Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Gyakorlatilag MINDENKI Soros György, aki nem Orbán Viktor

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Riadó! Én már nagyjából ébren vagyok, bár nem állítom, hogy az értelem fénye sugárzik az elmémből hajnalhasadáskor. Tegnapi cucc, de nekem most jött szembe az Origo egyik mélyenszántó seggnyalása. Nyugi, nem rámolom ide, sőt, egy betűt nem idézek, kizárólag a címét, mert az világbajnok:

Orbán Viktor váratlanul meglátogatta a kiégett református kollégiumot

Sajnos nem tudok gratulálni a költőnek, mert szokás szerint az ismeretlen katona írta, de elemezzük már ezt egy kicsit! Tudom, hogy a tűzeset tragédia. Meghalt egy ember, sok fiatal veszélyben volt, mindenük odaveszett. Eszembe sem jutna ezen poénkodni. Én pusztán a remekül megfogalmazott címről és az Orbán-kultusz építgetéséről beszélek.

Egyrészt hogy történt ez a váratlan látogatás? Felállt a konvoj – ne legyenek senkinek kétségei, Orbán minden ilyen humanitárius kimozdulása milliókat emészt fel közpénzből, már ha csak a testőrök fizetését nézzük, akkor is – és váratlanul elindultak? Aztán váratlanul ott volt egy forgatócsoport, fotós, mindenki? Az intézmény vezetője máskor is portásként üzemel, vagy csak az ilyen váratlan esetekben? Azért kérdem, mert a tehetséges hobbifocista (pontosabban az ő közpénzből fizetett alkalmazottainak egyike) nem késlekedett feltölteni a Facebookra a nagy eseményt. Kétszer is. Egyszer videóval, egyszer fotóval. Mégpedig nem is akárhogyan, hanem bibliai idézettel. Ez különösen megrázott, mert vagy véglegesen kezd elborulni őkelme és teljes vallási tébolyba esik, vagy hülyének néz mindenkit. A végeredmény nagyjából borítékolható: küszöbön áll a keresztes háború. Hittérítés, kötelező keresztelés, boszorkányégetés.

Ahogy elnézem a nemzetikeresztény maradi (a haladó szitokszó lett, tehát nyilván a maradi a megfelelő kifejezés) oldal propagandakínálatát úgy tűnik, az Orbán-rezsim világpolitikai tényező lett. Vagy ezt álmodja magáról. A Brexitről hoznak háztáji döntést, verbálisan leváltják Macront (Merkelt évek óta naponta váltották le és amikor magától visszavonult – jelzem, már az előző választáson sem akart indulni, de kikönyörögték – saját győzelemként ünnepelték), mert szemen lőttek gumilövedékkel egy tüntetőt a rendőrök. Meg is van a párhuzam a magyar ősellenség és Macron között, tehát a francia elnöknek buknia kell. Valaki szólhatna a különféle néven futó pártlapok alkalmazottainak, hogy Franciaországban a tüntetés nem szokott kimerülni egymás kezének markolászásában és a himnusz eldalolásában. Ott keményebben játszanak és ebben bizony benne van az is, hogy megsérül valaki. Benne van és vállalják. Nem szükséges erről Budapesten ítéletet hozni.

Súlyos lehet a helyzet fideszék háza táján. A kissé romos Deutsch Tamást kellett előkotorniuk a tartósítószerből, miután a Németh-Kósa-Hollik-Halász válogatott nem tudott még meggyőzni mindenkit arról, hogy sorosmigránsoksoros. Most a minden szempontból elsöprően hiteles Deutsch, az ennyike szülőanyja, a bulika feltalálója tartja szellemileg túlfűtött előadásait arról, hogy gyakorlatilag MINDENKI Soros György, aki nem Orbán Viktor. Tehát bárki másra szavazunk, akkor Sorosra szavazunk és Soros a megtestesült gonosz. Megmondta ezt Birnbaum is.

Szárnyal a magyar gazdaság. Ezt nem én állítom, hanem Stefka István üzleti érdekeltségének alkalmazottja. De annyira szárnyal, hogy az elképesztő, hiába is hazudnak mást a libsik, a vak is látja mennyivel jobb most mindenkinek, mint az elmúltnyolcév előtti elmúltnyolcévben volt. Sőtmitöbb:

Az ellenzék nem érti, hogy miért nem fogják föl az emberek, hogy rossz nekik. Magyarázatként csak azt tudják a kormányellenes erők elképzelni, hogy a magyar emberek tudatlanok, és ostobák, akiket meg lehet vezetni a sorosozó, migránsozó propagandával, és közben nem tűnik föl nekik, hogy rosszabbul élnek. Magyarul az ellenzék ahhoz, hogy a saját helyzetértékelése téves voltát ne kelljen elismernie, hülyének kell, hogy nézze a választókat. A valóság azonban az, hogy az emberek pontosan tudják, érzik, hogy a helyzetük jelentősen könnyebb, biztatóbb, mint a balliberális kormányok idején volt. Az adatok is ezt tűnnek alátámasztani. A jó hír tehát az, hogy a magyar választópolgárok egyáltalán nem hülyék. (PS)

Hát én végtelenül örülök neki, hogy ennyire remek a helyzet és mindenki jobban él, mint régebben. Biztosan én vagyok a hülye, amiért máshogyan látom. És akkor még nem is méláztam el azon az apróságon, hogy az elmúlt nyolc évben nem kellett megküzdeni súlyos világgazdasági válsággal, ellenben annyi pénzt öntött Magyarországra a rohadék migránssimogató sorosbérenc Unió, amennyiből már részlegesen felzárkózhattunk volna a fejlettebb országok szintjére. Ehhez képes Bulgáriával holtversenyben küzdünk az utolsó helyért. Az kétségtelen, hogy sok család jobban él, mint nyolc évvel ezelőtt. Mészárosék, Tiborczék, Rogánék egészen biztosan. Az átlagkeresetek is hasítanak, mert a statisztika csodákra képes. Biztosan csak nekem vannak olyan ismerőseim, akik nem érik el az átlagbért. Abból is látszik, mennyivel jobban élünk, hogy ma egy fiatalnak háromszor annyi esélye sincs saját otthonra, mint az átkos előző nyolc év előtti nyolc évben, merthogy nagyjából megháromszorozódtak az ingatlanárak. Ami már csak azért is jó hír, mert így az egyetemistáknak és mindenki másnak, aki albérletben kénytelen lakni, módjában áll jóval húzósabb összeget kifizetni a lakhatásért. Persze csak akkor, ha nem tartozik a fideszes haveri körbe, mert ha igen, akár havi ötvenezerért is bérelhet lakást a belvárosban vagy a várban.

Elég volt ennyi belőlem ezen a szutyokszürke reggelen. Ébredezzetek szépen, hamarosan jövünk vissza bosszantani a populációt. Pusszancs!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.