Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Békekórus

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A politikai felelősség adja az értelmét a magyar uniós elnökségnek, hiszen ebben az időszakban lehet meghatározni az Európai Unió (EU) következő öt évének prioritásait – jelentette ki az európai uniós ügyekért felelős miniszter az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

 „Azt gondolom, hogy a magyar miniszterelnök az elmúlt 24 órában többet tett a békéért, mint az európai vezetők az elmúlt év során” – hangsúlyozta a miniszter, akinek ismertetése szerint a magyar elnökség a háborúval kapcsolatos uniós álláspont megváltoztatásának tekintetében javaslatokat tehet, felvetésekkel élhet, utat mutathat, de a döntéseket az európai vezetőknek kell meghozniuk.
    A tárcavezető úgy látja, hogy az EU ezt a háborút a sajátjának tekinti, és ezzel kapcsolatban a katonai és anyagi támogatások mellett a kommunikáció is a háborús stratégia részét képezi.
    „Ha a háborúról nem tudunk úgy beszélni, hogy az ne maga a hadviselés legyen, akkor a probléma és nem a megoldás része vagyunk” – hangoztatta, hozzátéve, hogy Orbán Viktor is ezen a megközelítésen szeretett volna változtatni úgy, hogy inkább arról beszéljünk: nem a háború részesei vagyunk, hanem annak meghaladásáért dolgozunk, ez pedig csak azonnali tűzszünettel és az arra épülő béketárgyalásokkal érhető el.
    Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij számos, utókövetést igénylő kérdésben állapodott meg, ez pedig a legfelsőbb szinteken kell, hogy folytatódjon, és akkor lehet mérlegelni egy esetleges újabb magas szintű találkozót, ha a magyar és az ukrán kormánynak is sikerült előrelépnie ezzel kapcsolatos feladatainak megoldásában – fogalmazott Bóka János.
    A féléves magyar uniós elnökség működtetése kapcsán a miniszter fontos eseményként az Európai Tanács novemberi budapesti informális ülését emelte ki, amelyen az lesz a cél, hogy a vezetők elfogadjanak egy új európai versenyképességi paktumot, amely azt az utat lesz hivatott kijelölni, amellyel az EU megállíthatja a gazdasági versenyképesség hanyatlását.
    A miniszter elmondta, hogy a magyar uniós elnökség központi prioritása a versenyképesség, és „ha sikerül egy olyan nyilatkozatot elfogadni, amely a gazdaságpolitikát a növekedés és a jólét szolgálatába állítja, akkor az EU elkövetkező öt éve talán egy szerencsésebb csillagzat alá születik”. (MTI)

Az a gyanúm, komoly szerepzavarban van mindenki Orbán Viktor tyúkudvarában. Először is biztosan nem a magyar elnökség fogja meghatározni az unió következő öt évét. Már csak azért sem, mert nem is feladata, de főként lehetősége sincs erre. Koordinálnia kell, erre terjed ki a megbízatása.

Eddig is gyanítottam, de most már teljesen biztos, hogy Orbán bohóckodása Ukrajnában semmi másról nem szólt, mint a magyar kormányfő megroggyant imázsának aládúcolásáról. Van abban valami iszonyúan szánalmas, hogy minden szót, minden mondatot úgy adnak a papagájok és a pártpropaganda szájába, hogy még arra sincsen lehetősége egyiknek sem, hogy saját szavaival mondhassa el ugyanazt a hazugságot.

Azt gondolom, hogy a magyar miniszterelnök az elmúlt 24 órában többet tett a békéért, mint az európai vezetők az elmúlt év során.

Nem találok rá jobb szót; szánalmas.

„Orbán Viktor egy nap alatt többet tett a békéért, mint Ursula von der Leyen, Manfred Weber és a többiek két év alatt” – írta közösségi oldalán Menczer Tamás, a kormánypártok kommunikációs igazgatója. (Magyar Nemzet)

Orbán Viktor többet tett egy nap alatt, mint a brüsszeli politikusok és bürokraták két év alatt – így értékelte a magyar kormányfő kijevi látogatását a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója. A közmédiának nyilatkozó elemző pedig arról beszélt: jártak már uniós politikusok Ukrajnában, de eddig egyikük sem beszélt a békéről. Orbán Viktor egy nappal azután utazott Kijevbe, hogy átvette az Európai Unió soros elnökségét. (M1)

Hát igen. Menczer Tamás hivatkozási alap lett, és az mit sem számít, hogy villámgyorsan kiderült, az égvilágon semmi nem változott, pontosan annyi haszna volt ennek a cirkusznak, mint amikor a háború kitörése előtt elrohant Putyinhoz és azzal jött haza a csúti, hogy megakadályozta a háború kitörését. Szóval hazudnak rendületlenül, és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy Orbán Viktor nem vette át ez Európai Unió soros elnökségét. Az azonban biztos, hogy jó nagy lehet a pánik, ha már ilyen ócska eszközökhöz nyúlnak, hogy meg tudják tartani a híveiket.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.