Április 13,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Deutsch professzor tudja milyen az igazi diktatúra, és mit jelent küzdeni a szabadságért

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,181,494 forint, még hiányzik 818,506 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Amikor a Századvég a szólásszabadságról szervez konferenciát, ahol Deutsch Tamás a panaszkodó sztárfellépő, szerintem is egészen nyugodtan be lehet zárni az interneteket, bár ez távolról sem annyira épületes hír, mint hogy két fideszes a kocsmában veri agyba-főbe egymást. De ne tévesszük szem elől dr. Ennyike Tamás fideszes EP-képviselő jajveszékelését, aki a Várkert Bazárban a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány Szólásszabadság című konferenciáján lépett fel ma, és nyomogatta az EU-ellenesség pánikgombját. Hátha elfelejtődik a zajban, hogy a pártja pedofil bűnözők bűntársait simogatja, és lassan három hete semmilyen magyarázatot nem hajlandó adni arra, hogy miért jár kegyelem Magyarországon gyerekek molesztálásának eltussolásában részt vevő gazembereknek.

Idézek néhány gondolatot a vélemény- és szólásszabadságért, valamint az általában vett szabadságért aggódó megmondóembertől, ha már sokan úgy gondolják, hogy Varga Judit csúfos és sajnálatos bukása után kiváló választás lenne a Fidesz EP-listájának vezetésére:

– Az Európai Unió a jogalkotás eszközével élve a véleménynyilvánítás és a szólásszabadság radikális, durva korlátozása érdekében lép fel.

– Az EU több területen is „kötelező magatartás szabályokat” akar bevezetni. Elfogadtak egyebek között egy uniós médiaszabályozásra vonatkozó jogszabályt, ami tagállami, sőt alapvető uniós rendelkezéseket is nyíltan megsértő előírásokat tartalmaz.

– Az unió alapszerződése egyértelműen kimondja, hogy a tömegtájékoztatás szabályozása tagállami, nemzetállami hatáskör, az új uniós szabály mégis kötelező előírásokat fogalmaz meg a tömegtájékoztatásban dolgozók szerkesztői munkájára vonatkozóan. A szóban forgó törvény létrehoz egy uniós hatóságot is, ami kötelező érvényű döntéseket hozhat a tömegtájékoztatás működését illetően, így az EU lépéseket tehet a kifogásolt tartalommal kapcsolatban.

– Egy másik előterjesztés felvenné az uniós bűncselekmények közé és kiterjesztené a gyűlöletbeszéd fogalmát: a szabály „a genderideológiai őrülettel kapcsolatos kritikus megnyilatkozásokat” is uniós gyűlöletbeszédnek nyilvánítaná. Így például a magyar alaptörvény azon rendelkezése, hogy „az anya nő, az apa férfi”, gyűlöletkeltésre alkalmas kinyilatkoztatás lehet. Az EU a „neki nem tetsző” vélemények kiiktatása érdekében átalakítaná a politikai reklámokra vonatkozó szabályozást is. Az új jogszabály azt a „faék egyszerűségű” célt tűzte ki, hogy pontosan megmondják, miről beszélhetnek a pártok egy politikai kampányban.

– „Az asztalon fekszik” az európai pártokról, azok finanszírozásáról szóló jogszabály módosítása is. Ez arról szól, hogy a páneurópai, vagyis nemzetállamokat átívelő szervezettel működő politikai pártoknak írásos garanciát kell adniuk arról, hogy minden tagpártjuk elismeri a jogszabályban előírt uniós alapértéket. A garanciák betartását hatóság is ellenőrzi, amely korlátozhatja a pártok működését, sőt akár az európai parlamenti választásokon való indulásukat is.

– A véleményszabadság elleni támadás nem negatív utópia, és nem tervezet, hanem létező, rémisztő valóság. A normaalkotás megtörtént, az említett rendelkezések hónapokon belül, vagy legkésőbb egy-két éven belül hatályba léphetnek valamennyi uniós tagországban, jogi és pénzügyi szankciókkal büntetve az eltérő véleményeket.

