Július 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Az orrfacsaró tahóság nem sért közösségi érdeket

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,725,271 forint, még hiányzik 1,274,729 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

NMHH: közösségi érdek nem sérült a Bayer-show-ban

A Médiatanács egy méltóságsértést feltételező bejelentés alapján megvizsgálta a Hír TV-n futó Bayer-show április 26-ai adását. A testület megállapította, hogy a Szabó Tímea képviselőt bíráló műsorvezetői szavak nem mutatnak túl a magánérdek-sérelmen, így a közösség sérelmét is megvalósító, az emberi méltóság intézményes védelmében való hatósági fellépés nem indokolt – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága szerdán az MTI-vel.

A testület megállapította továbbá, hogy a nőkről elhangzott vélemény nem a női nem vagy a női országgyűlési képviselők ellen irányult, emberi méltóságukat nem kérdőjelezte meg, őket alacsonyabb rendűként nem tüntette fel sem a bejelentésben kifogásolt mondatokban, sem a műsorszám egészében, így a testület nem indít eljárást. (MTI)

Igen, ez volt az a műsor, amelyben a két korosodó fideszes nagyember és szellemi világítótorony virtuálisan összehajolt, az egyik, a Kövér nevű fideszes házelnök arról beszélt a másiknak, a Bayer nevű fideszes megmondóembernek, hogy szánalommal tekint azokra az országgyűlési képviselőkre, „akiknek a személyi száma 2-vel kezdődik.”

Magas volt a labdba, amit a véresszájú publicista feldobott a „kicsinél is kicsibb” Szabó Tímeát megidézve, akivel kapcsolatban arról érdeklődött Kövértől, hogy az elnöki pulpituson ülve hogy lehet ép lélekkel végigszenvedni egy Szabó Tímea-felszólalást? Erre érkezett a válasz:

„Én szánalommal tekintek ezekre a képviselőkre, különösen azokra, akiknek a személyi száma 2-vel kezdődik, amikor olyan helyzetbe keverik magukat, amilyenbe Szabó Tímeának is sikerült legutóbb. Nincs annál elszomorítóbb, mint amikor egy gyűlölettől eltorzult női arcot lát az ember férfi létére.”

Nem tudom, ki tanácsolta az ellenzéki képviselőnőknek, hogy értelmes tevékenység a tökig fideszes médiatanácsnál panasszal élni eme orrfacsaró büdösbunkóság ügyében, de nem volt nehéz megjósolni: pont annyi értelme van, mint az Alkotmánybíróságban vagy Áder Jánosban bízni. Csakhogy miközben az ellenzéknek számára ez egy újabb koki/saller, az érintettek számára annál fontosabb szimbolikus győzelem és megerősítés. Hogy minden fasza, jöhet a mehet, csak így tovább, még keményebben, még harsányabban, még bunkóbban.

Meg lehet nézni Bayer különbejáratú blogját, ahol miután korábban „szörnypofájú, nemzetáruló gazembernek” becézgette a Párbeszéd politikusát, aki eltakarodhat a „jó büdös francba”, a minap már „szörnyetegnek” nevezte, „Linder Béla reinkarnációjaként” emlegette, és a temetéséről fantáziált. („Vajon hol fogják ágyutalpakon, díszsortűzzel temetni? Akkor legalább az utókor megtudja, kiknek az ügynöke volt…”)

Ez nem lesz jobb, viszont egyre rosszabb lesz. Lehet, hogy valami mást kellene kitalálni, mint a fideszes pártállami hatóságoknál bepanaszolni a fideszes pártállam tagjait.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.