Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egy reggel arra fogunk ébredni, hogy Orbán Viktor kinevezte magát az egyház fejének

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Ma ismét én szolgáltatom a hajnali kukorékot. Igaz, már reggel van, nem hajnal, de amikor nekilátok a cikknek, akkor még de.

Palkovics László levelét megírta. Egy született Kovács Zoltán ez a Palkovics, csak ő nem valamelyik külföldi lapnak írt, hanem a német Max Planck Intézetnek. Mert velük példálózott az MTA bedarálása, pontosabban a kutatóintézetek államosítása kapcsán, az intézet dolgozói pedig kikérték maguknak a dolgot. Palkovics most éppen magyarázkodik, ami legalább annyira szánalmas, mint ez az egész történet.

Palkovics a levélben elismeri, hogy bár többször példálózott a német Max-Planck-Instituttal, mint modellel a kutatóhálózat átalakításához, mégsem erről van szó, mert a Max Planck-modellt nem lehet teljes mértékben alkalmazni, mert ez a társasági forma nem elterjedt Magyarországon, és az átalakítás mértéke sem olyan nagy, mint a Max Planck Társaság felállításakor. Ennek ellenére a struktúra lényeges elemei azonosak.

Aha. Szóval hasonló, csak tök más. Köszönjük, Emese.

Mészáros Lölönek sűrű napja volt. Nem részletezem, gyakorlatilag mindenhová bevásárolta magát, ahová eddig nem. Elfogyott a Balaton, vagy a fasz tudja, mi van. Holnap bemegyek a földhivatalba és megnézem, kinek a nevén van a ház, ahol lakom. Meg sem lepődnék, ha M-el kezdődne és észárossal végződne a tulajdonos. Lopok, de legalább önmagamtól. Ilyen ország márpedig nincsen.

ránk lehet számítani, a tárgyalótermekben és a harcmezőn is

Ezt meg a felcsúti mondta, mert valahogy bejutott az amerikai nagykövetség fogadására. Azért elképzelem őt és bandáját a harcmezőn. Matolcsyt, Schmidt Marist, Németh Szilárdot, Szijjártót, Semjént, Kósát… édesjóistenem.

Tisztelni kell egymás belpolitikai döntéseit, és véget kell vetni a beavatkozások és a kioktatás politikájának – jelentette ki Szijjártó Péter kedden az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) nem hivatalos külügyminiszteri értekezletén a szlovákiai Csorbató városkában. (MTI)

Én csak remélni tudom, hogy Petike önmagára és gazdájára gondol. Illetve nem, mert ő mindig magára gondol, miközben másról beszél. Mert annyiszor senki nem avatkozik be más országok belügyeibe és senki nem ugat annyit kioktatásilag, mint ők.

Ungváry Krisztián történész vagy három héttel ezelőtt nagy felhördülést váltott ki. Ugyanis amikor a kormány betaposta az 56-os Intézetet a Veritasba, nem állt fel, hanem átment a Fidesz torz emlékezetpolitikijának alámuzsikáló intézethez. Akkor sokunk szája íze keserű lett kicsit, hittük is és nem is, amit Ungváry mondott: hogy ő csak látni akarja, hogy valóban ugyanúgy folyhat-e tovább a munka, mint előtte. Az elmúlt évek tapasztalata alapján azt gondolhattuk, megint valaki, akinek választania kellett a gerince és a fizetése között. Ungváry felmondott a Veritasnál, erre a hétre ígért magyarázatot. Azt azonban magyarázat nélkül is lehet tudni, az a gerinc maradt a helyén.

Ahol pedig eddig sem volt gerinc, ott nem nőtt ilyesmi hirtelenjében.

Kilépett a Veritas Történetkutató Intézetből Ungváry Krisztián – érkezett a sokkoló hír a 24.hu jóvoltából. A portálnak az érintett megerősítette a feltehetőleg éppen általa megsúgott hírt, hozzátéve, a hét folyamán részletesebben is kifejti majd, miért tette, amit tett. (Már ha ez egyáltalán bárkit érdekelne rajtunk kívül.) Egyébként úgy került a jó nevű Veritashoz júniusban, hogy az őt foglalkoztató, rossz csengésű, szélbalos 1956-os Intézetet a kormány beolvasztotta előbbibe. (Ahelyett, hogy simán csak megszüntette volna – hiszen a harmadik kétharmadot arra is kapták, hogy végre eltakarítsák a közpénzfaló kriptokomcsi fedőszervezeteket.) Ungváry tehát a Veritas állományában találta magát, és júniusban haknizott is egy sort azzal, hogy marad, megnézi, milyen ez a hely. (Miközben nem mulasztotta el megköpködni Szakály Sándor főigazgatót. De hát ez a kötelező kűr része libsiéknél, enélkül oda a páholy-tagság.) Három hétig nézte, most pedig saját kezdeményezésére, közös megegyezéssel kilépett. Kezdődhet az újabb haknikörút a kilépés indokairól – a szokásos sárdobálással, hazudozással körítve. S ami számára a legfontosabb: láthatja szeretett önmagát újra a tévéből, internetről, illetőleg a csapból folydogálni. 

A fenti idézet a PestiSrácok nevűn olvasható, a Pilhál család egyik pénzkereső tagjának jóvoltából. A másik Pilhál a Magyaridők Nemzetben írogatja össze a vajaskenyérre valót. Szar dolog lehet abban a tudatban mocskolódni, hogy ameddig Ungváry Krisztiánról lehet tudni, hogy kicsoda és sokakat érdekel a mondandója, addig a Pilhál-művek két tagjának sorsa nem igazán fog senkit érdekelni, amikor kicsúszik alóluk a közpénzből fenntartott jó kis állásuk. Sőt, két nappal később a sánta kutya sem fog emlékezni a nevükre. De addig is szorgosan dobálják, amit maguk alá termeltek. Egészségükre.

Fideszék konferenciát szerveztek. Ez nem újdonság, szoktak ők ilyet csinálni, futja a közpénzből. Az első nap a keresztény és egyházi médiáról, a második az üldözött keresztényekről, a harmadik pedig arról szól majd, milyen szerepe van a kereszténységnek a 21. századbanírja a hvg.hu. Mi a búbánatos fene lehet az a keresztény média? Főleg mi a keresztény újságírás? Ha az, amire én gondolok, akkor miért nem az egyház szervezi ezt a konferenciát? Mi köze van hozzá a kormánynak? Egy reggel arra fogunk ébredni, hogy Orbán Viktor kinevezte magát az egyház fejének, mint nyolcadik Henrik. Tényleg már csak ez van hátra.

David Attenborough az angol parlamentben beszélt arról, hogy amennyiben nem teszenk nagyon határozott lépéseket az országok kormányai, a klímaváltozás a következő harminc évben súlyos következményekkel fog járni. A lakájmédia – mármint Magyarországon, természetesen – minden létező mocskos eszközzel támadta Greta Thunberget, amiért azért küzdött, hogy a politikusok tegyenek végre valamit a Föld védelmében. Volt ő minden. Ostoba báb, lusta iskolakerülő, elmebeteg. Érdeklődve várom, David Attenborough esetében mit tudnak kitalálni nyaloncék. Talán azt, amit a pápáról mondtak, amikor az nem simult bele a NER elvárásaiba: demens vénember.

Elég is ennyi a hasadó hajnalban, a többiről hamarosan. Jó ébredezést, rohanást, dolgozást. Ki mit csinál éppen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.