– „A feladatunk nem kevesebb, mint megérteni azt, hogy ha a személyes, közösségi, nemzeti és európai szabadságunkat támadás éri, akkor az ellen küzdeni kell”, a támadások elhárítása „szabadságküzdelem.” „Minket az különböztet meg a nyugat-európaiaktól, hogy éltünk olyan rendszerben, ami tényleg diktatúra volt, ami nemcsak a véleményt, hanem a véleménymondót akarta kiiktatni. (…) Mi pontosan tudjuk, mit jelent küzdeni a szabadságért”. A szabadság valahol ott kezdődik, „amikor nemcsak megengedik, hogy szeressem a hozzám közel állókat, szeressem a hazámat vagy megvalljam az istenfélő gondolataimat, hanem szabadon beszélhetünk is minderről.” (via MTI)

Most, hogy a fideszes Állami Számvevőszék gigabüntetéssel sújtotta a Fidesz politikai ellenségeit és bizonyíthatóan korlátozni fogja ezeknek a pártoknak a választáson való indulását (miközben a közpénzek ezercsilliárdjaiból kampányoló Fidesznél mindent rendben talált), különösen aktuális ez az álrettegés.

Miután 14 éve abban a rémisztő, létező valóságban élünk, ahol az állampártnak nem tetsző véleményeket elhallgatják/eltapossák, a közmédia Fidesz-médiaként működik, amit nem tudnak beszántani, azt kivéreztetik, különösen aktuális Deutsch doktor vernyogása.

Most, hogy Magyarország kormánya az egyetlen uniós kormány, amelyik nem volt képes egy mondatot kipréselni magából a Putyin-rezsim ellenzéki vezéralakjának, Alekszej Navalnijnak a Putyin-rezsim általi lassú kiiktatása, elsorvasztása kapcsán, különösen ízléstelen, hogy Deutsch professzor arról pofázik, hogy ők tudják, milyen az igazi diktatúra, ahol nemcsak a véleményt tapossák áll, hanem a véleménymondót is.

Tényleg nincs alja annak a gödörnek. Ott biztosan nincs, ahol egy emberemlékezet óta Brüsszelben havi sok ezer eurót kereső, minden szavával az Európai Uniót mocskoló fideszes EP-képviselőre annyi nem ragadt a hanyatló Nyugaton, hogy 2024-ben azért már ne férjen rá a pofájára azt hazudni, hogy az Európai Unió az a hely, ahol mindenkit árokba rugdosnak, akinek az az élete legnagyobb megvalósítása, hogy heteroszexuális, keresztény és a nemzeti érzelmei szétszaggatják az inget a dúlt keblén.

Most, hogy szombaton élőben láttuk Deutsch szabadságharcos főnökét, amint a szabad sajtó kizárása mellett, fóliákkal, kordonokkal védette magát a szabad nyilvánosságtól és volt szerencsénk arról is tudomást szerezni, hogy az állampárt két napos kihelyezett frakcióülése örömére már ma lezárják Balatonalmádi felét, hogy még véletlenül se lehessen megközelíteni a bátorokat, könnyekig megható Deutsch istenfélése.

Amúgy változatlanul ugyanazok a kérdések gyötörnek, és szerintem a magyar társadalom jelentős részét is hasonlóak gyötrik, majd hátha erről is szervez egy konferenciát a Várkert Bazárban a Századvég: kinek az utasítására kegyelmezett meg Novák Katalin a Fideszhez ezer szálon kötődő K. Endrének? Kinek volt fontos ez az ember? Mi köze az Orbán-dinasztiának ehhez a pedofilsimogatáshoz, és a miniszterelnök mikor vállalja a felelősséget ezért a precedens nélküli, még a Fideszhez képest is durva lealjasodásért?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.