Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Ha most nincs ok szerénynek lenni, akkor soha

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hejhó, jó reggelt kívánok, csütörtököt kell mondani közös erővel! Augusztus 23-át írunk, a Totalitárius Diktatúrák Áldozatainak Európai Emléknapja van ma, amikor még a történelemhamisítók is kommunizmus és a nácizmus áldozatai előtt hajtanak fejet. Ezt onnan lehet tudni, hogy olvastam, úgyhogy örömmel jelenthetem: Kásler Miklós és Schmidt Mária lesz a két főszereplője a megemlékezésnek. Látva, hogy az elvtrásak és elvtársnők vért izzadnak a történelem kerekének visszafelé tekerésén, történelmi tények meghamisításával bezárólag, bele sem merek gondolni, mi mindenről fog eszükbe jutni saját magukat.

Addig is szubjektív fontossági sorrendbe helyezem az elmebajt. Morvai Krisztina ex-jobbikos honleány és harcos hazafi minden bizonnyal megunta, hogy az uborkafa árnyékában még az őt újabban előszeretettel felkaroló fideszes propaganda sem érdeklődik túlságosan a hogyléte felől, úgyhogy beverekedte magát a fősodorba. Most éppen azzal védi a hazát, hogy megtámadta az RTL Klubon A mi kis falunk címen futó sorozatot. A PS nevű hergelésügyi és dezinformációs bugyor pedig bő nyállal forgatja a szemét azokon az áldatlan állapotokon, amelyek Pilisszentléleken (itt forgatják a sorozatot) uralkodnak. Röviden: „a kulturális, művészeti és természeti értékekben gazdag” a 300 lelket számláló településen a német tulajdonban lévő televíziócsatorna terrorizálja a lakosságot immár három éve. A gazok pechjére azonban Morvai Krisztina tavaly nyáron éppen Pilisszentléleken vett egy kis hétvégi házat. Szép, úgyhogy iderakom:

Az RTL Klub A mi kis falunk című (rendkívül primitív, igénytelen) filmsorozatának immáron több éve, májustól októberig tartó napi rendszerességű forgatása miatt a festői szépségű, elvben csendes zsákfalu gyakorlatilag élhetetlen. A nagylétszámú stáb folyamatos jelenléte és hangoskodása, a felhasznált járművek és műszaki eszközök keltette szinte folyamatos és elviselhetetlen zaj, a lakosok mozgásszabadságának és személyes szabadságának folyamatos és jelentős korlátozása a tulajdonhoz való jogot, az emberi méltóságot és a fentebb felsorolt alkotmányos jogokat oly mértékben sérti, hogy jogászként meggyőződésem: e filmforgatás tűrhetetlen, megengedhetetlen és jogsértő

– írta levelében Morvai Krisztina kultúrlény és emberjogi harcos, amit Völner Pál országgyűlési képviselőnek, az Igazságügyi Minisztérium államtitkárának, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal vezetőjének, valamint az esztergomi önkormányzat minden illetékesének megküldött. Remélhetőleg, Pilisszentlélek hamarosan fellélegezhet. Minden jogában megsértett állampolgár mögé egy Morvai Krisztinát.

Mindeközben a nemzet fénylő csillaga – gyanítom hogy – a szűk családi kassza szabta korlátokon belül maradva, idén is csak Horvátországig menekült nyaralás céljából. És bár Havasi Bertalan&Co. hangosan és érthetően elmagyarázta, hogy semmi közünk Orbán Viktor magánéleti lírájához (érdekli a francot különben), a horvátok nem csak a lánya szaros pelenka ügyét találták hírértékűnek, hanem azt is, hogy kedd este a horvátországi Vis szigetén tartózkodott. És képzeljék – beszarok, apropó pelenka – a helyi étterembe TESTŐRÖK NÉLKÜL, két barátjával érkezett, és rendkívül visszafogott volt: polipot és pitét evett, hozzá bort ivott. A hely tulajdonosa kvázi könnyekig meghatódott a nagy ember elbűvölő szerénységén, pláne azon, hogy semmi felhajtás nem volt körülötte. Hát én is megilletődtem ettől a szent embertől, minden horvát vendéglátós példaképétől, ha a szerénységet kellene megszoborni, nekem is Orbán lenne az első, aki eszembe jut.

Azért két szerénykedés közé szerintem simán belefért volna, hogy az immár nem csak Horvátországban, de Boszniában és Szerbiában is világhírűvé vált szaros pelenka ügyében valamiféle válaszra utasítja az alattvalóit. Ugyanis az egyik horvát lap, amely nyomtatott számában példás részletességgel számolt be az Orbán-família illetékes tagjának büdöstahó viselkedéséről, kérdéseivel a miniszterelnök hivatalához fordult, hátha némi magyarázattal szolgálnak azzal kapcsolatban, hogy ezt így hogy? Gondolom, hogy a féknyúznak nem válaszolok jól bevált stratégia mentén jártak el ezúttal is a lakájai, mert valóban nem válaszoltak. Ha most nincs ok szerénynek lenni, akkor soha. Nesze neked, országimázs!

