Június 21,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Győzött a lánctalpas NER

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,920,462 forint, még hiányzik 1,079,538 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, vidám napot! Vidám vasárnapot. Tegnap már gyülekeztek Kötcsén Orbán Viktor udvartartásának tagjai, de úgy tűnik, Áder János elbliccelte a dolgot. Vagy reggel borozott, miközben vizet prédikált, aztán tűzött felvezetőautókkal, szirénával az illiberális piknikre, nehogy lemaradjon a marhák pofájáról. Ezt a fotót mindenesetre tegnap este hét órakor tette közzé az MTI:

Budapest, 2018. szeptember 8. Áder János köztársasági elnök felesége, Herczegh Anita és Zilai Zoltán fesztiváligazgató, a Magyar Bor Akadémia elnöke (j) társaságában a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok standjánál a 27. Budapest Borfesztiválon a budai Várban 2018. szeptember 8-án. Balra Tóth Máté birtokigazgató. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A jóéjtben esett már szó a Kötcsén megjelent úri társaságról (Szájer tatyója űbercuki amúgy, pláne százezerért), de engem ez a fotó ragadott meg:

Kötcse, 2018. szeptember 8. Újságírók, fotóriporterek és operatőrök a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvénye, a Polgári Piknik előtt a kötcsei Dobozy kúriánál 2018. Szeptember 8-án. MTI Fotó: Varga György

Értelmezzük szépen. Az MTI fotósa lefotózta azokat a kollégáit, akik ott várakoznak abban a reményben, hogy valamelyik marhapofa (ja nem, az a kaja volt, bocsánat) vendég szóra méltatja őket. De nem. És be sem mehetnek, még csak közel sem mehetnek. De legalább megörökítődtek, így lehet majd mutogatni a fotót a sajtószabadság jegyében. Tényleg szép ez.

És még egy fotó (ma ilyen napom van úgy tűnik):

Kötcse, 2018. szeptember 8. Ételt visznek a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriához 2018. Szeptember 8-án. MTI Fotó: Varga György

No, ezt nem értem. Nem csak azt, hogy honnan cipeli keresztül a két hölgy a böhöm fazekat a falun, hanem azt sem, hogy minek. Hát hiszen Németh Szilárd főzött, mint a veszett fene. Tessék, itt egy fotó a Facebookról:

Facebook/Németh Szilárd

Gondolom úgy kezdődik a recept, hogy: nyolc liter zsírban süss ki húsz kiló szalonnát. Vagy ilyesmi. Biztosan fini lesz. Egyébként azt figyeltem meg, hogy az egykori rezsi, mostani nagyonbiztos úrnak állandóan ilyen belépő karszalagok vannak a kecses csuklóján. Volt egyszer a strandon és nem szólt neki senki, hogy már leveheti? Aki tudja a megoldást, árulja el nekem is. Köszönöm.

Mámegmá:

A kormány stratégiai célja, hogy 2030-ra Magyarország Európa egyik legélhetőbb országa legyen – hangsúlyozta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az 56. Közgazdász-vándorgyűlésen szombaton, Debrecenben. (MTI)

Van tovább is, amiben elmeséli Rákossy Balázs a kormány jócselekedeteit, de most nem foglalom vele a helyet, semmi új, a szokásos csodák sora. Azt nem tudom, hogy Orbán Viktor jár-e már a vízen, de az sem lepne meg, ha bejelentenék: jár, de szerénységből eddig nem mondta. Szóval Európa egyik legélhetőbb országa, mi? Jó. Mihez képest? Albániához? Bár az is biztosan élhető kis ország, én még nem jártam ott.

A magyar reformok működnek! Emlékszik még valaki erre a gyönyörű szlogenre? Mindjárt a bilikék plakátok előtt tapétázta ki vele az országot a kormány. A mi pénzünkből persze. Ez most arról jutott eszembe, hogy lemondott Sárvári Álmos, a Los Angeles-i United Magyar House alelnöke. Ez még önmagában nem feltétlenül kellene, hogy érdekeljen minket. Lemondott, hát lemondott. Arról sem tudósított a magyar sajtó, amikor kinevezték. Itt és most azért érdekes a dolog, mert Sárvári a remek magyar hadjárat következtében mondott le. Ő volt az, aki kritizálni merészelte Szijjártó Péter áldásos tevékenységét, mégpedig egy barátja bejegyzésénél, komment formájában. Ezen bőszült fel a Los Angeles-i magyar konzul és megpróbálta kirúgatni. Akkor nem sikerült, de a pártsajtó médiahadjáratot indított ellene, fenyegették, gyalázták nyilvánosan és emailekben, nem csak őt, az intézményt is betámadták a szorgos pártcselédek. Sikerült nekik az, ami itthon is sikerágazat: ellenségeskedést szítani, megosztani a közösséget. Sárvári végül úgy döntött, hogy a Magyar Ház és a közösség érdekében inkább lemond a posztjáról. Hát mi ez, ha nem teljes sikere a kritikát egyáltalán nem tűrő, pökhendi, ostoba, rövidlátó, bosszúszomjas, vérgeci magyar politikának? Győzött a lánctalpas NER. Lehet ünnepelni.

Elég is ennyi napindításnak. A többiről majd hamarosan bővebben is. Ébredezzetek szépen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.