Július 14,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Azért nem tudott a kormány bért emelni saját forrásból, mert csúnyákat írtak róluk külföldi lapokban, amitől elapadt a pénzük

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,477,250 forint, még hiányzik 1,522,750 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Még csak hétfő van, a kormány amúgy is ki van helyezve valahová vidékre, úgyhogy Rétvári Bencét tolták ki a függöny el, hogy hülyét csináljon magából. Most éppen a nagy keservesen kikínlódott pedagógusbér-emeléssel kampányolnak a fiúk – amúgy épeszű országban ki a fenének jutna eszébe sajtótájékoztatót tartani arról, hogy megérkezett a tanerők fizetése, arról meg, hogy egy kormány betartja az ígéretét, pláne nem szokás külön színdarabot előadni, mert az természetes. Mármint nem nálunk, hanem normáliséknál. Naszóval Bencus egy rövidke szónoklaton belül is sikeresen meghazudtolta önmagát. Mert azt mondja ő:

Hangsúlyozta, hogy a béremelés teljes egészében költségvetési forrásból valósul meg

Majd pedig néhány mondattal később:

Kijelentette: a „dollárbaloldal és a pedagógustagozatuknak szerződő szakszervezetek” az elmúlt másfél-két évben mindent megtettek annak érdekében, hogy megakadályozzák a pedagógus-béremelést; „az elmúlt 2 évben mondavacsinált okokkal akadályozták a pedagógusok béremelését úgy, hogy mindenféle álhíreket terjesztettek Magyarországról”.

Kérdés – fideszesek különösen koncentráljanak! – az államtitkár úrhoz, vagy bárkihez, aki tud erre válaszolni! Ha saját forrásból emelte a kormány a pedagógusok bérét, akkor miben akadályozta őket a dollárbaloldal és a szakszervezet, amelyik a dollárbaloldalhoz csatlakozott szerintük? Ha álhíreket terjesztettek Magyarországról, és mondjuk egy holland, amerikai, norvég lap azt írta, hogy szépen épülget Hatvanpuszta, amúgy pedig mimagyarok hobbija a pusztába épített lombkoronasétány uniós pénzből, az mennyiben akadályozta a saját forrásból történő béremelést? Úgy felidegesítette magát az illetékes elvtárs, hogy nem tudta megnyomni az utalás gombot? Két évig? (link kommentben)

 

A hétfői napon az állami intézményekben dolgozó tanárok és óvónők számára megérkezik a megemelt bér – közölte Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, az Áldás Utcai Általános Iskolánál tartott sajtótájékoztatóján.

    Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a pedagógusbérek emelése régóta várt esemény, amellyel az állam a megbecsülését és elismerését tudja kifejezni.
    Közölte, hogy január 30-ig minden pedagógus megkapta az értesítést, hogy mekkora emelt bérre számíthat, most pedig magát a bért is megkapta.
    Rétvári Bence hozzátette, hogy a nem állami fenntartók számára is megérkezett a bértömeg, és azt a napokban a pedagógusok számára ki tudják fizetni.
    Hangsúlyozta, hogy a béremelés teljes egészében költségvetési forrásból valósul meg, az Európai Uniótól a kormánynak garancialevele van arra, hogy biztosítja a finanszírozást.
    Az államtitkár elmondta azt is, hogy tavaly és tavalyelőtt 10-10 százalékkal nőtt a pedagógusok bére, a jövő évre vonatkozóan pedig 21 százalékos emelésről döntött a kormány. Így az idei emelést is beleszámítva négy év alatt majdnem megduplázódik a pedagógusok bére – emelte ki.
    Kitér arra, hogy a pedagógusok bére MA-végzettség esetén újabb 2 százalékkal, hiányszakmában dolgozók esetén 4 százalékkal emelkedik. További 20 százalékos bértöbbletet kapnak azok a pedagógusok, akik olyan osztályt tanítanak vagy olyan településen tanítanak, ahol nehezebb sorsú, hátrányosabb helyzetű gyermekek vannak – idézte fel Rétvári Bence.
    Arra is felhívta a figyelmet, hogy az állam a fenntartók részére a béremeléshez szükséges bértömeget elutalja, és azt a fenntartónak teljes egészében a béremelésre kell fordítania. Hozzátette, hogy ezt az államkincstár ellenőrizni is fogja.
    Rétvári Bence úgy fogalmazott, hogy a most megvalósult béremelés érezhető nagyságrendű. Példaként elmondta, hogy az emelés után az állami fenntartású iskolákban a gyakornok, pályakezdő pedagógusok átlagbére 561 100 forint lett. A pedagógus I. fokozatban lévőknek 601 992 forint, a pedagógus II. fokozatban lévőknek 679 135 forint, az igazgatói illetmény pedig átlagosan 1 018 403 forint.
    Kijelentette: a „dollárbaloldal és a pedagógustagozatuknak szerződő szakszervezetek” az elmúlt másfél-két évben mindent megtettek annak érdekében, hogy megakadályozzák a pedagógus-béremelést; „az elmúlt 2 évben mondavacsinált okokkal akadályozták a pedagógusok béremelését úgy, hogy mindenféle álhíreket terjesztettek Magyarországról”. Emlékeztetett arra is, hogy a baloldali kormány 2008-ban csökkentette a pedagógusok bérét.
    Zsoldos Krisztián, az iskola igazgatóhelyettese a sajtótájékoztatón azt emelte ki, hogy valamennyi pótlék esetében megtörtént az emelés, amit saját példáján keresztül ismertetett. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.