Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Félsiker

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.
A hála továbbra sem pénz! – Lezárult a hálapénz kivezetésére irányuló szemléletformáló televíziós médiakampány

Záró mérföldkövéhez érkezett a Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Terve „I. Állam és közigazgatás” komponens reformjához kapcsolódó RRF-9.2.1-23-2023-00001 „Vesztegetés kiszorítása az egészségügy területén” elnevezésű projekt, amelyet a Nemzeti Védelmi Szolgálat 473,92 millió forint vissza nem térítendő, hazai társfinanszírozású európai uniós támogatás segítségével valósított meg.
A projekt szorosan kapcsolódik a Nemzeti Védelmi Szolgálat korrupció és hálapénz elleni általános társadalmi szemléletformáló tevékenységéhez.
A projekt keretében megvalósult országos figyelemfelkeltő televíziós kampány célja az volt, hogy értékalapú szemléletformálás útján járuljon hozzá az állampolgárok körében a hálapénz felajánlás/adás, mint káros – és 2021. január 01-jétől már büntetendő – társadalmi gyakorlat visszaszorításához.
A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósult meg.
A projektről bővebb információt az NVSZ oldalon találhatnak.
Kiadó: Nemzeti Védelmi Szolgálat (MTI-OS)

Nagyszerű! A polgárok tehát már leszoktak a hálapénz adásáról. Helyette ötször annyit költenek magánellátásra, ha nem akarnak időnap előtt felfordulni, megnyomorodni, vagy csak ok nélkül hosszasan szenvedni. A korrupcióra vonatkozó részt haladéktalanul ki kellene terjeszteni a politikusokra. Ugyanis az sincsen rendben, ha egy orvos pénzt kér a gyógyításért a fizetése mellett, de az sincs rendben, ha a polgármesterek közpénzből épülő vendégházakat, vadászházakat, szolgálati lakásokat kezelnek sajátjukként, az sincs rendben, ha a faluprogram keretében luxusautókat vásárolnak saját használatra, és az főként nincs rendben, hogy a politikus családtagjai és strómanjai jutnak zsíros megbízásokhoz, túlárazott szerződésekhez, földekhez, egyéb ingatlanokhoz. Az sincs rendben, ha a közpénzhez és hatalomhoz hozzáférő politikusok gyerekei, feleségei, szülei, testvérei váratlanul milliomosok, majd villámgyorsan milliárdosok lesznek bármilyen saját teljesítmény nélkül. Sőt, még az sem lenne rendben, ha ugyanezek a családtagok teljesen kompetens, jó szakemberek és üzletemberek lennének, és úgy kerülnének közpénzek közelébe. De ráadásul nem is azok, a legtöbb ostoba, mint egy marék molylepke. Saját erőből öt percig nem maradnának meg valós piaci körülmények között.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.