Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


De bizony tévedett, hibázott és elbukott

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az elhibázott európai politikáért felelős pártok nem lehetnek meghatározó szereplői a következő időszakra vonatkozó uniós intézményi leosztásnak, valamint az intézményi vezetői pozíciók szétosztásának, Magyarország azokkal keresi az együttműködés lehetőségét, akik hisznek egy szuverén Európában, hisznek abban, hogy új és másfajta európai politikát is lehet folytatni – jelentette ki a miniszterelnök politikai igazgatója Brüsszelben kedden.

    Orbán Balázs, az uniós tagországok vezetőinek informális munkavacsorája másnapján, magyar újságíróknak nyilatkozva kijelentette, az európai parlamenti választáson az európai választópolgárok egy dolgot egyértelművé tettek: nem elégedettek azzal, amilyen irányba Európa az elmúlt öt évben tartott, és nem elégedettek a brüsszeli bürokraták és a brüsszeli elit politikájával. Változást akarnak mind a migráció, mind a zöld átmenet, mind a versenyképesség, mind pedig a szankciós politika tekintetében.
    Azok a pártok, amelyek felelősek voltak az elmúlt öt év elhibázott politikájáért, próbálják megkerülni az európai választópolgárok döntését, és egy olyan néppárti, szocialista és liberális koalíciót kívánnak összehozni, amely ellentétes a változás eredményére vonatkozó európai igénnyel – mondta.
    „Mi, magyarok, ezzel nem értünk egyet. Szerintünk az európai elhibázott politikáért felelős pártok nem lehetnek meghatározó szereplői a következő időszakra vonatkozó intézményi leosztás, intézményi vezetői pozíciók meghatározásában” – fogalmazott.
    Orbán Balázs elképzelhetőnek nevezte, hogy a következő ciklusban is olyan intézményi vezetése lesz Európának, amelyik háborúpárti, migrációbarát álláspontot foglal el és, „ami számunkra még fontosabb és elfogadhatatlan, hogy feladatának tekinti, hogy nyomást gyakoroljon a békepárti és a migrációellenes kormányokra, így Magyarország kormányára is”.
    Ha az uniós intézményi átmenet úgy zajlik le, hogy nem veszik figyelembe az európai választópolgárok akaratát, akkor arra kell felkészülnie Magyarországnak, hogy nagyon jelentős háborúpárti és migrációpárti nyomás alatt lesz a következő években is – figyelmeztetett.
    Közölte, a formálódó néppárti, szocialista és liberális koalíció egyetért az Európai Unió Bíróságának ítéletével, mely Magyarországot soha nem látott mértékű bírság megfizetésére kötelezte, és arra is kötelezné, hogy bontsa le azt a határvédelmi rendszert, ami – mint kiemelte – az egyetlenként Európában képes megállítani az illegális bevándorlók áradatát.
    Magyarország nem fog ezen koalíció követelésének eleget tenni, és keresi az együttműködés lehetőségét az Európai Parlamentben is azokkal a pártokkal, amelyek hisznek egy szuverén Európában, hisznek abban, hogy új és másfajta európai politikát is lehet folytatni. Amelyek hiszik, hogy lehet a migrációval szemben eredményesen küzdeni, lehet egy európai versenyképességet nem lábbal tipró zöld átmenetet megvalósítani, lehet az orosz-ukrán konfliktusban békét teremteni, és lehet Európa gazdasági fejlődését és békés fejlődését biztosító gazdasági modellt létrehozni – hangsúlyozta.
    „Mi továbbra is azon dolgozunk, hogy jöjjön létre egy változást akarók szövetsége, egy európai nagy szuverenisták politikai csoportosulása, ami a következő években is azért fog küzdeni akár ellenszélben is, hogy Brüsszelben változás következzen be” – fogalmazott.
    Kérdésre válaszolva Mark Rutte ügyvezető holland kormányfő NATO-főtitkári jelölésével kapcsolatban emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök egyértelművé tette: „azt várjuk el valamennyi nemzetközi szervezet vezetőjétől, hogy tisztelje Magyarországot” és egyenlő elbánást biztosítson számára minden nemzetközi szervezetben, így a NATO-ban is. (MTI)

Szóval most ezt a szöveget kínlódta ki magából a propagandagyár. Orbán Viktor már elszavalta, most Orbán Balázs tolja, aztán nyilván az összes fideszesnek be kell építeni a mondókájába, minden propagandalap megírja majd. A csapból is ez folyik a következő időszakban, ugyanis meg kell győzni a szektát, hogy nem bukott el a vezérük, nem tévedett állatira nagyot, amikor a szélsőjobb előretörésére fogadott, nem hibázott, amikor azt kukorékolta, hogy elfoglalja Brüsszelt. Nem akarom elkeseríteni a híveket, de bizony tévedett, hibázott és elbukott. Az uniós polgárok nem akarnak oroszpárti szélsőjobbot, sem diktatúrát, továbbra is hisznek a demokráciában, a szabadságban akkor is, ha Orbán Viktor csak a pénzben és a hatalomban hisz. A határkerítést amúgy senki nem akarja lebontani, az uniót nem érdekli, csak éppen kifizetni nem hajlandó. Nem akarom kétségbeesésbe hajszolni az Orbánhívőket, de eléggé valószínű, hogy még az uniós jobboldali pártok sem akarnak, és valószínűleg nem is fognak összeállni az Orbán-rezsimmel, legfeljebb harmadvonalbeli, egészen szélsőséges pártok látják szívesen. De soha az életben nem fognak fideszék olyan helyzetbe kerülni, amikor bármi a világon rajtuk múlna. Az Európai Unió éppen azért jött létre, hogy ezektől megvédje az embereket. Ahogy eddig, ezután is egyenlő elbánásban lesz része Magyarországnak. Ám ez nem azt jelenti, hogy Orbán Viktor akarata érvényesül, hogy úgy tudja rángatni az Európai Parlamentet, ahogy a magyart. Ezt – azt hiszem – már nem érti, és valószínűleg nem is fogja érteni. Érdekes lesz figyelni, hogy a híveinek mikor esik le a tantusz. Mert egyszer le fog esni. Ha nem is mindenkinek, de a többségnek valószínűleg.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.