Április 22,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És máris jöhet a következő pénzéhes, bármire kapható gerinctelen csúszómászó

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,377,800 forint, még hiányzik 622,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szépjóreggelt kívánok mindenkinek! Július harmadik napját fogyasztjuk éppen, gondoltam szólok. Elsősorban magamnak. Meg arról is, hogy kedd van. Nehogy véletlenül csütörtököt mondjak. Szép nap ez a mai, 77 évvel ezelőtt ezen a jeles napon Sztálin rádióbeszédben lelkesítette népét a hitleri Németország elleni harcra. Milyen szép idők lehettek azok. Csak úgy mondom, nem mintha összefüggene azzal, hogy ehhez képest a jelenben milyen szép napokhoz van szerencsénk.

És azt látták mekkorát focizott Japán Belgium ellen és Belgium Japán ellen? Az ázsiaiaknak majdnem összejött a bravúr, de aztán mégsem sikerült megállítani Brüsszelt. Pedig igény az volna rá. Úgyhogy a csakazértis szívem vágya – miszerint a senki által meg nem választott Belgium csapata megnyeri a vébét – elméletileg még mindig teljesülhet. Már csak azért is, mert szívesen olvasnék további igényes, önkritikus tényfeltáró publicisztikákat arról, hogy a foci márpedig egy egész társadalom tükre.

Azt nem tudom, hogy ma már megbukott Merkel kancellár vagy sem, mindenesetre már csak kettőt kell aludnia és máris vendégül láthatja – a plafonig felrántott keze csókdosása erejéig mindenképpen – felcsúti szövetségesét a kereszténydemokráciában és az európai néppártiságban. Az biztos, hogy a Fidesz nagy erőkkel emlékeztette tegnap a híveit arra, hogy milyen fontos találkozón győzött már megint az egyélőistenük, aki nem hagyja és nem engedi. Ennek nagy jelentősége lehet akkor, amikor kiderül, hogy Magyarország nevében mégiscsak tök véletlenül aláírt valamit, amiről azt hazudta, hogy dehogy.

Addig is Horst Seehofernek, a lemondásával fenyegetőző koalíciós partnerének nem sikerült megbuknia, de még lemondania sem, inkább kiegyezett Merkellel. Abban, hogy tranzitzónákat állítanak fel a német határon, és nem engedik be azokat a menedékkérőket, akiket korábban egy másik országban már regisztráltak. Ez a lehető legszarabb hír a dakota hadvezérnek. Ez azt jelenti, hogy megint fércelésre szorul majd a hazug rablómeséje, mert ebben a kelet-európai migránsmentes övezetben, amely soha nem volt migrációs célpont (nem, akkor sem, amikor 2015 nyarán egy egész horda caplatott át az országon) három éve mossák következmények nélkül az agyakat azzal, hogy ott a haldokló Nyugaton mindenki kretén, fogalmuk nincs, hogyan kell kezelni a migrációt, megérett a pusztulásra az egész bagázs, ha nekik kellenek migránsok, fogadják csak be őket, de ide senki nem jön. Nos, úgy tűnik, a németek – kurvára megkésve bár -, de megcselekszik azt, amit már sokkal régebben kellett volna. Nem játszanak hasznos idiótát csak azért, hogy mások kivonják magukat a közös európai teherviselés alól úgy, hogy közben pocskondiáznak is mindenki mást, aki nem ők. Orbán Viktornak és az egész bagázsának az lesz a rémálma, amikor a teli tüdőből ordított erős, szuverén nemzetállami baromságaik valóra válnak. Amikor Németország erős szuverén nemzetállamként azt mondja, hogy akkor úgy is viselkedik. A számító felcsúti pojáca azt hiszi, hogy zsarolási pozícióban van az EP-választás miatt, és minden bizonnyal van is alapja e meggyőződésének. Csakhogy ezt a fostalicskát túl messzire tolta, túl sok volt a feneketlen kettős beszéd, a bomlasztás, a köpönyegforgató károkozás, amit karba tett kézzel elnéztek neki. Onnan fog érkezni a kijózanító pofon, ahonnan a legkevésbé számít rá.

