Július 22,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Esküszöm, kifordul a belem

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,728,616 forint, még hiányzik 1,271,384 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Halihó! Reggel van, tavasz van és még péntek is van. Tökéletes.

A kormány meg nem tökéletes, az teljesen biztos. Január elseje ótan napi 100 millió forintot költenek kampányra. Ismételjük szépen: NAPONTA 100 x 1 millió forint. Soros Györgyös és Junckeres plakátokra. Napi 50 falusi ház ára. Naponta 3 508 kisnyugdíajas (28 500 forint) HAVI nyugdíja. 292 kisnyugdíjas ÉVES ellátását tapsolják el NAPONTA. Milyen számrendszerben mondjam még el? Elmondjam megvakult édesanyában, aki négy gyereket nevel, de nem kaphat ellátást? Mert a szabály az szabály. Megvan! Átszámolom Ráhel-mercire! Abból csak öt darab jönne ki a NAPONTA elbaszott pénzből. A Tiborcz-járgány még jobb, abból csak kettőt adnának 100 millióért. Igaz, naponta talán még az úri zsiványok sem vesznek autót. Esküszöm, kifordul a belem.

Igaz, hogy mindenki rettentően felháborodott a szlovák himnusztörvény miatt (ami egyébként NEM a magyar himnuszról szólt, de mi a francnak kellene pontosan kideríteni, ha jó nagy cirkuszt is lehet csapni?), de meg lehet nyugodni. Nem kell megtámadni Szlovákiát. Simán hülyék voltak, de orvosolják a dolgot. Tudom, ez nem túl jó hír a báncsákamagyartmegakaeresztény jajveszékelésből élőknek, de ez van. Nem minden fenékig kaviáros lazac.

 Feldman: a mezőgazdasági termelők érdekei melletti kiállás az uniós választás fontos tétje
    Nemesvámos, 2019. április 4., csütörtök (MTI) – A gazdák érdekeinek megfelelő politikai irányvonal támogatását, vagy a migráció erősítését és a határok gyengítését célzó javaslat elfogadását nevezte a májusi uniós választás fontos tétjének csütörtöki, nemesvámosi sajtótájékoztatóján az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára.
    Feldman Zsolt kiemelte: az Európai Bizottság javaslatcsomagja hátrányosan érintené a mezőgazdaságot, hiszen 20 százalékkal csökkentené az európai agráriumra fordítható támogatás összegét.     Hozzátette: Magyarország tekintetében a földalapú támogatások 16 százalékkal, a vidékfejlesztési programban szereplő támogatások 26 százalékkal csökkennének a javaslat elfogadása esetén a 2021-2027 közötti időszakban.     Szavai szerint példa értékű a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (Magosz) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kiállása a javaslat ellen, mely tudatosítja a társadalomban a közös fellépés fontosságát.(MTI)

Na most az van, hogy összetrombitálta a Fidesz a gazdákat, hogy szavazzanak rájuk. Hát nem cuik? De. Ezzel hakniznak azokban a falvakban, amelyeket egészen idáig nagy ívben szartak le. És ez hogy lesz? Mészáros Lőrinchez majd külön megy egy delegáció? Csányihoz? Orbán feleségéhez? Mert ők tuti nem keverednek a prolikkal. Ódeszép lesz.

Hollik István előkeveredett valahonnan. Hogy minek, azt én sem értem. Még nincs is hétvége, márpedig ő olyankor szokott felháborodni. Talán nem ér rá, vagy valami. Így most adta elő a szörnyű hírt: jönnek a migránsok. Fusson, ki merre lát! Leginkább a szavazófülkébe fusson és szavazzon a Fideszre, mert csak ők képesek megvédeni az országot. Bizony.

Bayer Zsolt, a kereszténykonzervatív erkölcsi fölényéről híressé vált publicista, aki meglehetősen karcos bejegyzésben követelte Ujhelyi Istvántól, hogy számoljon el a nyilvánosság előtt, miből telt neki a tök átlagos (a fideszes média szerint extrahiperszuperluxus) lakásra, most újabb leckét adott a ballibsiknek fideszes erkölcsiségből. Az ötös számú párttagkönyv büszke tulajdonosa néhány napja még kikérte magának, hogy a sajtó az ő budai Várnegyedben található lakásáról és annak 32 ezer forintos bérleti díjáról cikkezzen, sőt, azt találta mondani nagyon szellemesen, hogy adjanak be az ellenzékiek egy törvényjavaslatot, miszerint fideszesek ne bérelhessenek a környéken lakást, most kénytelen volt szembesülni azzal, hogy a kézivezérelt lakájmédia és a független média máshogyan működik. Bayer azt állította, hogy teljesen jogszerűen jutott a Várban lévő lakáshoz, mert egy jóval nagyobb másik ingatlant adott érte cserébe. A 24.hu kiderítette, hogy valóban történt csere, bár Bayer a cserelakás helyét nem áruta el (mert az új tulajdonos személyiségi jogait védte, hiszen úriember ő a javából), a portál megtalálta a pilisszentkereszti ingatlant. Bayer elismerte kamerák előtt, hogy valóban azt a házat adta az Úri utcai lakásért. Ez eddig szabályszerű. Csakhogy az új lakó mindössze néhány hétig örülhetett a kertes háznak, mert mostanra az Bayer Zsolt fiának tulajdonában van. Szerintem az történt, hogy egy nagyon izgága lakóval cserélték el az ingatlanokat. Először nem tetszett neki a Várban lévő otthona, ezért felajánlotta Bayernek, cserében egy kertes vityillóért. A vityilló értéke Bayer állítása szerint 40 millió forint. Tehát cseréltek, a Bayer család 10 millióért felújította az Úri utcai lakást. Közben a cserepartner rájött, hogy mégsem neki való a vidéki élet, ezért eladta az új otthonát. Hogy éppen Bayer fiának, az tök véletlen lehet. Valószínűleg pont neki volt a zsebében 40 milló forint, amikor az új tulaj szabadulni akart az ingatlantól. Szerintem ez teljesen hihető. Aki azt állítja, hogy Bayer fiktív szerződéssel jutott a nevetséges bérleti díjért bérelhető lakáshoz, az hazudik vagy ballibsi.

A Brexit egy lépéssel sem jutott közelebb a megoldáshoz, de majd ma is tárgyal róla a kormány és a parlament. Nem kell kapkodni, van még egy teljes hét a határidő lejártáig.

Tegnap valamelyik nagyon okos (talán Gulyás Gergely, de még túlságosan korán van ahhoz, hogy visszakeressem, valóban ő volt-e) azt találta mondani, hogy a néppártnak nagyobb szüksége van Orbán Viktorra, mint fordítva. Manfred Weber ezzel szemben ilyesmiket mondott:

Manfred Weber megismételte, hogy a néppárt világos és határozott döntést hozott, amikor felfüggesztette a magyar párt tagságát. A döntés üzenete: nem Orbán Viktor fogja meghatározni a pártcsalád politikai irányvonalát és jövőjét, hanem az EPP hangadó személyiségei, akik közé – Angela Merkel mellett – önmagát is sorolja. (Népszava)

Ha Weber így folytatja, a végén még Orbán Viktor kizárja őt a Fideszből. Höhö.

Zenéljünk egyet, aztán induljon a nap.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.