Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha már migránsinvázió nincs, legalább egyenruhások legyenek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kommentárt különösebben nem igénylő szórakoztató perceink következnek. Tekintettel arra, hogy a győztes hadvezér ma sem pihenhetett meg. Miután Brüsszelben az összes csatát (mit csatát, a háborút!) megnyerte és mindenkit leiskolázott, valamint móresre tanított, ma a budai Várba költözéssel ismerkedett a budai Várban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tisztavatási ünnepségén hányta-vetette a maga párhuzamos univerzumában csiszolgatott, ápolgatott kommunkációs gyöngyöket a disznók a jelenlévők elé. Pintér és Benkő miniszter urakkal, valamint Patyi Nagyonsajnálomminiszterelnökúr András rektorral megtámasztva.

A hallgatóság zömét az NKE – a sajtónak szétosztott propagandaanyag szerint rendkívül népszerű – Rendészettudományi Karának 218 végzett hallgatója tette ki, akik közül idén 170 tiszt kerül a rendőrséghez, a többi végzős a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a büntetés-végrehajtás és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tisztje lesz.

Orbán beszédet mond a NKE Rendészettudományi Karának és Katasztrófavédelmi Intézetének tisztavatási ünnepségén a budavári Kapisztrán téren. (Fotó: Bruzák Noémi / MTI)

Hogy a hiteles, független, objektív tájékoztatás házának elejét ne érhesse szó, a köztudottan minden körülmények között korrekt és minőségi munkát végző MTI tudósításából idézünk:

A magyar emberek ma azt várják a kormánytól és a rendőrségtől, hogy védje meg az országot, a családokat, a közös értékeket és eredményeket a külső és belső veszélyektől – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a budai Várban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tisztavatási ünnepségén.

A kormányfő kiemelte, ma Európában a rend, a béke és a biztonság már nem magától értetődő dolog, egyre komolyabb erőfeszítéseket kell tenni, hogy „fenntartsuk saját civilizációnk több ezer éves rendjét”. Ilyenkor felértékelődik a rend, a béke és vele együtt annak őreinek, védelmezőinek szerepe.

A magyarok békében és biztonságban akarnak élni, ezért a jövőben is szükség lesz – sőt Európa jelenlegi helyzetét látva még az eddigieknél is nagyobb szükség lesz – bátor, jól képzett, hazájukat és nemzetüket szerető egyenruhásokra – mondta Orbán Viktor.

A magyarok azt várják, hogy ne kelljen félniük sem nappal, sem éjszaka, sem vidéken, sem városban, sem közterületen, sem az otthonukban, továbbá hogy ne kelljen félteniük sem saját maguk, sem szeretteik testi épségét, emberi méltóságát, sem saját javaikat, sem az ország vagyonát. Azt is várják, hogy a rendőrség a törvényes rend helyreállításában, a társadalmi szabályok érvényesítésében és a törvénytisztelő magatartás elismerésében mutasson példát – fogalmazott a kormányfő, jelezve, hogy a rendvédelemben dolgozóknak ezért feddhetetlennek és rendíthetetlennek kell lenniük.

A végzősöknek a miniszterelnök azt mondta: nemcsak egy diplomát szereztek, hanem esküt is tettek, és így szolgálatba léphetnek, a fogadalommal pedig a magyar jogrendszer és az ezeréves államiság megőrzése iránt is elkötelezték magukat. Hozzátette: bizonyára azért is választották ezt a hivatást, mert szeretik Magyarországot, a hazájukat, a nemzetüket, a kultúránkat, és hisznek abban, hogy ezek olyan fontos dolgok, amelyeket közösen meg kell védeni.

Az a rend, amelyet önök védelmeznek, a szabadságból született. Szabadságukkal élve a magyarok eldöntötték, milyen országot akarnak maguknak. Ennek az akaratnak a végrehajtói vagyunk mi mindannyian” – fogalmazott Orbán Viktor, felhívva az esküt tettek figyelmét, hogy noha a törvényeket az Országgyűlés hozza, „önökre hárul a feladat, hogy a jogszabályok be is legyenek tartva”.

Végül azt kívánta nekik, mutassanak jó példát mindenkinek emberségből, határozottságból és törvénytiszteletből is.

Mennyire szép is ez, minden szava üt. Mint egy tucat jól irányzott gyomorszájon rúgás. (Csak ettől az ezeréves sírva vigadástól legalább egyszer megkímélhetne, ha a rongyosra amortizált egyéb álszent féligazságoktól nem is hajlandó. A sorosozást pedig kicsit hiányolom.) Mennyire szép is ez, amikor az ország vagyonát a pereputtya kezére játszó, a törvénytiszteletet csak másokra kötelezőnek érző, az emberi jogokat saját szájával handabandának minősítő, a véleménynyilvánítást legfeljebb fogcsikorgatva toleráló, a nyilvánosság elől lóhalálában menekülő, a nyomorúságot törvényi fércművekkel büntető zavart kisember feddhetetlenségről, emberségről és pláne emberi méltóságról magyaráz. Egy olyan országban, ahol – zárójelben teszem ide – úgy csökken a bűnözés, hogy több a bűncselekmény. Egyszerűen lenyűgöző.

Remélhetőleg az egyre több egyenruhás szükségességét (is) vehetjük nyugodtan fenyegetésnek. Ha már migránsinvázió nincs, legalább egyenruhások legyenek. Sokan, és egyre többen. Hála legyen, az ország vagyonát már nem nagyon kell félteni, az a legjobb kezekbe került (ami még megmaradt belőle, azt már nem nagy ügy széthordani). Abban viszont sok igazság rejlik, hogy a hatalom birtokosai az idő múlásával egyre nagyobb védelemre szorulnak majd, jól érzi a vezérlő csillag. Ez abból is jól látszik, ahogyan önmagát nyugtatja: hát persze, hogy a szabad magyarok szabad akaratából lett meg a harmadik kétharmad. Hát persze, hogyne.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.