Egyelőre persze leszarja, már nyomja is az újabb milliárdos plakátkampányát. Mármint konkrétan Rogán Bűnöző Antal tolhatja 2,3 milliárdból „az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok ellátása” nevű fedőakciót, amely valójában a Brüsszel-Soros-migránsok és egyéb válogatott ellenségekkel szembeni gyűlöletkeltő-hergelő-mocskolódó, kormányprogrammá emelt gazemberség kódneve. Az elvtársak belehúztak: igaz, hogy a tendert alig három nappal az ehhez szükséges keretszerződés aláírását követően írták ki, de hat nappal később már meg is volt a győztes. Csetényi Csaba és Kuna Tibor váratlan kihullása a pixisből a nevető harmadikat, a Balásy Gyula nevű embert és az ő cégeit hozta helyzetbe. Most éppen ő a házikedvenc, akit hagynak harácsolni, aztán ha megnő és belepofázik és lesznek saját ötletei, majd jól kicsinálják. Mert – mint tudjuk – ebben a szarszagú NER-ben az egyélőisten emel fel, és ő is veszejt el. Az ő kegyéből történik minden. Ha valakit megunnak, félreállítják, és máris jöhet a következő pénzéhes, bármire kapható gerinctelen csúszómászó.

Jobb is, ha ezen a 2,3 milliárdon nem akadunk ki, mert aprópénz ez ahhoz képest, hogy mintegy 100 milliárdért meg helikoptereket vásárol a honvédség. Ezt Benkő Tibor honvédelmi miniszter mesélte el tegnap este a Migráns1 nevű kanálison. Azt mondta a jóember – és nem röhögte el magát -, hogy széles piackutatás előzte meg eme nagyívű shoppingolási akciót, mielőtt az Airbusszal szerződést kötöttek. Úgyhogy most kb. 5 milliárdos darabáron szerzik be a 20 új H145M típusú helikoptert, amely a pilótán kívül 9 ember szállítására alkalmas. Bevethető felderítésre, kiképzésre, kutatásra, mentésre, harcászati feladatokra, tűztámogatásra. Naccerű. Az a lényeg, hogy a korrupcióban fuldokló kelet-európai kisállamban az legyen az érzése a nyomorult kéményen drogozástól idiótára hülyült polgárnak, hogy háború van, de ő meg lesz védve és nagyon helyes, mert mi az a 100 milliárd, amit ő fel sem tud fogni az agyával. És tényleg.

A kacagtató hírblokk keretében ezen a ponton kénytelen vagyok megemlíteni, hogy lassan három hónappal az újabb dicsőséges kétharmados győzelem után eszébe jutott a szájbakúrt hatóságoknak, hogy elég gyanús nekik az, amire a választás előtt a rém- és álhírhírterjesztő, fake news-nak csúfolt és bélyegzett média felhívta a figyelmet. Hogy tudniillik 115 ukrán-magyar kettős állampolgárt jelentettek be Kislapádon egyetlen kibaszott házba. A rendőrség és az adóhatóság a tömeges és fiktív lakcímbejelentés miatt nyomoz nagy erőkkel: az előbbiek közokirat-hamisítás, az utóbbiak költségvetési csalás miatt vizsgálódnak. Fasza. Az állampárt meg nem csalta el a választást, nem, a magyar emberek ezt akarták. Hogyne.

De szerencsére virágzik a demokrácia. Ezt a többi mellett onnan is lehet tudni, hogy az egyéb kis- és nagypályás, közelről és távolról egyaránt bűnözőgyanúsnak kinéző politikusokkal szemben az ittasan vezető Burány Sándor mentelmi jogát példás gyorsasággal és egyetértésben vonta meg tegnap a tiszteletre semmilyen okot nem szolgáltató ház. Nehogy félreértsük egymást: ittasan vezetni és ezzel mások életét veszélybe sodorni, orbitális nagy faszság és rohadjon meg mindenki, aki ilyesmit művel. Megnyugtatna viszont, ha Polt Péternek a fideszes elvtársai mocska is ennyire csípné az orrát, és önmagát letaposva állnak a dolgok élére. Najó, ne beszéljek hülyeségeket, mert nem áll jól.

Igazság szerint holnap reggelig tudnék mesélni, de leállítom magam. Pedig Kásler miniszter úr kalandjai is megérnének néhány misét. De majd legközelebb. Bocs, ma reggel nincsenek linkek, rohad az internethálózat, mobilinternetre csatlakozva és mindenféle alternatív módszerekkel meg nem olyan egyszerű művészkedni. Nem baj, talán még valami muzsikát ide tudok pakolni. Ami kimaradt, az később lesz. Szép napot mindenkinek, ha minden úgy alakul, jövünk vissza az megszokott időben.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.