Június 21,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Csak kérned kell, és az egyélőisten(kedő) megsegít

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,920,462 forint, még hiányzik 1,079,538 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hello, drága olvasók! Péntek reggel van, ráadásul péntek 13, és a bőség zavara tört rám, fogalmam sincs honnan kezdjem a sok jóságnak és finomságnak az ecsetelését, ami ostromolja a mindennapokat. Mert abból van bőven, hálistennek. Kezdjük az első címmel, ami szembejött, az ordibáló nagybetűktől megkímélek mindenkit.

Jó kiindulópont a kórházi fertőzések csökkentésére

Alcím: Az Emmi intézkedési tervében egy tanácsadó testület felállítása is szerepel

Az igen!!! Ja, nem. Összezavarodtam egy csöppet. Nem úgy volt, hogy nincsenek is kórházi fertőzések, csak álhírek és rémhírek, amiket a senki által meg nem választott balliberális sajtó terjeszt? Most meg kiderül, hogy mégiscsak vannak kórházi fertőzések, amelyek csökkentésre szorulnak és még csak a kiindulópontjánál tartunk a visszaszorításuknak? És tanácsadó testületek kellenek ehhez, tényleg? Az segít? Jó, mert a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének alelnöke szerint a legnagyobb áttörést az jelentené a kérdésben, ha az intézmények nyilvánossá tennék a fertőzésekről szóló adatokat. Erre nem gondoltak? Hogy kurvajó lenne tudni, egyáltalán honnan hova kellene eljutni? Nem értek hozzá, csak kérdezem. Ezek szerint a Tízparancsolat nem működött? Sajnálom.

Szerencsére olyasmi is van, amit nem csökkenteni, hanem emelni szükséges. Ilyen például a tisztelt képviselő urak és hölgyek fizetése. A kormánypárt dolgozik, és lám, megvan az eredménye. Nemzetiék benyújtottak egy olyan törvénymódosítási javaslatot, amelynek értelmében havonta nagyjából 200 ezer forinttal többet kereshetnek a parlamenti képviselők. Pártállástól függetlenül. Ha véletlenül átmegy a javaslat a szavazógépezeten (höhö), a képviselők a bruttó havi átlagfizetés háromszorosát keresnék, ami azt jelenti, hogy az eddigi 748 ezer forintos tiszteletdíjuk a jövőben 948 ezer forintra nőne. A frakcióvezetők ennek a dupláját, a frakcióvezetők helyettesei pedig kicsivel több mint a másfélszeresét keresnék az újonnan megállapított képviselői alapfizetésnek. Ehhez a növekedéshez igazodik természetesen a lakhatási támogatás emelkedése is, az indoklás szerint ugyanis a fővárosi albérletárak az elmúlt 5-6 évben megduplázódtak. Aha. A bérből, fizetésből élők lájkolják ezt. A legjobban a méltatlanul lekommunistázott, de valójában soha nem kommunista Kövér László mindig frusztrált-morcos portás jár, akinek fizetése a képviselői illetmény 2,7-szerese lesz, tehát majdhogynem bruttó 3 millió forint. És ezt maximálisan meg is érdemli, hiszen – és meg is magyarázták az elvtársak – a piacon is emelkedtek a bérek, tehát nehogy már Kövér jól megérdemelt fizetése ne emelkedjen. Ezen felül nyilván még kap egy raklapnyi olyan támogatást, ami miatt jóval több pénzt vihet majd haza. És megint ugyanaz a gennyes húzás: amikor áprilisban megírta a sajtó, hogy mire készülnek, teli pofával tagadták, hát tessék. Remélhetőleg az ellenzéki politikusoknak sem lesz semmi kifogásuk az akció ellen.

Akkor ezen a ponton szólok, hogy miközben az elvtársak derűsen emelgetik a saját bérüket, a legpofátlanabbja (aki nem mellesleg a legjobban jár azzal, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze) meg az EU-t sarcolná meg, amiért a magyarokat elüldözték az országból, az otthoni ápolás ügyében semmilyen eredményre nem vezetett a civil szervezetek tárgyalása Kásler Miklós minisztériumával. A civileket egyébként olyan édesanyák képviselték, akik maguk is fogyatékkal élő beteg gyereküket ápolják. A Fidesz többség (a kétharmados a háromharmadért) csuklóból lesöpörte azt a javaslatot, miszerint az otthoni ápolást munkaviszonyként ismerjék el, és hogy legalább a minimálbért érje el az ápolási díj összege. Káslerékkel semmire nem jutottak az érintettek, de a Fidesz-kommunikáció szárnyal. Olyannyira, hogy az összes bőr lesül a pofámról szégyenemben:

Az egyeztetésen részt vevő civil szervezetek egyetértettek a kormány azon elképzelésével, hogy tovább emeljék az ápolási díjat, ennek részleteiről a minisztérium bővíti a párbeszédet további szakmai és civil szervezetekkel, érdekképviseletekkel és a szociális ágazati egyeztető fórummal.

