Július 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Fogalmam sincs, nem tudok róla, nem tudom, hogy ennek mi az oka

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,725,271 forint, még hiányzik 1,274,729 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Minden kommentár nélkül ideteszek egy interjúrészletet, megítélésem szerint minden kommentár súlyosan rontana a kórkép tökéletességén. Szijjártó külgazdasági és külügyminisztert Rónai Egon kérdezte az ATV és az Index közös, Konkrétan című műsorában. A kérdés: Tényleg ledarálták a külügyben a lélegeztetőgép-beszerzések dokumentumait?

Rónai Egon: Két önt is érintő belpolitikai kérdés, elég frissek. Őszintén szólva az egyiket én el sem hiszem, de majd megmondja, hogy megtörtént-e. Tényleg ledarálták a külügyben a lélegeztetőgép-beszerzések dokumentumait?

Szijjártó Péter MINISZTER: Hát erről megmondom őszintén fogalmam sincs. 

Rónai: Tehát gyakorlatilag eltüntették a dokumentumokat a külügyben?

Szijjártó: Fogalmam sincs róla, nem hiszem, hogy ilyen történt. Nem tudok róla, én biztosan nem adtam ilyenre utasítást. 

Rónai: A Transparency International igényelte és azt a választ kapta hivatalosan a külügytől, hogy ezek a dokumentumok nem elérhetők.

Szijjártó: Nem tudom, hogy mi ennek az oka. Majd utánanézek, mer’ hozzám az ügy nem jutott el. Az kicsit bánt, megmondom őszintén, ahogy bíráltak meg bántottak meg kritizáltak minket a lélegeztetőgépek beszerzése miatt. (…) Nemtom pontosan megmondani önnek, hogy mi az a 7000 maláj, amiről beszélnek, én azt tudom önnek megmondani, hogy amikor elkezdődött a beszerzés, akkor ez nem egy normál piaci beszerzés volt.

Rónai: Lehet, hogy átlettünk verve a kapkodás miatt? (…) Ugye 176 milliárd fizettünk a maláj vállalkozónak, és zsebbe kvázi (…) a magánszámlájára. 

Szijjártó: Ez egy kicsit túlzás.

Rónai: Itt igazából megint a tisztánlátás hiányzik. Itt van ez a maláj ügylet, az lehetséges, hogy nincsenek meg a dokumentumai egy 176 milliárdos ügyletnek?

Szijjártó: Ne, ne, ne, nyilván minden dokumentum megvan, nem ismerem az ügy konkrétumait, meg nemtom mit kértek, meg mi nincs meg, meg mi van meg, de az biztos, hogy minden az állami forintokkal történő gondos hozzáállás keretében…

Rónai: Megteszi, hogy utánanéz? Azért ez egy furcsa ügy.

Szijjártó: Peeeeeeeeeersze, hogyne, hogyne. Hát meg ugye méltatlan, mer’ még egyszer mondom, emberek életének mentéséért tettük, ami a feladatunk volt a legjobb tudásunk szerint akkor (…) vadnyugati állapotok uralkodtak.

A minden szempontból kortörténeti interjút ITT lehet a maga elrettentő teljességében megnézni, az Orbán-imádattól az akkumulátorgyárakon, az Európai Unióhoz való viszonyon, az orosz-ukrán háborún keresztül a NEM LÉTEZŐ korrupcióig (lásd fent) majdnem mindenről is szó esik benne.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.