Július 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Ezt a káoszt nem kis meló lesz helyrerakni a rajongók fejében, de menni fog

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,307,932 forint, még hiányzik 692,068 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A modern állam politikai tehetségtelenségének leplezésére magas fokú dezinformációs tevékenységet kénytelen folytatni. Minél rosszabb a kormányzat, az államban annál több a hazugság. Régebben cenzúrának hívták azt a primitív, szelíd, de végképp elavult eljárást, amely az információt egyszerűen eltiltotta és elhallgatta. Ez még abban az időben történt, amikor ha valamit indexre tettek, hatását elveszítette, és azt csupán a legelvetemültebb direkt morál tartotta számon. Ma az államvédelem nemcsak a sajtó, a rádió, a televízió, a film, a színház, az irodalom hivatásosan és szisztematikusan foglalkozik a dezinformálással. Ezen kívül a behódoltaknak a hazudozást öntevékenyen kell folytatniuk, és művészetből, tudományból, közgazdaságból csak kellőképpen áthangolt információk kerülhetnek nyilvánosságra. Az időjárásjelentés sem lehet többé egyszerű adatközlés, hanem annak bizonyos tekintetben a kormányzatra nézve kedvező dezinformációt kell tartalmaznia. Ma körülbelül már csak a naptár és a menetrend információi megbízhatóak. (Hamvas Béla, 1958-1964: Patmosz I.: Direkt morál és rossz lelkiismeret)

Verőfényes, klímaváltozással sújtott jóreggelt kívánok minden kedves olvasó embernek! Új hónap, új hét, mi kell még? Semmi. Gondoltam, a hétfő tiszteletére feldobom egy kicsit magunkat, úgyhogy az örök és megismételhetetlen Hamvas Bélával emlékeztetném kedves mindannyiunkat arra, hogy nem 1958-at, nem 1964-et, hanem 2019-et írunk. Ennek ellenére a fent idézett állítások között nemigen találtam olyat, amit ki lehetne kukázni, mert okafogyottá vált. Az is igaz, hogy arról fogalmam nincs, mi a helyzet a menetrendek megbízhatóságával.

Ámazonban izgalmas időket élünk, tegnap délután óta egész jól szórakozom azon, amit az elvtársak összeizzadtak a brüsszeli EU-csúcs margójára. Különösen mióta az első vasárnapi értesülések felröppentek arról, hogy Timmermans úr – akit Orbán ugyebár félkézzel elbuktatott már napokkal ezelőtt -, még mindig partiban van az Európai Bizottság elnöki székéért. Ami azt  jelenti (már megint), hogy Orbán Viktor hivatalosan is hazudott a választóinak. Emlékeztetőül, egy héttel korábban A visegrádi országok győzelmével ért véget az EU-csúcs című eposzi dezinformációs propaganda-fércműben például ez állt:

Brüsszelben nemcsak a magyarokat és Magyarországot sértegető, korrupciós ügybe keveredett Manfred Webert sikerült megbuktatni, hanem az is eldőlt, hogy Soros György legfőbb szövetségeséből, Frans Timmermansból sem lesz bizottsági elnök.

Ehhez képest enyhén röhejes, ahogy kitört a pánik (Soros, Soros, Soros) és az óbégatás a morális fölénybe borult jobboldali salakmédiában és a Fideszben, miután az MTI az Origóra hivatkozva (höhhö) hírül adta, hogy Soros György embere, vagyis Frans Timmermans tör az Európai Bizottság élére. Pontosabban: Soros György erőlteti a jelöltjét az Európai Bizottság élére. Még tovább cifrázva: Soros Frans Timmermansszal gyakorolna korlátlan hatalmat az EU fölött.

Rekonstruáljuk szépen az eseményeket, ha már az egybites habonyi kreativitásból csak ennyire futja:

• Az Origo brüsszeli értesülései szerint a „brüsszeli elit” azzal az „elvtelen kompromisszummal” próbálkozik, hogy a szocialista Frans Timmermanst az Európai Bizottság, a néppárti Manfred Webert pedig a sokkal súlytalanabb Európai Parlament elnökének teszik meg. Azt írták: az EB elnöki tisztségére sokáig befutónak hitt Manfred Weber körül „elfogyott a levegő”, és az Európai Néppárt „belemenne abba az elvtelen alkuba”, miszerint a meggyengült Weber helyett legnagyobb riválisát, a szocialisták csúcsjelöltjét, Frans Timmermanst támogatná, cserébe a politikai értelemben súlytalanabb EU-s parlamenti elnöki posztért. 

• Kovács Zoltán nemzetközi kommunikátor: a magyar kormány elfogadhatatlannak tartja, hogy Frans Timmermans kerüljön az Európai Bizottság élére, ugyanis a szociáldemokrata csúcsjelölt Soros György embere. Ha őt tennék meg a bizottság elnökének, akkor nyilvánvalóan „Soros György bábja kerülne a bizottság élére”, akin keresztül Soros György érvényesíteni tudná mind a bevándorlásban, mind a pénzügy- és gazdaságpolitikában a saját érdekeit. Magyarország kormánya mindent megtesz azért, hogy megakadályozza egy ilyen forgatókönyv bekövetkeztét.

