Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Emberi selejtek vezetik, és mostanra uralják ezt az országot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras, szép szombat reggelt! Hétfőtől szigorodnak a maszkviselési szabályok. Amúgy szerintem nagyon helyesen. Nemrégiben voltam vásárolni, a vevőkön volt maszk, a bolt dolgozóin nem. Illetve volt, a homlokukon, tarkójukon, orruk alatt. Az volt a csúcs, amikor egy vevő reklamált, amiért a pénztár 2300 forintot blokkolt egy olyan termékért, amire a polcon 1400 volt írva, külön nagy betűvel jelezve: akciós. A bolt alkalmazottja egészen konkrétan az én tarkómtól kettő centire üvöltözött a vevővel – természetesen letolt maszkban -, hogy az nem lehet. Végül együtt elmentek megnézni, hogy mi van kiírva. Ezzel több probléma is van. Az első persze az, hogy nem úgy hordta a maszkot a boltos, ahogy kell. A másik, hogy leszarta a távolságtartást, gátlástalanul szórta a nyakamba a nyálát. A harmadik gond – ezt mi már észre sem vesszük, pedig észre kellene -, hogy a vevővel NEM üvöltözik sem eladó, sem manager, sem senki a bolt alkalmazottai közül. Soha. Angliában ilyen elő nem fordulhat, úgy rúgnák ki a kedves boltost, hogy az égen lyukat ütne. Ha a vevő azt mondja, az van írva a polcra, akkor az van. A vevőnek igaza van. Pont. Aztán el lehet sétálni és megnézni, ha tényleg tévedett a pénztár, sűrű bocsánatkérések közepette felajánlani, hogy vigye el ingyen a vevő. És ha megteszi, még meg is köszönik neki. Tudom, hogy többször morogtam már. Azt is tudom, hogy sokan nem értik, vagy nem értenek egyet velem. De ettől én még változatlanul úgy hiszem, vérforraló, ahogy sok üzletben vagy éppen étteremben bánnak a vásárlóval, vendéggel. A pimasz eladótól kezdve a pofátlan, de legalább agresszív pénztároson át a lekezelő, unott pincérig. És őszintén szólva leszarom, hogy alulfizetett, túlhajszolt. Menjen el csipkét verni, utcai zenésznek, menjen külföldre vagy álljon ki strichelni. Ha nem teszi, akkor viszont legyen kedves, udvarias, figyelmes. Akkor is, ha szar napja volt, akkor is, ha fáj az élet. Ott és akkor ez engem egyáltalán nem érdekel. Akkor én vevő vagyok, vendég vagyok és elvárom, hogy ennek megfelelően bánjanak velem. És mindenki mással is.

Novák Katalin már alig bír az energiáival. Minden idők (csak így, szerényen) legnagyobb otthonteremtési programját tervezi. Egészen meghatódnék a kormány fene nagy jóságán, ha nem lenne itt mellette az, ami itt van. Például amit Iványi Gáborék ellen követ el a kormány évek óta. Az egyházi státusz – pontosabban a bevett egyházi státusz – jogtalan elvétele megfelezte a bevételüket (nem gyűjthetik az egyháznak járó plusz 1 százalék adófelajánlást). A kormány jogerős döntések ellenére sem helyezte vissza státuszába a MET-et. Most pedig megpróbálják más módon is lehetetlenné tenni a működésüket. Először elvették a még folyósított támogatás felét, jövőre az egészet. A MET hajléktalanszállót, menedéket, bölcsődét, óvodát, iskolákat, kórházat üzemeltet. Nem díszes templomokra és nem hatalmas parókiákra költi a pénzt, hanem rászoruló embereken segít, gyerekeket, bántalmazott nőket, sérülteket, betegeket védelmez és támogat. AZ ÁLLAM FELADATAIT LÁTJA EL. Most éppen a közművekről – kezdetnek a gázszolgáltatásról – próbálta levágni az intézményeket. Önkéntesek megakadályozták, megkezdődött a közösségi gyűjtés. A gázszolgáltató állami tulajdonban van. Megpróbálhat a kormány véletlenek sorozatáról beszélni, de ennek nincs köze semmiféle véletlenhez. Ez kizárólag annak a bizonyítéka, hogy emberi selejtek vezetik és mostanra uralják ezt az országot. A társadalmat magára hagyták, a legkiszolgáltatottabbakat, az elesetteket konkrétan el akarják pusztítani. Az állam nem látja el a feladatát, de a kormány nem csupán nem tesz semmit azért, hogy ez változzon, hanem tudatosan, szándékosan és megfontoltan alakította így a helyzetet. A rokkantak és betegek, a munkanélküliek, a sérültek csak nyűgöt jelentenek a kormánynak, hiszen nem termelnek hasznot, csak viszik a pénzt. Azt a pénzt, amit el is lehetne lopni, lehetne belőle helikopteren röpködni két falu között, kastélyt felújítani, strómanokat kitömni, propagandaportálokat finanszírozni. Miközben az állam tulajdonában lévő szolgáltatók 100 milliókkal tömik ki például a CÖF nevű szervezetet, az állam tulajdonában lévő szolgáltatók azt akarják, hogy ne legyen gáz (aztán valószínűleg víz és áram, fűtés sem) azokban az épületekben, ahol kicsi gyerekek, betegek, bántalmazott nők találtak menedékre és segítségre. Mindez tökéletesen megmutatja a magyar kormány igazi arcát, a politikai hatalom nyers, őszinte valóját. Embertelen, bosszúszomjas, rabló és gyilkos az egész rendszer. Ez a valóság, nem Novák Katalin meséi a családbarát kormányról.

Nézzétek meg Iványi Gábor arcát! Nézzétek, mit tett vele a küzdelem és a kilátástalanság. Meddig fogja még bírni?

Kellemes ébredezést mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.