Június 13,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Épül a haza

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 630,068 forint, még hiányzik 2,369,932 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csapiban egy új római katolikus templomot szenteltek fel, amelyben akár 60-80 hívő is elfér. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a falu több mint fele befér az épületbe, ugyanis Csapiban hivatalosan 159-en élnek. A templom költésge 85 millió forint volt, melyhez az egyházmegye, valamint a kormány is egyaránt 20-20 millió forinttal járult hozzá, a többit pedig nagyrészt adakozásokból gyűjtötték össze. Az MTI szerencsére fotóst is küldött a helyszínre, így mindannyian megcsodálhatjuk ezt a nagyszerű építményt:

Ezzel Csapi minden bizonnyal Magyarország leginkább vallásos falujává vált, hiszen ha ekkora igény van egy ,a falu több mint felét befogadni képes templom felhúzására, akkor minden bizonnyal a katolikusok száma is kimagasló. Magyarország mindenesetre jobban teljesít, a templomok számában legalábbis biztosan.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.