• Az Európai Néppárt (EPP) elnöksége „fellázadt” Frans Timmermans szociáldemokrata csúcsjelölt ellen, nem fogadta el az EPP-elnök és a németek javaslatát. Az MTI brüsszeli forrásai vasárnap azt közölték: nem igaz, hogy Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke Timmermanst javasolja.

• Szilágyi Örzsébetet (Mátyás anyját) meghazudtolva Orbán Viktor levelet írt a Néppárt elnökségének, amelyben egyrészt bevallotta ország-világ előtt, hogy semmilyen befolyása nincs az EPP politikájára (Tisztában vagyok azzal, hogy a Fidesz Európai Néppárti tagsága jelenleg fel van függesztve. Azzal is tisztában vagyok, hogy ilyen körülmények között a Fidesznek semmilyen ráhatása nem lehet az Európai Néppárt politikájára), másfelől azért könyörgött, hogy Joseph Daul és a Néppárt vezetősége megakadályozza, hogy a Néppárt legnagyobb riválisának (igaz, hogy a Néppárt eddig a szocialistákkal nagykoalícióban kormányzott, de odaseneki) csúcsjelöltje kerüljön az EB élére, mert mindmeghalunk.

És bár vadhajnalban Donald Tusk felfüggesztette az egyelőre eredménytelen EU-csúcsot, hogy a hölgyek-urak kétoldalú tárgyalásokon győzködjék egymást, hátha sikerül dülőre jutni a pozíciókat illetően, azért külön figyelemre méltó az Európai Parlament elnökének tegnap esti nyilatkozata. Antonio Tajani, Berlusconi pártjának alelnöke azt mondta: elképzelhetetlen szocialista jelöltet támogatni az Európai Bizottság elnöki posztjára, mert az „szembemenne a népakarattal”.

Hiszem, hogy az Európai Néppárt részéről védeni kell a csúcsjelölti elvet, vagyis aki megnyerte a választásokat, annak kell betöltenie az Európai Bizottság elnöki posztját. Márpedig az Európai Néppárt nyerte a választásokat, tehát a bizottság elnöke a néppártiak képviselője kell hogy legyen, az ő jelöltjük pedig Manfred Weber. (MTI)

Ez egy igen szép kanyar, nem? Miután a drága miniszterelnök úr hónapok óta fúrja Webert (már rég meg is buktatta), és az állampárti propaganda azt lebegteti különféle szájakba adva az összes felületen, hogy megbukott a csúcsjelölti rendszer is, megint kiderült, hogy nem egészen úgy van az: még Orbán haverjai szerint is védeni kell a csúcsjelölti elvet és a Néppárt jelöltje változatlanul Weber. Vagyis már akkor inkább Weber legyen, csak ne Timmermans. Nem csodálkozom, hogy Bayer Zsolt hétfői vezércikke még várat magára, ezt a káoszt nem kis meló lesz helyrerakni a rajongók fejében, de biztosan menni fog. A doktorminiszterelnökúr levelét meg tegyük el jó helyre, mert bárki is lesz az Európai Bizottság elnöke, ez a kórdokumentum bizonyítja, hogy a lángelméjű stratéga, a befolyásos világpolitikai tényező valójában az, ami mindig is volt: egy ócska, köpönyegforgató kisember, akin az ön- és nemzetámító hazugságai olykor kifognak. Akinek tehát jó oka volt megírni ezt a patetikus-könyörgő, önleleplező levelet. Nem volt nehéz megjósolni: eljöhet még az idő, amikor visszasírja Webert. Timmermans Orbán számára a lehető legrosszabb opció. Mert ahogy a felcsúti Coelho nem oly rég helyesen megfogalmazta: ha gyenge vagy, a külvilág az ellenséged. Valóban.

Mindeközben egyéb frontokon. Mától él a családvédelmi akcióterv, ami dehogy kergeti adósságcsapdába a gyanútlan magyar embereket, ellenkezőleg: fantasztikus lehetőség a családoknak. Köszönjék meg összetett kézzel.

Igaz, hogy 340 ezer magyar fiatal kallódik munka és tanulás nélkül, de nem para, mert Olaszországban például sokkal rosszabb a helyzet.

De legalább a Médiatanács elnökének bejött az élet, ő nem csak dolgozik, nem csak keres, de talál is. Augusztus elsejétől havi 1,3 millió helyett havi 4 millió forintot kereshet. Csinálja utána, aki tudja. Aki meg nem tudja, az ne irigykedjen az egyéb miniszteri juttatásaira sem (úgy mint, hivatali lakás, személyes gépkocsihasználat).

Egyébként pedig ma van a Semmelweis-nap, a magyar egészségügy napja. Tudják, a világszínvonalú magyar egészségügyé. Ez annyit tesz, hogy Kövér László napirendi javaslata szerint az Országgyűlés ma kezdődő és holnap befejeződő, azaz kétnapos ülésének kezdetén erről jól megemlékeznek. Azt hiszem, a szakma ennek végtelenül örül, Kásler meg addig is fontosabb dolgokkal foglalkozhat. A ősmagyarságkutatástól a cirkuszművészet virágba borításáig.

Ja, és mától Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságként működik a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal. Az a biztos, ha a szavak és megnevezések szintjén is kiirtjuk ezeket a baromságokat. Nem bevándorlás, nem menekültügy: idegenrendészet. Jól van.

Ennyit szerettem volna egyelőre elmondani, a 37-40 fok nem kevés, úgyhogy hidratáljanak rendesen. Minden jót!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.