Érhető? Bővítik a kibaszott párbeszédet. Nem ismerik el munkaviszonyként az otthon ápolást, nem emelik még a minimálbér szintjére sem az ápolási díj összegét (maguknak a bruttó átlagfizetés háromszorosát szemrebbenés nélkül normálisnak tartják), és mindennek a tetejébe kiadnak egy közleményt, amiben azt írják, hogy a civilek egyetértettek a kormánnyal abban, hogy tovább kell bővíteni a sehova nem vezető halandzsázást és párbeszédet. Családbarát kormány, az.

És igen. Miközben az otthonápolást végzőknek emberszámba vétele évi 6 milliárd forintba fájna a közösnek, de hallani sem akarnak róla, a saját fizetésük (tiszteletdíjnak csúfolják) emelése mellett a pártalapítványok költségvetési támogatásának emelésén is keményen fáradoznak, ennek érdekében a 2019-es költségvetéshez nyújtottak be módosító javaslatot. Míg az előző ciklusban a Fidesz pártalapítványa, a Szövetség a Polgári Magyarországért 5-600 millió forint között kapott támogatást évente, a módosítás után 1,46 milliárd forint járna nekik. Mindenki megnyugodhat, az ellenzéki pártoknak sem lesz okuk a panaszra: az MSZP alapítványa 140 millió helyett 359 milliót, a Jobbiké pedig 274 millió helyett 702 milliót kapna. Hogy ezt mégis mi a kurva élet indokolja? Hát nem egyértelmű? Erősíteni kell a politikai kultúrát, növelni kell a közéleti szerepvállaláshoz szükséges képzésre szánt forrásokat, illetve a külföldi haknikra is kell a zseton. Egyébiránt az Index szerint az van, hogy Balog, bukott emberi erőforrás, aki sikeres miniszterből lett a Fidesz pártalapítványának vezetője vinnyogott azért, hogy több pénz kell neki az agybaja megvalósításához. Hát akkor lesz több pénz. Háromszor annyi pénz is, akár, csak kérned kell, Balog, és az egyélőistenkedő megsegít. Hihetetlen.

Nehogy elfelejtsem: a Duna-menti futballkultúrára (aminek mindig is a részei voltunk), és a horvát futball sikereire felcsimpaszkodott felcsúti kocafocistához vajon eljutott a nagyszerű hír, hogy a baráti szomszédos országban nem a helyi unortodox alufóliasisak alá szorult agyú Matolcsy Rómeó nyerészkedett a pórul járt devizahitelesek nyomorán? Miközben a Fidesz azt hazudta, hogy megmentette a bedőlt devizahitelek tulajdonosait, de valójában Matolcsyékon és a pénzes geciken kívül mindenki pórul járt, Horvátországban mintegy 120 ezer adós kapja vissza a hitelei után túlfizetett kamatok és a devizaárfolyam közötti különbséget, fejenként csaknem 4 millió forintnyi kunát. Ennyit rólatok, nemzeti seggfejek.

A NATO-csúcsról annyi mondanivalóm van: Trump sikeresen megzsarolta a tagállamokat, miután tele lett a töke azzal, hogy a 29-ből alig 4 ország tartja a vállalását, és fizeti legalább a GDP 2 százalékát saját költségvetéséből a közösbe. Jó, Szijjártó és Orbán is azonnal megígérte, hogy azonnal, kilógó nyelvvel teljesítjük az elvárást, mer’ a védelem az első. ITT van egy tanulságos olvasmány arról, hogy mibe fog kerülni ez az országnak. Kurva sokba. Nem kibaszott 6 milliárdba, amennyi az otthon ápolást végzők megbecsülését jelentené.

Egyelőre eldugulok. Ja, nem. Még annyit: az a baj, hogy a Jean-Claude Juncker EB-elnök NATO-csúcson dülöngélését ábrázoló videótól földbe gyökereztem. Kegyetlen élmény. Elfogadhatatlan. Ha az egészségi állapotával is összefügg, akkor pláne. Ha úgy tetszik, világ szégyene. És igen, mindenhol kurvára kötelező lenne az egészségügyi alkalmassághoz kötni vezető pozíciók elfoglalását. E tekintetben Junckertől Orbánig hosszú a sor. Kellemes pénteket, és 13-át mindenkinek!

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.