Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Hollik: Magyarország ellenzi a csatlakozási tárgyalások megkezdését Ukrajnával. Jó, de akkor minek erről konzultálni?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,749,432 forint, még hiányzik 1,250,568 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Igen, tudjuk, soha nem lehet elég hülyének nézni a magyarokat. Igen, tudjuk, Hollik István azt követően se lépett a Fidesz éles késeinek sorába, hogy KDNP-s létére kinevezték a fiatal demokraták pártja kommunikációs igazgatójává. Igen, az is igaz, hogy Hollik Istvánt se azért tartja ilyen nagy becsben a Párt, hogy legyenek neki önálló gondolatai, ellenkezőleg. Nem utolsó sorban azt is tudjuk, hogy milyen célt szolgál a nemzeti konzultáció intézménye, amit a maga nemében nem érdemes egyáltalán lebecsülni, a rendeleti önkényuralom nagyon fontos hatalomtechnikai eszköze.

De azért az akkor is vicces, a sokadik ilyen mutatvány után is vicces, hogy Hollik professzor úgy bíztatja a Fidesz táborát (félreértés ne essék: ez nekik szól, senki másnak) a nemzeti konzultáción való részvételre, most konkrétan Ukrajna uniós csatlakozási tárgyalásainak elutasítására, hogy egyrészt már közli, hogy az álláspont megvan: Magyarország ellenzi a tárgyalások megkezdését, másrészt közli azt is, hogy Gyurcsány és a dollárbaloldal természetesen más állásponton van. Tehát akkor Gyurcsány és mindenki, aki más állásponton van, mint Hollik és haverjai, ők nem Magyarország részei? Amivel szemben a Fidesz-KDNP álláspontja egybeesik Magyarország álláspontjával, tehát akkor a Fidesz-KDNP Magyarország?

Nem mintha ebben valami igazi újdonság lenne, de néha még mindig úgy érzem, hogy ennél még a Fidesz hívei is többet érdemelnének. Nemcsak abban a tekintetben, hogy ha már konzultálnak velük, akkor legalább tegyenek úgy, mintha érdekelné az elvtársakat a véleményük, mintha nem lenne meg előre az ítélet. Másrészt meg azért az a Párt híveire is szégyen, hogy egy olyan országban, ahol csecsemők halnak éhen, ahol a lakosság 25 százaléka alkoholista, ahol a vasúti közlekedéstől a szociális ellátásig az összeomlás tüneteit mutatják az állami szolgáltatások, ahol uniós források nélkül a kormány képtelen béreket emelni (és hadd ne soroljam) az állampárt szerint az a SORSKÉRDÉS, hogy Ukrajna mikor csatlakozik az Európai Unióhoz. Ennél még ez a nép is többet érdemelne.

+1 nyugtalanító kérdés: ha Ukrajna csatlakozását pénzügyileg nem bírná el a hanyatló, gyengélkedő európai gazdaság (állítja az EU egyik legrosszabb gazdasági állapotban lévő országának kormányzati papagája), akkor a Nyugat-Balkán vagy Georgia csatlakozását hogyan bírná el? Ugyanis a felsoroltak közül nagyjából egyiknek sincs helye ebben a pillanatban az EU-ban, ez pedig ugyanannyira evidens, mint hogy Magyarországnak se lenne helye az Európai Unióban, ha most állna küszöbön a csatlakozás.

Magyarország ellenzi a csatlakozási tárgyalások megkezdését Ukrajnával – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez vasárnap eljuttatott videónyilatkozatában. 

Közölte, hogy az Európai Bizottság azt javasolta, hogy az unió kezdje meg a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával.

A kérdésben a Fidesz-KDNP álláspontja világos: a háborúban álló Ukrajnával még a csatlakozási tárgyalások megkezdése sem elfogadható, ez biztonsági kockázat egész Európára nézve. „Ráadásul Ukrajna csatlakozása akkora pénzügyi terhet tenne az unió vállára, amit az egyébként is gyengélkedő európai gazdaság egyszerűen nem bírná”. 

A kormánypártok álláspontja tehát az, hogy Magyarország továbbra is vegye ki a részét a humanitárius segítségnyújtásból, a csatlakozási tárgyalások megkezdését ellenzik. 

A „dollárbaloldal” azonban más állásponton van. Gyurcsány Ferenc nemrég nemcsak azt mondta, hogy el kell kezdeni a tárgyalásokat Ukrajnával, hanem ennél is tovább ment: szerinte fel kell venni Ukrajnát az EU-ba. Hollik István szerint tehát pontosan azt képviseli itthon, amit Brüsszel elvár. Ez viszont egy komoly politikai vitát eredményez, amit a magyar emberek el tudnak dönteni a nemzeti konzultáció segítségével.

Brüsszel nem adott esélyt az európai állampolgároknak, hogy kifejthessék véleményüket, a magyaroknak azonban lehetőségük van erre.

Arra bátorított mindenkit, hogy vegyen részt a konzultációban, és foglaljon állást az ukrán uniós csatlakozásról. „Ne hagyjuk, hogy Brüsszel döntsön helyettünk a minket is érintő sorskérdésekben!” (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.