Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Jó sétálást, jó ordítást

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,749,432 forint, még hiányzik 1,250,568 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ma minden idők legnagyobb Békemenetére számítanak a szervezők: a tizedik alkalommal, ezúttal a „Magyarország maradjon a béke szigete!” mottóval meghirdetett szombati megmozdulás résztvevői a Lánchíd pesti oldaláról a Margitszigetre vonulnak, ahol 15 órakor Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet.

Ifj. Lomnici Zoltán, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szóvivője a Kossuth rádióban azt mondta, akkora tömegre készülnek, „amelynek a hangja elhallatszik Brüsszelig”, mivel talán még soha nem kaptak ennyi visszajelzést a fővárosból, vidékről és a külhoni magyarság részéről.

Kiemelte, a június 1-jei esemény annyiban mindenképpen más lesz az eddigiekhez képest, hogy új útvonalon, új helyszínen tartják meg, a „béke szigete” szimbóluma alatt zajlik. A Békemenetre mindenkit várnak, pártpolitikai hovatartozás, ideológiai kötöttségek nélkül, mert alapvetően pártpolitikán túlmutató kérdésről van szó – tette hozzá.

Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA elnöke a rendezvény sajtótájékoztatóján kijelentette: Európa „háborús pszichózisban égő” vezetőinek azt kívánják üzenni, hogy „eddig, és ne tovább!”

A Fidesz közleménye szerint Orbán Viktor délután 3 órakor mond beszédet a menet végállomásán, a margitszigeti Alsó-nagyréten. A kormányfő pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hangsúlyozta: a Békemenet legfontosabb célja világossá tenni, hogy most már tényleg a háború és a béke között egyensúlyozunk, és a magyarokban erős a békevágy, „mi nem hisszük azt, hogy Európa kibírna még egy háborút”.

Az európai parlamenti választások előtt egy héttel a Békemenet emlékeztethet arra, hogy mégiscsak az Európai Uniót alapító atyáknak volt igazuk, akik abból indultak ki, hogy Európa nem bír ki még egy háborút – fűzte hozzá Orbán Viktor.

Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Facebook-oldalán arra buzdított: „mutassuk meg az erőnket először szombaton, Európa legnagyobb Békemenetén, aztán június 9-én, a választáson”. (MTI)

Aha, én is olvastam a mértékadó becsléseket, hogy előreláthatóan kétmilliónál is többen voltak ott majd délután. Azt mondjuk nem értem, Orbán Viktor, mint legfőbb békegalamb, utcai sarcos nindzsa és a béke egyedüli őrzője miért a menet végállomására viteti magát a páncélozott szolgálati mikrobuszával, testőrhadakkal, és miért nem sétálja végig a távot a híveivel. Elég nehéz úgy vezetni a tömeget, ha ott sincs az ember. Hazudni nem szép dolog a híveknek, kéne nekik szólni, hogy hiába ordítanak torkuk szakadtából, az nemhogy Brüsszelig, de  Lajosmizséig sem hallatszik el, ráadásul nem is érdekel senkit. És ha már az igazmondásnál tartunk, azt is meg kellene mondani a híveknek, hogy mindenki, egész Európa, az Európai Unió valamennyi országának kormánya, pártja és polgára békét akar. Egyedül Orbán Viktor akar olyan békét, ami Putyin győzelmével jár. Amúgy pedig jó sétálást!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.