Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


De minek bővíteni valamit, ami szétcsúszik, felrobban, megszűnik?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sűrű napja van a felcsúti világpolitikai tényezőnek, ma reggel nem is fért bele az idejébe a menetrend szerinti közpénzrádiós igehirdetés. Már vadhajnalban eligazítást tartott a határon túli fideszes fiókszervezetek magyar politikai pártok képviselőinek a Várkert Bazárban, és már loholt is a Parlamentjébe, ahol szigorúan Kövér László parlamenti elnök után beszédet mondott a Délkelet-európai Országok Parlamenti Elnökeinek 11. konferenciáján. Kínzó és nyugtalanító kérdések merültek fel bennem, amelyekre nem tudok válaszolni, hátha a nálam jóval bölcsebb olvasók közül valaki tudja, hogy most merre van az előre, mert az ellentmondások általában szétfeszítik a tudatomat és kiütéseim vannak tőlük.

Az RTL beszámolója szerint minden jogászok lehírhedtebb látnoka és tenyérjósa sok más delíriumos okosság mellett azt vázolta a határon túli csatlósainak, hogy a világ, amely körülvesz minket, dezintegrációs állapotban van, ami eddig stabil volt, a szétcsúszás felé tart. A folyamatnak az Európai Unió esetében nem lesz egy eposzi része, egy látványos felrobbanás vagy megszűnés, de a szétcsúszás jelei egyre többször jelentkeznek. Lett is belőle csudálatos propagandacímmel átvett hír az egykori Index helyén működő azonos nevű orgánum oldalán, miszerint Orbán Viktor: Egyre több jel utal arra, hogy megszűnik az Európai Unió.

Mindeközben a Kövér nevű kollégiumi cimborája és cinkostársa a nemzeti árokásásban ezen a délkelet-európai országokat házelnökeit tömörítő szeánszon a következő eszmefuttatással állt elő:

– az Európai Unió jelenleg egy olyan hajó, amely eltérítetten és léket kapva sodródik, de a hajó még menthető, „az Európai Unió számára még elkerülhető a Titanic sorsa”, jelentése: az Európai Unió jelenlegi vezetése 2024-ben leváltható, az eltérített hajó még a helyes irányba állítható;

– Magyarország hívja és várja a délkelet-európai országokat az Európai Unió tagjainak a sorába, erejéhez mérten a jövőben is minden politikai és szakértői segítséget megad nekik a csatlakozáshoz;

– az EU-nak legalább akkora szüksége van a Nyugat-Balkánra, mint a Nyugat-Balkánnak az Európai Unióra. (via MTI)

Aztán jött Kövér László főnöke és megfejelte a házelnöki optimizmust (amiből most kispóroltam az EU-t gyalázó passzusokat) az alábbiak szerint:

– az Európai Unió bővítésének „meg kell történnie”, ugyanakkor a bővítés pozitív megítéléséért harcolni kell az EU-ban;

– „mi, akik később csatlakoztunk, a bővítésre mindig lehetőségként tekintettünk”, vannak, akik a bővítést negatív összefüggésben szemlélik, az EU gondjait a posztszovjet térség országainak csatlakozásából vezetik le, az elmúlt években azonban a dinamika, növekedés, energia, erő még mindig az újabban felvett országok gazdaságából jött az EU-ban; 

– Magyarország támogatja az Európai Bizottság azon előterjesztését, hogy a tagjelölt országok minél hamarabb részesedjenek a tagsággal járó előnyökből, azelőtt, hogy ezek az államok beléptek volna az unióba. Magyarország ennek a forrásnak az előteremtése érdekében szívesen fizet be akár többet is az unió költségvetésébe (???!!!) (via MTI)

Tehát. Ha Orbán szerint az Európai Unió minden jel szerint megszűnik, akkor miért kell bővíteni, de főleg miben reménykedik Kövér?

Ha az EU megszűnik, akkor az Ukrajna EU-csatlakozásáról hallani nem akaró (nem mintha ez a kérdés most aktuális lenne), az Ukrajnának járó PÉNZÜGYI támogatások ellen nemcsak ótvar lebegtetésekkel és rágalmakkal, de már ún. nemzeti konzultációval is harcoló Orbán Viktor, akinek a korruptsága miatt Magyarország még mindig nem fért hozzá az uniós forrásokhoz, miért akar ilyen rosszat a nyugat-balkáni haverjainak, hogy a szétcsúszás/látványos felrobbanás/megszűnés szélén táncoló EU-ba mindenáron fel akarja vetetni őket?

Ha Orbán szerint az EU megszűnik, de még azelőtt Ukrajnának adta a magyarok pénzét és ez tarthatatlan, akkor kivel beszélte meg Orbán Viktor, hogy a magyarok többet fizessenek be az unió költségvetésébe, amely befizetésből az ő nyugat-balkáni haverjait kellene támogatni? És miből fog Magyarország többet fizetni, miután az EU amúgy is tartozik nekünk, és olyan jó állapotban van a gazdaság, hogy az Orbán-családnak is csak egyre durvább eladósodás árán tudjuk megvenni a repülőteret?

Egyelőre nincs több kérdésem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.