Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az Úr segít

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tragikus események kapcsán nem szép dolog a kákán keresgélni a csomót, márpedig a Károli Gáspár Református Egyetem Ráday utcai kollégiumában a minap éjjel történt tűzeset, amely egy emberi áldozatot is követelt, tragédia. Ugyanakkor legalább annyira visszataszító politikai okokból felkapaszkodni egy ilyen ügyre és hasznot hajtani belőle. Az például a világ majdhogynem legtermészetesebb dolga, hogy Orbán tegnap kormányzati segítséget ajánlott a romelhárításhoz és az épület rendbetételéhez. Erről így számolt be tegnap az MTI:

Orbán Viktor kormányzati segítséget ajánlott a budapesti kollégiumtűz kárelhárításához. Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök reggel felhívta, és együttérzéséről biztosította Szabó István református püspököt annak kapcsán, hogy múlt éjszaka leégett a budapesti Ráday Kollégium épületének több emelete, és a tűzesetben életét vesztette egy ember – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Orbán Viktor felajánlotta, hogy a kormány segítséget nyújt a károk elhárításához és az épület rendbetételéhez. 

Jó néhány nagyságrenddel normálisabb gesztus ez, mint például az, hogy a Ferenc pápát ledemensvénemberező, lemigránsozó és legazemberező ötös számú tagkönyv-tulajdonos pártja – a következetesség jegyében – most éppen 20 millió forint nagyságrendű támogatást nyújt a pápa június elejére tervezett csíksomlyói látogatásának előkészítéséhez. A migránsokkal való emberséges bánásmódot hirdető Ferenc pápát a sorok között, évek óta következetesen köpködő Fidesz immár történelmi lehetőséget lát a katolikus egyház fejének erdélyi látogatásában. Van ilyen. Változnak az évszakok, a hit, az elvek rongyos köpönyege pedig megállíthatatlanul forog.

Aztán eljött a mai nap és miután a Kossuth-rádióban kisorosozta magát, a nemzet jótevője megtekintette a romokat. A propagandaoldalak egymás tyúkszemére taposva adták hírül, hogy a miniszterelnök terepszemlét tart a leégett kollégium épületében. Az Origo névtelen lihegése mindent visz:

Orbán Viktor miniszterelnök a péntek reggeli rádióinterjúja után váratlanul ellátogatott abba a református kollégiumba, ahol nagy tűz volt szerdán este Budapesten. (…) A kollégiumban meglepődtek a miniszterelnök reggeli látogatásán, majd körbevezették az épületben. A látogatásról a közösségi oldalán számolt be Orbán Viktor.

És tényleg, Orbán Viktor Facebook-oldalának kezelője beszámolt a váratlan látogatásról (a miniszterelnök már csak ilyen spontánul és váratlanul tűnik fel mindenhol), nem is akármilyen bibliai idézettel megtámasztva:

Tragikus események kapcsán nem szép dolog a kákán a csomót keresgélni, de ez az áthallás egy kicsit azért elborzasztó. Különösen ha arra gondolunk, hogyan lett a hatalom megtartása kedvéért a csuhásokat térdre parancsoló liberálisból melldöngető keresztény. Aki nem csupán nagyvonalúan segít a bajbajutottakon, de lassan valóban az Úrral azonosítja magát.

Ez önmagában is egy páratlan pávatáncos sikertörténet, úgyhogy ha már ilyen vakbuzgón olvasgatja a Bibliát mostanság a miniszterelnök úr és idézni is tud belőle, nem lehetne, hogy valamelyik körülötte ugrabugráló alkalmazott a Tízparancsolatnál nyissa ki neki? Mondjuk, gyógyítani nem lehet vele, de a 7., 8. és 10. parancsolat megszívlelésével mindannyian jól járnánk. És nem keresnénk a NER-kákán az arcpirító álkereszténység csomóját.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.