Június 14,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Azbej Tristan szerint egymillió embernek segített a kormány

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,495,206 forint, még hiányzik 1,504,794 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azbej Tristan szerint élen jár Magyarország az üldözött keresztények megsegítésében, amit fogalmam nincs, hogy mégis milyen nyilvántartás alapján állít. Nyilván ez nem is számít a híveknek, élen járunk már megint, és ez a fontos. Az államtitkár elmondása szerint már legalább 1 millió embernek tették lehetővé, hogy a migráció helyett a szülőföldön maradást válasszák, ami egy igen magas számnak tűnik. Már csak azért is, mert a Hungary Helps program nem ezermilliárdokból gazdálkodik, ezért nem tudom, hogy 1 millió embert mégis hogyan tudtak az otthonmaradásra bírni. Nyilván a felsorolt bizonyíthatatlan állításokat követően megismételte sokadszorra, hogy a keresztény vallás a legüldözöttebb az egész világon, és Nyugaton már a boldog karácsonyt köszöntést is betiltanák. Azbej Tristan vélhetően hasonló információs csatornákkal rendelkezik, mint azok, akik szerint Németországban éppen halálra fagynak tízezrek, mert a gaz libsi kormányuk nem biztosította számukra a megfelelő mennyiségű gázt és áramot.

Magyarország továbbra is élen jár a keresztény kultúra és az üldözött keresztények védelmében – jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára a Facebook-oldalára csütörtökön feltöltött videóban.

Azbej Tristan azt mondta, továbbra is azt vallják, meg kell védeni Európa keresztény kultúráját, és „nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget kell odavinni, ahol a baj van”. Kijelentette: erről szól a Hungary Helps Program, amelynek keretében hat év alatt csaknem egymillió embernek tették lehetővé, hogy a migráció helyett a szülőföldön maradást válassza. „Idén segítségére siettünk a terroristák által támadott afrikai híveknek, és együtt ünnepelhettük meg az iraki keresztényekkel, hogy az Iszlám Állam által elpusztított iskolájuk helyett új épülhetett” – sorolta az államtitkár, hozzátéve: a magyarok együttérzésének és támogatásának köszönhetően a kormány programja nemzeti üggyé vált. „Így üzenjük meg azoknak, akiket ártatlanul üldöznek a Krisztus-hitük miatt: Magyarországra, a magyar emberekre számíthatnak. Még a mostani nehéz körülmények közepette is kiállunk az üldözött keresztények mellett” – hangoztatta Azbej Tristan.

Azt mondta, bár idén a hírek az ukrajnai háborúra irányultak, most, karácsony idején különösen fontos a keresztény Magyarországon is gondolni arra, hogy a kereszténység lett a világ legüldözöttebb vallása. Vannak országok, ahol keresztények milliói csak titokban vagy véres terrortámadásoktól tartva ünnepelhetik a karácsonyt. Más, közeli nyugati államokban fizikailag ugyan még nem fenyegetik a keresztényeket, de a keresztény vallás és kultúra elleni támadás már elindult. Nem szívesen látják a karácsonyi hagyományokat, átnevezik ezeket, és még a „Boldog karácsonyt!” köszöntést is betiltanák – mondta az államtitkár.(MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.