Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hétfőn feldobják, kedden becsapódik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Felmenő rendszerben megszüntetné a lakástakarékpénztárak állami támogatását az a törvényjavaslat, amelyet Bánki Erik, a gazdasági bizottság fideszes elnöke nyújtott be az Országgyűlésnek hétfőn.

Bánki Erik, a gazdasági bizottság ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján a javaslatot azzal indokolta: a lakástakarékpénztárak konstrukciója nem volt kellő hatékonyságú és az elmúlt időszakban nem szolgálta olyan aktívan és eredményesen az otthonteremtést, mint elvárták volna, emellett pedig extraprofitra tettek szert a programot működtetők és forgalmazók.
    Közölte: a törvényjavaslat szerint felmenő rendszerben vezetnék ki a programot, így az indítvány az eddig megkötött szerződéseket nem érinti, azokra a futamidő végéig jár az évi maximum 72 ezer forintos állami támogatás. Hozzátette: a konstrukció fennmaradhat, de a törvény hatályba lépését követően új lakástakarékpénztári szerződést állami támogatással már nem lehet kötni (MTI)

A lakástakarék pénztári forma azért volt népszerű, mert megfelelő előtakarékosság után kedvezményes hitelhez is lehetett jutni, ezzel a fiatal nem vált kiszolgáltatottá (nem kellett úgy gyermeket vállalni előre, hogy az esetleges gyermektelenség romba is döntötte a családot). De ez nem tetszik a Fidesznek, ezért korrektül, ahogy szokták, megoldják a kérdést. Először megbeszélik az érintettekkel, mert ez egy ilyen unortodox illiberális virágzó demokrácia, mint ahogy a mester is elmondta:

 

Ja, nem. Úgy van, hogy rendkívüli és sürgős. Ezért ma (hétfőn) napirendre tűzik és ha elég ügyesek (azok), holnap már meg is szavazhatják. Hurrá! Valakinek rohadtul fontos, hogy a CSOK legyen az egyetlen lehetőség a fiatalok számára. És annak a valakinek mindig teljesülnek az elképzelései. Hát így éldegélünk mi ebben a csodás kis országban.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.