Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Győzelemre készülve

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az Európai Uniónak (EU) mindenekelőtt Európa békéjét és biztonságát kell szavatolnia, egykor az alapító atyák is ezzel a céllal hozták létre az európai államok közösségét, és ma is ezt várják az európai emberek – hangsúlyozta az európai uniós ügyekért felelős miniszter hétfőn a Facebookon.

Bóka János a közösségi oldalára feltöltött videóban azt mondta: a 2024-es magyar EU-elnökségre válságos időkben kerül sor. A miniszter a kihívások között említette a szomszédságunkban dúló háborút, a hanyatló európai versenyképességet, az EU kereskedelmi kapcsolataiban erősödő feszültségeket, a migrációs válságot, a forrongó európai agráriumot, valamint a demográfiai kihívásokat is.

„Új európai versenyképességi paktumra van szükség, új megközelítésre a migrációval kapcsolatban, erősebb európai biztonsági és védelmi politikára és azonnali intézkedésekre, hogy ismét az európai emberek, az európai gazdák álljanak a közös agrárpolitika középpontjában” – jelentette ki Bóka János. Rögzítette: a magyar elnökség ezekért a célokért fog dolgozni. (MTI)

Biztos vagyok abban, hogy az uniós polgárok nyomban megnyugodtak. Hiszen ki tudná jobban mutatni az utat a gazdasági fellendülés irányába, mint az unió második – vagy első, ez még nem dőlt el – legszegényebb országa, amelyik nem a béka segge alól indult, mint mondjuk Románia, hanem saját erőből dolgozta le magát? A migráció kezeléséhez vajon ki érthet jobban, mint az az ország, ahová egyáltalán nem akarnak migránsok jönni, még megélhetési migránsok sem, Ázsiából kell őket importálni? A békét pedig tutira meg fogja teremteni a magyar elnökség, hiszen micsoda remek viszonyt ápol a kormány a tömeggyilkosokkal, diktátorokkal úgy általában. Ez az elnökség legalább annyira sikeres lesz, mint bármi, amibe Orbán Viktor belevágja a fejszéjét. De legalább ott sem lopni, sem rombolni nem tudnak, a többiek nem fogják engedni. Brüsszelben szerencsére még nincsen diktatúra. Mi meg így szeretjük.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.