Július 21,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Fura lufi

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,728,616 forint, még hiányzik 1,271,384 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Facebook-bejegyzésben reagált Magyar Péter állításaira, azt írva: Magyar Péter az új Márki-Zay, csak annyi a különbség, hogy Márki-Zay Péter nem terrorizálta a feleségét.

    „Sok hűhó semmiért. Kipukkadt a lufi!” – fogalmazott bejegyzésében Gulyás Gergely, reagálva a Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférje által kedden közzétett hangfelvételre.
    A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt írta: „egy megfélemlített feleséggel folytatott családi vitának semmi köze a közélethez.”

Aha, szerintem is ez történt. Valamiért a „lufi” mégis ér annyit, hogy Gulyás Gergely kétsoros posztja MTI hír legyen, hogy minden ezzel legyen tele. Nem beszélve a megfélemlített feleség hosszú posztjáról, ami kevesebb, mint fél órával a hangfelvétel megjelenése után már olvasható volt. Szerénytelenség nélkül állítom, hogy tudok írni, szükség esetén igen gyorsan is tudok, de egy ilyen hosszú posztot ilyen összeszedetten, átgondoltan, hiba nélkül legfeljebb akkor tudnék produkálni, ha előre megírtam. Sehogy máshogy. Az azért kiderült Varga Judit írásából, hogy a Fideszben valóban attól függenek a kinevezések, hogy kinek ki a rokona, és ez olyannyira természetes, hogy titkolni sem szándékoznak. Jelzem, Magyar Pétert a mi adónkból fizették, és ha ezt úgy tették, hogy alkalmatlan volt a munkaköreire, az helyből megér egy alapos vizsgálatot, hiszen a Fidesz hűtlenül kezelte a pénzünket. Ha nem ez történt, mert Magyar alkalmas volt a feladataira és jól végezte a dolgát, akkor pedig rágalmazásról beszélünk. Abban azonban nem vagyok ennyire biztos, hogy egy „megfélemlített feleség” akár egy percig is alkalmas lehetett az igazságügyi miniszteri munkájára. És erről ráadásul mindenki tudott a pártban, a kormányban legalábbis, de eszük ágába nem jutott sem felmenteni, sem segíteni neki, hogy kilépjen ebből a méltatlan helyzetből. Sőt, utasították, hogy maradjon a „bántalmazó kapcsolatban”, mert a pártérdek ezt diktálja. Ez rendben van így? Csak kérdem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.