Június 21,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Egy osztogató-fosztogató, elnyomó, zsarnoki rendszert szolgáltató államként jellemezni egészen abszurd dolog

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,920,462 forint, még hiányzik 1,079,538 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Semmi érdekes, mindenki nyugodtan feküdjön vissza aludni. Vasárnap van és holnap is az lesz. És meleg is van, holnap is az lesz. Egyebekben is változatlan a helyzet. Fideszék napról napra keresztényebbek. Aki kritizálja a kormányt az hazaáruló, felségsértő, valamint rohadék geci. Aki pártot alapít az szintén. Általában mindenki hülye, aki nem Orbán Viktor, egyedül csak ő helikopter. Ez az alapállás és ez csak romlani fog. Sokat. Fájni fog. Nem kicsit, nagyon.

A szóvirágos-keresztényes-fideszes blődségekből a határon túli magyarok is igyekeztek kimarkolni a maguk részét.

Ezer évvel azután, hogy István király lett a magából kiforduló Európában, amely nyíltan létezésének, fejlődésének és virágzásának alapja, a keresztény értékrend ellen fordult, a magyarok józan ésszel és erős lélekkel, bátor szívvel államiságuk, elveik és magyarságuk mellett döntöttek – jelentette ki Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség és a vajdasági tartományi képviselőház elnöke a palicsi augusztus 20-ai központi ünnepségen.

„Erről szólt a 2018-as magyar országgyűlési választás, amely a nemzet választása volt, a miénk is, vajdasági magyaroké” – mondta Pásztor István. (Origo)

Hogy van ez? Európa nem most fordult ki magából, hanem már ezer évvel ezelőtt? Már ezer évvel ezelőtt a keresztény értékrend ellen fordult a kontinens és már ezer éve is Orbán Viktor védte a kereszténységet tiszta erőből, István álnéven? Vagy csak nem sikerült értelmesen megfogalmazni a mondanivalót? A külhoni magyarok beavatkozásáról a magyar politikába eddig is megvolt a véleményem, ez most sem szépült meg. De az azért érdekes, hogy a fideszesek szükségét érzik mindig a melldöngetésnek, rendszeresen el kell mondaniuk, hogy ők adták meg a lehetőséget a külhoniaknak a szavazásra (persze, kellettek a szavazataik) és ők támogatják a más országban élőket (persze közpénzből) és a külhoniak képviselői sem felejtik el megerősíteni, hogy hálásak és a Fideszre szavaztak és fognak szavazni (ameddig megy a pénz rendesen). Szép társaság. Az külön gyönyörű, hogy a teljes pártújság-hálózat igyekszik Orbán Viktort István király egyenesági örökösének beállítani.

Tegnap nagy nap volt. Magyarok Nemzeti Gyűlése volt Ópusztaszeren. Mutatom.

MTI Fotó: Mészáros János

A szalmakalapos bácsi különösen ősmagyarnak tűnik. Nem? De. Van még, szalmakalappal együtt:

MTI Fotó: Mészáros János

Más izgis is volt tegnap. Előkerült Tuzson Bence. Szombaton. A rekkenőben.

 Olyan államot szeretnénk építeni, amelynek minden cselekedete a köz szolgálatáról szól – hangoztatta a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára szombaton Törökbálinton, a városháza átadóünnepségén.

Tuzson Bence szerint az ügyintézés iránt jogos elvárás, hogy „ne a várakozásról, az idegeskedésről és a fejfájásról szóljon”, hanem a gyorsaságról és a hatékonyságról. A tíz kormányablakos új középület biztosítja ennek lehetőségét – tette hozzá.
    Az ünnepségen Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott úgy fogalmazott, hogy a 2010-es kormányváltás után rendet teremtettek az államigazgatásban: pontosan körülhatárolták, hogy mely feladatok tartoznak az államhoz, illetve az önkormányzatokhoz. 
    Kitért arra, hogy a kormányhivatali struktúra kialakításával az állam rendezte a saját feladatait, közben kifizette az önkormányzatok adósságát, hogy azok zavartalanul működhessenek. Így ma már teljesen természetes, hogy ugyanabban az épületben működik az önkormányzati és az állami hatáskörbe tartozó ügyfélkiszolgálás – tette hozzá.
    Aradszki András (KDNP), a térség országgyűlési képviselője szerint ezzel az épülettel a város „megérkezett a 21. századba”, amihez nagy segítséget jelentett a település csaknem kétmilliárd forintos adósságának rendezése.
    Elek Sándor (Fidesz-KDNP), Törökbálint polgármestere arról beszélt, hogy a városháza régóta esedékes felépítését eddig óvodák, bölcsődék, iskolák és utak építése, felújítása késleltette. Ezért az elmúlt harminc évben ott folyt az ügyintézés, ahol éppen sikerült annak helyet szorítani – fűzte hozzá a polgármester. (MTI)

Hát nem gyönyörű? Az állam kifizette a fideszes vezetésű önkormányzatok adósságát, amit a fideszes elvtársak buzdítására halmoztak fel. Egyrészt eszetlenségből és hozzá nem értésből, másrészt bosszúból, mert a párt megbukott a választásokon, de az önkormányzatokat addigra telepakolta a saját embereivel. Aztán kormányra kerülve kihúzták a saját embereiket a bajból – közpénzből természetesen – mostanra pedig megmentőként tetszelegnek. Csodaszép. Egy osztogató-fosztogató, elnyomó, zsarnoki rendszert szolgáltató államként jellemezni egészen abszurd dolog. Nem baj, bizonyára vannak olyanok, akik elhiszik a legnagyobb hazugságokat. Ezt is.

Lassan sekenjen fel, aki akar. A többiek lustálkodjanak nyugodtan. Mi mindenesetre felgyűrjük az ing ujját (akár van rajtunk, akár nincs) és belecsapunk a lecsó helyett felszolgált fekáliába. Hátha elfogy egyszer a sok csapkodástól.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.