Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Ha ezek megint lendíteni akarnak, nekünk végünk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az első negyedévben újraindult a gazdaság, a magyar növekedés az unió élmezőnyébe tartozik. Annak érdekében, hogy a bővülés üteme tovább fokozódjon, így hazánk idén 2,5 százalékos, jövőre 4,1 százalékos GDP bővülést érjen el, a kormány döntésének megfelelően a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szeptember 30-ig két új akciótervet dolgoz ki a kkv-k helyzetének javítása, illetve a turisztikai teljesítmény növelése érdekében – jelentette be hétfői közleményében a nemzetgazdasági miniszter.

    Nagy Márton kiemelte, hogy a kkv-k adják a magyar gazdaság gerincét és tartópillérét. A kkv-k a hazai vállalkozások 99 százalékát teszik ki, és a foglalkoztatottak 72 százalékát alkalmazzák, ezzel több millió magyar család számára biztosítják a megélhetést. A kkv-k alapjaiban határozzák meg a magyar gazdaság versenyképességét, ezért a működési környezet javításával szükséges tovább erősíteni a hazai vállalkozások hatékonyságát, termelékenységét és eredményességét – sorolta a miniszter.

A kidolgozás alatt álló akcióterv olyan beruházások támogatására, illetve olyan olcsó hiteleket biztosító finanszírozási programokra és ösztönző eszközökre fog javaslatot tenni az adminisztrációs terhek csökkentése mellett, amelyek támogatják és felgyorsítják a vállalkozások zöld és digitális átállását. A kkv akcióterv célja, hogy a hazai vállalkozások teljesítménye érdemben növekedjen, egyre több magyar cég jelenjen meg a nemzetközi piacokon és a hazai vállalkozások egyre feljebb lépjenek a beszállítói láncolatokban.

Nagy Márton hangsúlyozta: a turizmus a magyar gazdaság stratégiai fontosságú ágazata, amely a GDP több mint 10 százalékát biztosítja és közvetlen vagy közvetett módon 400 ezer embernek biztosít megélhetést. A turizmus fejlesztésén keresztül egyszerre növekedhet a hazai gazdaság teljesítménye és hazánk nemzetközi megbecsülése – írta.

A kormány célja, hogy a vendégéjszakák száma 2030-ra elérje az 50 milliót, ezzel párhuzamosan pedig az ágazat hozzájárulása a GDP-hez 16 százalékra növekedjen. Ennek érdekében a kormány célzott turisztikai akciótervet dolgoz ki. Az akcióterv központi eleme lesz – a működési feltételek és környezet javítása mellett – az újra magyar tulajdonba lévő reptér mint az ország kapujának bekapcsolása az ágazat teljesítményének fokozásába. A reptér ugyanis jelentős fejlesztés előtt áll, utasforgalma belátható időn belül 20 millióra emelkedhet, ami óriási lehetőséget jelent a turizmusban dolgozók számára is. Az akcióterv emellett olyan intézkedésekre fog javaslatot tenni, amelyek javítják a vidéki turizmus teljesítményét, ezzel is erősítve a vidék népességmegtartó erejét.

A kkv, illetve a turisztikai akcióterv végső soron hozzájárul, hogy Magyarországon tovább emelkedjen a foglalkoztatottak száma és aránya, továbbá ahhoz is, hogy hazánk gazdasági fejlettsége 2030-ig elérje az uniós átlag 90 százalékát. Az akciótervek pontos tartalmáról a kormány, illetve a Nemzetgazdasági Minisztérium kellő időben tájékoztatni fogja a nyilvánosságot – jelezte a miniszter. (MTI)

Jajistenem! Ha ezek megint lendíteni akarnak, nekünk végünk. Már eddig is majdnem beledöglöttünk a szakértelmükbe. Értem én, hogy kell tolni a lóvét a NER-be, da kármennyire kiemelten zseniális turisztikai szaktekintély Orbán Ráhel, ha az akkumulátor-gyárak mellett a turizmusra akarják terhelni a gazdaságot, nem árt arra is gondolni, hogy mi van, ha megint jön egy világjárvány? Itt döglünk rakásra éhen. Két év leállás a turizmusban és a nemzetközi szállításokban, és nekünk végünk. Normálisék pontosan ezért szokták először belülről erősíteni a gazdaságot, hogy lehetőleg akkor is megálljon az ország a lábán, ha gebasz van. Először talán jó lenne olyan állapotba hozni a mezőgazdaságot, hogy képes legyen biztosítani az ország szükségleteit. Mert attól, hogy túltermelés van ipari növényekből, nincs elég krumpli, hagyma, gyümölcs, zöldség. A vidéket kellene igen szaporán fejleszteni, nem a luxusvásárlásra éhes turistákat idecsődíteni. Szerintem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.