Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Diadalmas vétó

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,749,432 forint, még hiányzik 1,250,568 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szijjártó Péter: fegyverszállítások és nukleáris háborúról való fantáziálás helyett végre igazi béketárgyalásra van szükség

 

    Budapest, 2024. május 17., péntek (MTI) – Fegyverszállítások és nukleáris háborúról való fantáziálás helyett végre igazi béketárgyalásra van szükség – közölte a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a Facebook-oldalán.

    Szijjártó Péter azt írta, most 75 éves az Európa Tanács, ami remek platform lehetett volna a béketeremtésre, de az oroszok kizárása után ez a lehetőség itt elveszett.
    Az igazi béketárgyalás pedig csak akkor jöhet létre, ha minden háborúzó fél ott ül az asztal körül – hangsúlyozta a tárcavezető.
    Úgy folytatta, hogy a tanács pénteken is el akart fogadni egy határozatot, melyben csak és kizárólag Zelenszkij ukrán elnök béketervét akarta elismerni megfontolandó és támogatandó békeformulaként.
    „Ez számunkra elfogadhatatlan. Mások is készítettek béketerveket, melyek semmivel sem rosszabbak, mint az ukrán elnöké. Kértem, írjuk bele a többi béketervet is az Európa Tanács határozatába. Ezt a többség elutasította. Ezért azt én megvétóztam, így nem lett tanácsi határozat” – közölte Szijjártó Péter. (MTI)

Csodás! Ha már lényegi dolgokban kicsavarták Orbán Viktor kezéből a vétóval zsarolás fegyverét, akkor legalább mindenhol betart jó kormányunk, ahol csak tud. Most éppen Szijjártó Péter henceg azzal, hogy ő egymaga vétózta meg az Európa Tanács határozatát, melyben Zelenszkij béketervét terjesztették volna elő. Ez amúgy nem azt jelenti, hogy ne kellene leülni Putyinnak is a tárgyalóasztalhoz, le kell ülni, hiszen ő kezdte és ő folytatja a háborút. Valaki igazán szólhatna a magyar külügyminiszternek, hogy a saját kormánya, annak politikusai és a propagandasajtója az, amely napi 24 órában háborúról és atomtámadásról fantáziál, senki más.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.