Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hencegni a koldusbottal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,749,432 forint, még hiányzik 1,250,568 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Varga Mihály pénzügyminiszter szerdai Facebook-bejegyzésében jelentette be, hogy 184 milliárd forint uniós forrás érkezett Magyarországra a tanárok és óvónők fizetésemeléséhez.

Mint hozzáfűzte, az év elején végrehajtott béremelésre mintegy 340 milliárd forintot fordítottak hazai forrásból. A most beérkezett 184 milliárd forint utólagos hozzájárulást jelent a költségvetésből előfinanszírozott béremeléshez.

Bejegyzésében a miniszter azt is közölte, hogy tavaly december óta már 734 milliárd forint korábban blokkolt, hazánknak járó uniós forrás érkezett Magyarországra. (MTI)

Azt érteni sem próbálom, hogy a pénzügyminiszter miért a senkit nem érdeklő közösségi oldalán keresztül óhajtja tájékoztatni a polgárokat a rájuk tartozó témákban, mert ebben az országban ez nem is kérdés. Arról viszont nem árt elmélkedni – ha hosszan nem is, de legalább futólag -, hogy vajon Varga Mihály tisztában van-e azzal az egyszerű, ám kétségtelen ténnyel, hogy a pedagógusok fizetése, a fizetésük emelése nem uniós feladat, hanem a tagállamok dolga. Az pedig hadd ne legyen már csodálatraméltó teljesítmény, hogy 14 év szorgos balf…kodás és korrupció eredményeként sikerült oda jutni, hogy nem volt forrás a költségvetésben béremelésre, de végül sikerült kisírni az uniótól némi pénzt.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.