Ahhoz képest, hogy egy véreskezű diktátor fontos pénzügyes embere – aki az Egyesült Államok szankciós listáján is előkelő helyen szerepel, aki raklapnyi pénzeket mozgathat Oroszország, Libanon és Szíria között, és akit valószínűleg emberi jogi jogsértések miatt is felelősség terhel – 4, azaz négy nap alatt simán átmegy a világhírű magyar nemzetbiztonsági átvilágításon, ami minden normális esetben két hónapig (60 napig) tart és 30 nappal akár meg is hosszabbítható, valóban nem téma a szaros pelenka. Ott, ahol a legenyhébb nemzetbiztonsági ellenőrzés is legalább 15 napig tart (és ez főként magyar állampolgárok ellenőrzésére vonatkozik), ám külföldiek esetében eleve munkaigényesebb az alapos ellenőrzés, de dikti bácsi embere pár nap alatt rendben találtatik, ott valóban a magyar emberek biztonsága az első. Ja, nem. Kit izgat? Nemzetbiztonsági kockázatok díszpáholyban pöffeszkednek, körözött bűnözők a miniszterelnök familíájával bizniszelnek, de mi ezt így szeressük.

Ha valakit érdekel, a Fidesz-KDNP frakció idén Velencén tartja évadnyitó ülését szeptember 12-14. között, és közkívánatra és hatalmas meglepetésre újfent a migráció lesz a fő téma. Ezt semmi nem indokolja jobban, mint hogy a rendőrségi statisztika szerint augusztusban már 9 darab migránst sikerült elfogni a magyar határon. Szerintem jó az arány. Nyolcat közben halálra éheztetnek, a haza meg van mentve.

De lassan a testtel büdöslibsik, addig még egyéb fontos feladatokat is abszolválnia kell a horvátországi henyélés nyomán kisimult tudatrepedésnek. El kell loholni Kirgizisztánba a 3. Nomád Világjátékok megnyitójára. Ezt megint nem a cselédei verték nagy dobra, hanem a kirgiz hírügynökség locsogta el. Nem tudom, melyik a nagyobb szánalom ebben a várhatóan jelen lévő nagy emberekre való tekintett: hogy ilyen helyekre hívják, vagy hogy nem tud ellenállni a kísértésnek és mindenáron elmegy. Mondjuk afelől nincs kétségem, hogy megfelelő emberek közé kerül: a Nurszultan Nazarbajev kazah, Ilham Aliyev azeri, Recep Tayyip Erdogan török és Savkat Mirzijojev üzbég államfő diktátor mellett lebzselni Felcsút diktátorkezdeményének minden esetben hatalmas megtiszteltetés. Az irány változatlanul jó, nem lehet egy szavunk sem.

Emlékeznek még, amikor az állampárt a Népszabadság kivégzése kapcsán a megváltozott médiafogyasztási szokásokkal magyarázta, hogy miért nincs szükség a legolvasottabb hazai napilapra és miért példás eljárás egy éjszaka leforgása alatt kinyírni a bulit? Nos, igazuk volt. Majdnem. Ugyan a Népszabadság halott, de minden más sajtóorgánum, amire akkor járulékos haszonként Mészáros rátette az enyves kezét, megállíthatatlan zuhanórepülésben van. A lapok többsége 2016 harmadik negyedévében került Mészáros kezébe, azóta a korábbi ereszkedés látványos zuhanássá változott: a 13 vizsgált lap forgalma 20 százalékkal esett vissza. Nem számít, a lényeg, hogy az övék minden, és még így is el vannak nyomva ők, nemzetiek, jobboldaliak. Pfejj.

Hogy közben a fideszes közpénzmédia hogyan ért fel a csúcsra a tegnapi napon, arról később valószínűleg bővebben is szót ejtünk, most a végére ajánlok némi hasznos olvasnivalót (Orvos, nem diplomás cseléd! – Miért nem becsüljük meg jobban azt, aki maradni akar?), nem bánnám, ha illetékesek is elolvasnák.

Nem utolsó sorban ajánlom ezt a tudomásom szerint utolsó interjút, ami Székhelyi Józseffel, Jászai Mari-díjas magyar színművésszel, rendezővel, az Élet Menete Alapítvány alapítójával készült, aki tegnap hunyt el. Alig több mint egy hónapja azt mondta, nem szabad félni a haláltól. Nem, nem szabad. Nyugodjon békében!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.