Április 13,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Gondolatok egy nyaralás kapcsán

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,181,494 forint, még hiányzik 818,506 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Btk. 305. § Hivatali visszaélés

305. § Az a hivatalos személy, aki azért, hogy jogtalan hátrányt okozzon vagy jogtalan előnyt szerezzen

a) hivatali kötelességét megszegi,

b) hivatali hatáskörét túllépi, vagy

c) hivatali helyzetével egyébként visszaél,

bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Sajtóhírek szerint N. Katalin ex-köztársasági ex-elnök népes pereputtyával K. Endre falujában (Zabola) nyaralt, miután K. Endrét – akit egy pedofil bűnsegédjeként elítéltek – elnöki kegyelemben részesítette. Az említett szálláshely legalább 1 milliárd (= 1000 millió) forint támogatást kapott a magyarországi adófizetők pénzéből.

Ha jól emlékszem iskolai tanulmányaimra (sajnos ez nem mostanában volt), az elcsatolt Erdély területe nagyobb, mint a csonka Magyarországé. Mindenképpen érdekes, hogy N. Katalin egy ekkora területen nem talált más szálláshelyet, pont a kegyelemben részesített K. Endre családjával összefüggésbe hozható kastélyban töltötte családi vakációját. Talán egy feljelentést is megérne, a bevezetőben említett Btk.-ba ütköző cselekmény megalapozott gyanúja miatt.

Ha már megszólaltam, szeretném azt is megérdeklődni a nemzethy érzelmű, nagyon keresztyén, nagyon heteroszexuális kormánypárti szavazóktól, hogy helyesnek találják-e eme maszek szálláshely hazai közpénzből való kitömését? A magyar oktatási rendszer és egészségügy már biztosan világszínvonalú, a MÁV szervezettségét és pontosságát egymást váltó japán delegációk tanulmányozzák, a magyar közutakon sehol egy kátyú.

Talán ez utóbbival szemléltetni is tudom ennek a támogatásnak a mértékét. Szerintem a szokásos kátyúzási eljárás (unott melós belapátol a kátyúba két lapát matériát, jó esetben kicsit meg is lapogatja utána a lapáttal) egy kátyúra vonatkozó költsége még jelentős alkotmányos költséggel sem haladja meg az 50.000,- Ft-ot. Így csak ennek az egy külföldi szálláshelynek adott potyapénzből meg lehetne javítani húszezer kátyút a magyar ugaron. Persze amennyiben a kátyúk csak a libsik, gyurcsányisták, sorosbérencek autóiban tesznek kárt, a nemzethy érzelem és a Fidesz iránti elvakult rajongás megvédi az autót, akkor nem szóltam.

Ez csak egy apró tétel a szavazatvásárlás miatt külföldre szórt közpénzözöben. Biztos, hogy nem lenne jobb, ha itthon hasznosulna ez a pénz mindannyiunk javát szolgálva?

Mekk Elek

A címlapképen N. Katalin látható szülei társaságában a zabolai Mikes kastély udvarán. (Forrás: Facebook)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.