Június 15,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezért tényleg érdemes volt lezárni a határokat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,681,290 forint, még hiányzik 1,318,710 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szijjártó Péter, a korrupciógyanús luxushjachtos nyaralások, valamint a magánélet védőszentje, aki még mindig nem adott magyarázatot, és gondolom, nem is tervez magyarázatot adni arra, netán elszámolni azzal, hogy mit keresett és mibű Szíjj László NER-oligarcha magántulajdonán, azért a munka hőse szerepet változatlanul magas színvonalon alakítja.

Ma éppen egy Szabolcs megyei cég beruházástámogatási okiratának átadása miatt száguldott Nagykállóig, ahol a magyar gazdaság életerejére hivatkozva (gondolom, ő is fejjel lefelé olvasta a papírt, ahogy unortodoxéknál szokás) előre meghirdette a gazdasági védekezés címen folytatott második hullámos csatagyőzelmünket.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Tecnica Ungheria Kft. versenyképesség-növelő támogatási okiratának átadásán Nagykállón 2020. szeptember 2-án. (Fotó: MTI/KKM/Borsos Mátyás)

Ami ennél érdekesebb, hogy megkísérelte megmagyarázni, hogy az utazási korlátozások, vagyis a diszkriminatív, a magyar állampolgárokat büntető, a cseheknek, lengyeleknek, szlovákoknak viszont engedményeket biztosító határlezárás tulajdonképpen az elővigyázatosságot szolgálja. Ez biztosan így van, mert még soha nem találtak egyetlen nap alatt 365 fertőzöttet, úgyhogy gondolom ebből az következik, hogy a határlezárás már egy nap után hatékony volt. Vagy nem? Mindenesetre enyhén vicces elővigyázatosságról beszélni, amikor a járvány a májusi csúcsot lekörözve terjed. Nem a behurcolás, hanem a járványügyi óvintézkedésekbe való totális beleszarás okán.

Szijjártó propagandavideót is posztolt az eseményről. Meg lehet nézni, hogyan állít szobrot ez a felvétel (is) a járványügyi óvintézkedések maradéktalan betartásának. Amely szabályok betartása szakemberek – azaz nem korrupt politikusok – szerint az értelmetlen határlezárással ellentétben valóban képes lenne visszafogni a vírus terjedését. Úgyhogy ezért tényleg érdemes volt lezárni a határokat. Hogy aztán lehessen szabadságharcolni a gazdaság leállása ellen.

A koronavírus-járvány második hullámában a magyar gazdaság korábban látott részleges leállását kell megakadályozni, és ehhez az egyik legjobb eszköz a határokon életbe léptetett korlátozó intézkedések sorozata – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállóban, ahol átadta a Tecnica Ungheria Kft. beruházástámogatási okiratát.

Szijjártó Péter kifejtette, most az elővigyázatosságon van a hangsúly, ezért nem véletlenek és nem öncélúak az utazási korlátozások, amelyekkel azt szeretné megakadályozni a kormány, hogy a vírust Magyarországra behurcolják és az további veszélyt jelentsen a magyar emberek életére, egészségére és munkahelyeire.

Most a gazdasági védekezés időszakát éljük, és látva a magyar gazdaság és a vállalatok életerejét, ezt is meg fogjuk nyerni, csakúgy mint az egészségügyi védekezés első fázisát – fogalmazott a miniszter. (MTI) 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.