Április 13,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Görcsbe rándulva

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,181,494 forint, még hiányzik 818,506 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem friss teljesen a pite, mert tegnap szórta elénk Havasi Bertalan, ám az események sodrában érdemes lesz figyelni arra, ennek a közleménynek kivételesen van-e valami kis igazságtartalma. Az rendben van, hogy elméletben a miniszterek elnöke nem avatkozhat be az egyházak ügyeibe, de elméletileg a köztársasági elnök is autonóm szereplője a politikának és a közéletnek. Ehhez képest Orbán emelte fel és rúgta ki Novák Katalint, ezt igazán kár tagadni, mert még a kormánypárt szavazói is pontosan látják.

Azt én elhiszem, hogy ilyen gyorsan nem sikerül lezárni Balog Zoltán ügyét, de alighanem csak idő kérdése, hogy mikor helyeződik át a jó püspök valami távoli vidékére a civilizációnak, ahol lelkesen szolgálhatja a továbbiakban az egyházat. Addig is tűkön ülve és görcsbe rándulva várjuk az esti televíziós nyilatkozatot.

2024. február 12., hétfő 20:11

A Miniszterelnöki Sajtóiroda közleménye

Budapest, 2024. február 12., hétfő (OS) – Havasi Bertalan: A baloldali sajtóban megjelent híresztelés Orbán Viktorral és Balog Zoltánnal kapcsolatban ostobaság, hírlapi kacsa

A kormány és a miniszterelnök nem avatkozik bele az egyházak ügyeibe, tiszteletben tartja az autonómiájukat.Havasi Bertalan,
a miniszterelnök sajtófőnöke

Kiadó: Miniszterelnöki Sajtóiroda

Frissítés: Szimpátiaszavazást tartottak Balog Zoltánról, nem mond le. Ez is szép.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.