Július 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


„Irigykedve nézik az elmúlt 10-12 év magyar kormányzati és össztársadalmi lépéseit”

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,329,960 forint, még hiányzik 670,040 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Magyarországon mintegy 50 katolikus óvoda épül, 70 pedig megújul a katolikus egyház országos óvodafejlesztési programjában a magyar kormány 67 milliárd forint támogatásával 

– e kinyilatkoztatás a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárát, a NER egyik legsötétebb figuráját, Soltész Miklóst dicséri, aki a megújult és kibővült kecskeméti Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola és Óvoda Bocskai utcai tagintézményének átadóján hőzöngött arról, hogy a kereszténydemokrata és a fideszes politikai közösség nagy hangsúlyt fektet a családtámogatásra, a családok biztonságára.

Miközben a fővárosban tanítási időben ürítenek ki iskolát a végrehajtók úgy, hogy se a tanárok, se a diákok semmit nem tudnak arról, hogy az épületet elárverezték a fejük fölül, miközben a főváros egy másik iskolájában tanévkezdés előtt, egyetlen nap alatt szűnt meg a nappali tagozatos általános iskolai oktatás (hátrányos helyzetű gyerekek, nem kell azoknak oktatás) úgy, hogy az intézmény tanárai is egy nappal az évkezdés előtt szembesülnek a kész tényekkel, Soltész nertárs az egyház és az állampárt, a vallás és a politika házasságát magasztalta Kecskeméten, amelynek köszönhetően állítólag ma már sokkal több család vállal egy vagy akár több gyermeket is. Dicsőítette, magasztalta a főnökét és az ő fantasztikus családpolitikai fordulatot jelentő intézkedéseit is, és a Budapesten zajló rendkívül kínos demográfiai csúcs résztvevőinek irigykedését is a szájára vette. Akik csak úgy sárgulnak látva, hogy micsoda földi paradicsomot üzemeltet itt 93 ezer négyzetkilométeren Európa legkorruptabb miniszterelnöke.

Végül is Soltésznak igaza van: Tanzániából vagy Kazahsztánból szemlélve biztosan fényes sikernek tűnik, hogy rohad az állami oktatási rendszer, ezért aki valamiféle oktatást szeretne a gyerekének, az kénytelen egyházi intézménybe íratni, mert akkor talán nem omlik a fejére a mennyezet és nem árverezik el az iskolát a feje fölül, sőtpláne! Ha szerencséje van, nem a takarítónéni tartja a fizika órát, mert az iskolaőr bácsi éppen nem ér rá. Nem bonyolult: négyévente helyesen kell választani, alászolgálni kell a pártot és az egyházat, és akkor lesz valahogy. Aki nem így tesz, az magára vessen.

Az államtitkár azt mondta: a mostani V. Budapesti Demográfiai Csúcson több állam vezetője és családpolitikával foglalkozó szakembere megfogalmazta, hogy „irigykedve nézik az elmúlt 10-12 év magyar kormányzati és össztársadalmi lépéseit”. Soltész szerint a kormányzati döntések önmagukban azonban keveset érnek, ha „a települések nem támogatják ezeket, illetve az egyházakkal nem sikerül szövetségre lépni a gyermekek nevelése és gondozása, valamint a családok mindennapi életre való felkészítésében”.

Emlékeztetve Orbán Viktor miniszterelnök szavaira, az államtitkár hangsúlyozta: ha a családpolitikai fordulatot jelentő intézkedések nem valósultak volna meg, Magyarországon az elmúlt időszakban 154 ezer gyermekkel kevesebb született volna. A családpolitikai változások óriási eredményének nevezte, hogy az egyházak és közösségek szerepének is köszönhetően az elmúlt 11-12 év alatt majdnem a felére csökkent az abortuszok száma, annak ellenére, hogy Magyarországon nincs tiltó szabályozás, mint Lengyelországban.

Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP), Kecskemét polgármestere arról beszélt, hogy a katolikus egyház országos óvodafejlesztési programjában a megyei jogú városban három óvoda is megújulhatott a magyar kormány támogatásával. Kiemelte a (gyalázatosan alulfizetett -szerk.) óvodapedagógusok munkáját, akik „nemcsak tanítják és nevelik a kicsiket, de minden gyermekre egyedi igényeik szerint figyelnek és vigyáznak rájuk, óvják őket”.

Szabó Ildikó, a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola és Óvoda intézményvezetője elmondta: az országos óvodafejlesztési programban támogatásként kapott mintegy 477 millió forintból és a fenntartó Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye mintegy 100 millió forint összegű hozzájárulásával mintegy 18 hónap alatt a 21. századi óvodai-nevelési elvárásoknak és igényeknek minden tekintetben megfelelő intézmény épült.

Az épületet és használóit, a nyolc óvodai csoportba járó több mint 190 gyermeket és nevelőit Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke áldotta meg, aki arról beszélt, hogy a keresztény értékeket a születéstől kezdve át kell adni a gyermekeknek. Hangsúlyozta: a pedagógia is azt vallja, hogy egy ember életében a legmeghatározóbb az első öt esztendő, hiszen fontos, hogy milyen környezetben nevelkedik a gyermek, „kap-e elég jóságot a szüleitől és a nevelőitől, amiből aztán a későbbekben erőt meríthet és kapaszkodhat”. (via MTI)

A címlapképen (balról jobbra) Soltész államtitkár, Szemereyné Pataki Klaudia fideszes polgármester, Engert Jakabné fideszes alpolgármester és Szabó Ildikó intézményvezető látható az ünnepi melldöngetésen. Az érsek úr sajnos lemaradt a csudálatos csoportképről. (Fotó: MTI/Bús Csaba)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.