Június 13,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Elharapódzott a kultúrharc, vagy fogy a pénz és meg kell verekedni a koncért? 

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 630,068 forint, még hiányzik 2,369,932 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, riadó! Majdnem pánikba estem, mert még nem kelt fel a Nap. Aztán rájöttem, hogy alighanem fel fog kelni, de mivel még csak öt óra van amikor elkezdem átnézni a híreket és megírni a jóreggelt-posztot, neki még lehet aludnia.

Nem is tudom, hol kezdjem az izgalmasnál érdektelenebb híreket. Induljunk talán a túlvégről. Szakács Árpád kultúrharcos, a balliberális kultúrelnyomás elleni háború zászlóvivője és élmunkása, a Magyar Idők munkatársa interjút adott a PestiSrácoknak, erről pedig beszámolt a Magyar Idők. Jó. Szakács Árpád elmesélte, hogy bár a ballibek pezsgőt bontottak örömükben amikor az a hír kapott lábra, hogy ő befejezi a kultúrharcot, de vissza lehet dugni az üveget a hűtőbe, mert nem fejezi be. Tovább folytatja a Kinek a kulturális diktatúrája? című cikksorozatot. Helyes, folytassa bátran. Szerintem senkit nem hoz lázas izgalomba a dolog, sem nem gyászol, sem nem ünnepel senki ebben az ügyben.

A Publicus Intézet felmérést készített a Vasárnapi Hírek megbízásából. Arra voltak kíváncsiak, hogy mit gondolnak az emberek: a Sargentini-jelentés a kormányt, vagy Magyarországot ítéli el? A válaszadók többsége szerint a kormányról szól a jelentés, még a fideszesek fele is így gondolja. A diplomás válaszadók között 70 százalékos azok aránya, akik szerint a kormány működéséről szól a jelentés. Na, ezért veszélyes dolog a tanulás, de szerencsére fideszék már intézkedtek az ügyben a közoktatás lebutításával, a CEU elüldözésével, az MTA önállóságának elvételével, az egyetemi autonómia felszámolásával, a tankönyvválasztás megszüntetésével. Majd kevesebb lesz a rebellis gondolkodó és több lesz azok száma, akik bármikor képesek ügyesen elmondani egy imát két céllövészeti mutatvány között. Akár kézen állva is.

Alföldi Róbert alighanem ismét a fideszes lejáratóbrigád tűzvonalába kerül. A Financial Times hosszas cikket jelentetett meg a magyar kultúrharc nevű agybajról és megkérdezte Alföldit is ebben az ügyben. Ő pedig válaszolt. Ebből gondolom, hogy hamarosan lejáratócikkek sora fogja felütni randa kis fejecskéjét a Párt üzemegységeiben. Természetesen nem azt igyekeznek cáfolni, amit Alföldi állított, nem érveket fogunk hallani és olvasni, hanem azt, ami Orbán Viktor udvartartásának lényege: parttalan mocskot.

Most szembesültem azzal, hogy mi a nemzet hangja. Mert van neki ilyen, bizony. Mégpedig az Echo TV az (oda van írva), bár szerintem legfeljebb visszhang lehet, az sem a nemzeté, hanem a kormányé. Jelen esetben meg még a Magyar Időké is, mert rájuk hivatkozik a cikk. Kettős visszhang. Mindenesetre ezen a pártfaliújságon jelent meg a nagy hír, amit eddig is tudtunk: nem utalta el a pénzt az EU a magyar határvédelemre. Az Echo parádésan tökön rúgta önmagát és a magyar kormányt is, ugyanis miközben bőszen sápítoznak azon, hogy a rohadék EU nem fizetett, közben arról is beszámolnak, hogy:

A Magyar Idők most megkereste a Miniszterelnökséget, a tárca válaszából pedig az derül ki, hogy az összeg még nem érkezett meg Magyarországra. A Miniszterelnökségnél a folyamatot röviden összefoglalva kérdésükre azt közölték: a kormány – bizonyos határvédelmi költségek megtérítése kapcsán – sürgősségi támogatási kérelmet nyújtott be.

A beadványt a bizottság illetékes munkatársai jelenleg vizsgálják, és várhatóan a hetekben tisztázó kérdésekkel fordulnak majd a magyar kormányhoz – közölték a tárcánál.

Megjegyezték: az egyeztetések a kérdésben folyamatosak, a pályázat elbírálásával összefüggésben azonban a bizottságot nem köti határidő. Hozzátették, várhatóan a következő hónapokban, a brüsszeli állásfoglalást követően lehet konkrét időpontról és összegről beszámolni.

Tehát még nem született meg a döntés és ezzel a Miniszterelnökség is tisztában van. Ennek némileg ellentmond Gulyás Gergely egy hónappal ezelőtti nyilatkozata, miszerint megszületett a döntés 324 millió euróról, ebből 54 millió eurót mindjárt utal is az EU. Aztán nem utalt és most ezen háborog a kormánypropaganda. Holott ha nincs még döntés, nem is utalhatott. Lehet hogy Gulyás Gergelyt kellene megkérdezni, miért beszélt hülyeséget, nem? De.

Igen érdekes cikket leltem a PestiSrácok nevű Pártlapban. Huth Gergely lerántja a leplet az itt ragadt kommunistákról. Na, nem a főnökéről, Stefka Istvánról van szó, hanem. Tessék szépen megkapaszkodni! Andy Vajnáról. Vajna poszkommunista káderekkel töltötte fel a Filmalapot (direkt, hogy kiszorítsa onnan a keresztény gyökerű jobboldali értelmiséget), azok aztán váratlanul balliberálisokká változtak és most aljaskodnak, dúlnak és rombolják a hovatartozásunkat. Például filmet csinálnak Hunyadi Jánosról, ami nem is róla fog szólni, hanem Dugovics Titusz és testvére lesz a középpontban. A tervezett film kapcsán mindenkiről lerántódik a lepel, de számomra Andy Vajna nyílt letámadása az érdekes (talán ez a háttérben meghúzódó Sorosgyurcsány szál?). Nem elégedett Orbán gazda Vajnával? Mi a baj? Túl sokat lopott? Vagy túl önállóvá kezdett válni? Ha nem csal a megérzésem, hamarosan szegény Vajna is komoly hatósági vizsgálatoknak néz elébe és bizony számtalan szabálytalanságot fognak lelni a kaszinóiban, fánkozójában, itt és ott. Nem kell sok idő és úgy járhat, mint Simicska és a többiek, akik kihúzták a gyufát a Capo di tuttinál. Pocsék lesz Timi asszonynak leszokni a luxusról. Érdeklődve várom, mikor derül ki hogy Vajna lényegében Soros embere és a ballibek csellel hozták vissza az országba.

Sőt, hogy teljes legyen a nap, a nyolcaskán az Echo TV ikonikus jobboldali fenegyerekét, Jeszenszky Zsoltot szidja nagy erőkkel egy alkalmazott. Mi a fene van itt? Elharapódzott a kultúrharc, vagy fogy a pénz és meg kell verekedni a koncért?

Hamarosan kiderül. Addig is kellemes ébredezést és jó pihengetést ezen a borúsnak ígérkező vasárnapon.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.