Április 13,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


HAJRÁ, SRÁCOK!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,181,494 forint, még hiányzik 818,506 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Most kivételesen teszek az MTI híreire, mert fel vagyok hergelődve. Olvasom a mindenféle portálokon a mai tüntetésről szóló okosságokat. A posványmédia természetesen már megelőlegezett mindent a tüntetés szervezőinek és résztvevőinek, nem fogom részletezni, mind egy kaptafára készült egyenmoslék. Aztán lehet olvasni máshol mást, egészen a lelkes várakozástól az áltudományos fejtegetésig, hogy hát azért lássuk be, a youtuberek mégsem profik, nem politikusok, csak szerepelnek, utcára vonulnak, fürdenek egyet a dicsfényben aztán szépen hazamennek, vagy vissza a csatornájukra, és árulják tovább a szemránckrémet, okostelefont és gazdagodnak csöndesen. Hát én meg lehet, nem lennék ennyire nyugodt a dinoszauruszok helyében. Kezdve onnan, hogy mi a franc (nem szabad ide csúnyább szót írni, mert megharagszik rám a Facebook, aztán leshetek ki a fejemből) az a politikus? Úgy születik valaki? Ezt tanulja az egyetemen? A jogász végzettségű, de szakmát soha nem szerzett Orbán Viktor, a többi haverja, akik szintén nem éltek és dolgoztak soha a valóságban, a tanító-könyvtár szakon végzett Németh Szilárd, az érettségizett Kósa Lajos, a talán általános iskolát végzett Farkas Flórián és a többi, akár fideszes, akár álellenzéki, akár ellenzéki, ők úgy születtek? Azt tanulták az egyetemen? Lófüttyöt, azt! Csinálták, aztán vagy beletanultak – valamibe, a legtöbb a lopásba -, vagy nem.

Szóval szerintem ilyen nincs, hogy egyszer valakik már elfoglalták a pályát, ott más nem focizhat. De, focizhat, csak le kell rugdosni a grundról azt, aki uralni akarja. Egyrészt. Másrészt pedig baromira nem kellene lebecsülni azt, amit ezek az emberek – mármint akik most utcára viszik a népet – elértek. Felráztak egy csomó embert, megmutatták nekik, hogy igenis akarhatnak valamit, igenis elmondhatják, hogy mit akarnak és igenis el tudnak érni bármit, ha igazán akarják. Azt önbecsapás, hogy 8-16 éves, nem döntés-, pláne nem szavazóképes embereket tud csak összerántani ez a társaság. Azahriahnak például vannak 50-60-70 éves követői is, magam láttam, őket is meg tudta szólítani. Az évek száma egy dolog egyébként, vannak öreg fiatalok és vannak fiatal öregek. Ha öreganyám 100 éves kosarába szedem az epret, attól az az eper még friss és zamatos marad, ahogy a 40 éve őrizgetett pléhdobozba pakolt friss süti sem vénül meg attól, hogy már kopottas a tárolóeszköz. Nem a test kinézete a fontos, hanem belül a lélek és az ész. Ha az fiatal, a többire nagy ívben lehet s…allalala.

Az van, drága úri véreim, hogy egy csomó ember VÉGRE AKAR VALAMIT. És ez minden autoriter rendszerre veszélyes. Fiatalok – lásd egy bekezdéssel feljebb – kimozdulnak az apátiából, hangosan és érthetően kimondják, hogy miről mi a véleményük, mi nem tetszik nekik és ehhez képest mit akarnak. Bizony az van, hogy a Fidesz vért hu..ha, amikor hosszas előkészítés, megkeresés, kapacitálás, szervezés, buszoztatás árán összetereli a nyájat egy jó kis békemenetre, az van, hogy az ellenzéki pártok felhívására néhány százan megmozdulnak – mondjuk én se állnék be Kunhalmi mögé, az már biztos -, ezek az emberek pedig meg tudják tölteni az utcákat, tereket. A posványmédia mocskolódása ellenére joguk van ehhez, állatira igazuk van és pontosan ez hiányzik nagyon hosszú ideje ennek az országnak, hogy valaki ablakot nyisson, kiszellőztesse az áporodott bűzt és kiordítson az ablakból, hogy gyertek gyerekek, mert az ország fontos, az életünk fontos, a politika fontos, de főként mi, ti fontosak vagyunk, hát merjük már elmondani, mit akarunk!

Szerintem az van, hogy HAJRÁ, SRÁCOK!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.