Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez is mellé ment

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,749,432 forint, még hiányzik 1,250,568 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.
Miért engedi a kormány, hogy a bankok eladósítsák a magyar családokat?

Ha a családbarát szólamok mögé nézünk, kitűnik, hogy nemcsak a gyermekvédelemben, de a pénzügyekben sem képes a Fidesz megvédeni a magyarokat a bankok eladósítási törekvéseitől. Ennek ékes példája, hogy egy hitelkártya-tartozás esetén az átlagos kamat 20-35% közötti, viszont akár elérheti az 50.5%-ot is! 2023-ban pedig az egy hitelkártyára jutó tartozás már meghaladta a 130 ezer forintot!
A Mi Hazánk Mozgalom elfogadhatatlannak tartja, hogy a bankok kamatrabszolgaságban tartsák a magyar embereket, így mihamarabbi védelmi intézkedéseket követelünk a bankok nyerészkedésének visszaszorítása érdekében!
Kiadó: Mi Hazánk Mozgalom (MTI-OS)

Tartok tőle, hogy komoly gondok vannak. Nincs nekem bajom a populizmussal, bizonyos esetekben és megfelelő keretek között szükségesnek gondolom. Nem lehet, de nem is szabad elvárni mindenkitől, hogy mindenhez értsen, bárki számára érthető szintre kell leegyszerűsíteni a dolgokat és nem azért, mert a célközönség hülye, hanem mert esetleg máshoz ért. A gond akkor van, amikor egy párt olyasmivel kampányol, amihez ezek szerint ő maga sem ért. A világon mindenhol brutálisan magas a hitelkártya-tartozás kamata. Nem a bankok ellen kellene küzdeni ez ügyben, hanem oktatni kellene a lakosságot. A hitelkártya hasznos dolog, ha ésszel használja az ember. Hiszen a lényege az, hogy legalább egy hónapig ingyen használja az ügyfél a bank pénzét, ha ugyanis határidőre visszafizeti a kártya költését, nem 50, hanem nulla százalék a kamat. Az a dolog titka, hogy annyit szabad csak költeni, amennyire biztosan megvan a fedezet. Aki túlkölt, az megszívja. Túlkölteni általában két okból szoktak (illetve bizonyára van más oka is, de talán ez a két legjellemzőbb). Az egyik, hogy hülye az ügyfél, nem figyel oda és kicsúszik a saját keretéből, vagy tudja, hogy túl fog költeni, de feltétlenül meg kell vennie valami felesleges kacatot, mert úgy érzi, nem élhet nélküle. A másik – érthető és végtelenül szomorú – ok, amikor egyszerűen nincsen más választása az embernek, kénytelen valahonnan pénzt szerezni a megélhetéshez, mert elveszítette a munkáját, vagy mert alacsony a fizetése, és beütött valami nem várt szörnyűség, betegség a családban, esetleg meg kell csináltatni a tetőt, ki kell cserélni a kazánt, tehát nem luxusra kell a pénz, ám tartaléka nincsen. Ezekről nem a bankok tehetnek, hanem a mindenkori kormány és az ország vezetői. Ugyanis ha nincsen szociális védőháló – márpedig nincsen -, a bajban magára marad az ember. Ezen kellene sürgősen változtatni. Szerintem. A hitelkártya kiváltása pedig egyáltalán nem kötelező, aki tudja magáról, hogy hajlamos úgy költeni, mintha övé lenne Lölö zsebpénze, az ne váltsa ki, akkor nincsen kísértés.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.