Május 20,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Biztos vannak még országok, ahol a miniszterelnök családi bankjának kell utalni a vállalkozók kamarai tagdíját

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ma reggeli posztomban csupán érintőlegesen, de ejtettem két szót arról, hogy vannak, akik nincsenek rászorulva az újévi jókívánságokra, mert ahol ők ülnek, állnak és ahonnan bárgyú bociszemekkel, ámde annál nagyobb önérzettel felszerelkezve szemlélik a világot, minden rendben van. Számolatlanul hullanak az ölükbe a milliárdos közpénzmegbízások, némelyek – mint a piaci munkát soha nem végzett, üzleti ügyekkel nem foglalkozó miniszterelnök spanyolországi sajátlábon álló veje – bankokat vásárolnak maguknak, mert az még nem volt nekik. Tiborcz István tavaly év végén, december 30-án tette be a sajátlábát a bankpiacra, ahol azonnal meg is szerezte magának meg a kiscsaládnak a Gránit Bank többségét.

Mindez nemcsak azért érdekes, mert tökjó, hogy mimagyarok vehettünk egy bankot IS az Orbán-családnak, máris nem éltünk hiába, pláne nemcsak azért, mert Magyarország előre megy, nem hátra, hanem mert ennek a vadonatúj évnek a tiszteletére véletlenül úgy változott meg a kamarai hozzájárulás megfizetésének rendszere, hogy az eddigi területi alapú fizetés helyett januártól minden vállalkozásnak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának kell utalni az évi 5000 forintos kamarai hozzájárulást. Márpedig a Parragh-féle országos iparkamara honlapján közzétett felhívásban azt írják, hogy mostantól a Gránit Banknál vezetett számlaszámra kell megfizetni a hozzájárulást. (via Klubrádió)

Vagyis nem kell balliberális hazaárulónak lenni, mindössze a tényeket kell összeolvasni, és azt kapjuk eredményül, hogy az Orbán nevű regnáló miniszterelnök veje vásárolt egy bankot az Orbán famíliának vélhetően rengeteg adófizetői milliárdból, ami nemcsak azért kellett, mert nem volt még nekik (amúgy Mészáros vonalon dehogynem volt), hanem hogy az igazi vállalkozók és a közpénzből feltőkésített sufnivállalkozók ezután az Orbán család bankjának fizethessék be a kötelező kamarai hozzájárulást. Amihez Parragh László bukott csempekirály és nagy becsben tartott NER-szolga nyújtott segítő kezet azáltal, hogy történetesen a Gránit Banknál nyitott számlát.

Tudom, hogy fél óránál tovább ez sem ügy, hiszen biztos vannak még virágzó demokráciák a világon, ahol a miniszterelnök családi bankja szedi be a vállalkozóktól a kamarai díjakat. Sőt, az is lehet, hogy nem csak a vállalkozók kötelesek a miniszterelnök családi bankjába utalni az utalandókat, hanem egyéb szervezetek, intézmények, jogi és magánszemélyek, szegények, gazdagok. Ki tudja? Ha viszont komolyabbra fordulunk és belegondolunk abba, hogy ugyan lehet, hogy piros volt a paradicsom, nem sárga, de lassan már semmi nem marad ebből a fehér folt alakú országból, mert mindent a nevére vett az Orbán Família Kft. Miután a járvány miatt ellehetetlenült és az út szélén hagyott vállalkozókat korábban azzal a szellemes beszólással alázta meg Parragh elvtárs, hogy aki nem tudja kifizetni az 5000 forintos tagdíjat, az ne vállalkozzon, most azt is elintézte nekik, hogy egyenesen az Orbán család tulajdonában lévő banknak utalják a zsetont. Körbeért a teljesen törvényes népnyúzás és korrupció szarszaga. Nem először. Lapozhatunk is.

Utóirat ilyen ország márpedig biztos nincs jeligére: 5,3 milliárd (!) forintból épít 35 méteres zászlórudat (!!??!!!) a Citadellán Mészáros Lőrinc és Garancsi István cége. 1 méter zászlórúd = 150 millió forint. És ebben nincs benne a zászlóhúzó motor áramellátása. Ja, és senki ne jöjjön azzal, hogy de nem ám csak egy zászlórúd, hanem vasbeton tömb, dolomit sziklára épített ágyazat, területfeltárás, diagnosztikai vizsgálat, generáltervezés, mert ennyiből egy stadion is kijön, ha kivételesen nem árazzák túl, és nem lopják szét az alkotmányos költséget.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.