Április 13,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az örömtől és a megtiszteltetéstől bepárásodott szemüveggel

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,181,494 forint, még hiányzik 818,506 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mindent meg kell tenni a NATO és Oroszország közötti konfliktus elkerüléséért

– erről jajveszékelt a közpénzrádió soros reggeli műsorában Szijjártó miniszter, aki két napja, Alekszej Navalnij temetésén a háborús agresszor Oroszország külügyminiszterével röhögött teli pofával egy törökországi diplomáciai fórumon, közvetlenül a fehér abrosz mellett. Miután természetesen és szerencsére nem Szijjártó Péteren múlik sok egyéb mellett az sem, hogy lesz, vagy nem lesz konfliktus a NATO és Oroszország között, Szijjártó Péter kockázat nélkül fontoskodhat, verheti félre a harangokat és vádolhatja Európát azzal, hogy háborús pszichózisban szenved.

A hanyatló Nyugat ostorozása és háborús pszichózissal vádolása mellett Szijjártó Péter sajnos nem szólt egy szót sem arról, hogy pénteken, amikor háborús agresszor Lavrovval ízléstelenül kacarászott, egy büdös félmondatban legalább említette neki, hogy mimagyarok tűzszünetet és béketárgyalásokat akarunk? Miért nem?

Mikor lesz az, hogy Szijjártó Péternek már nem fér rá az arcára úgy tenni, mintha az ukrajnai háborút Európa robbantotta volna ki?

Mikor lesz az, hogy indokolatlan, megalapozatlan, tét nélküli pánikkeltés helyett Szijjártó elmeséli a magyaroknak és felelősséget is vállal azért, hogy két év alatt több mint 600 milliárd forinttal húzta le a magyar adófizetőket az orosz gázszerződéssel?

Egyébként Szijjártó miért a RIA Novoszty orosz állami hírügynökségnek, miért nem a Kossuth rádió hallgatóinak újságolja büszkén, hogy már megint Oroszországba utazik, mégpedig kitörő örömmel, a megtiszteltetéstől bepárásodott szemüveggel, hát hiszen meghívták az Atomexpóra?

Különben mikor beszélték meg a magyarokkal, hogy ő és a gazdája és a kormány az oroszokkal tervezi a jövőt? És ha ez így van, akkor miért is szorulnak pszichoterápiára azok, akik ebből a leplezetlen moszkvai elhajlásból azt olvassák ki, amit látnak: Orbán és Szijjártó és a magyar kormány Putyin hasznos idiótái. És nincs rá magyarázatuk, csak annyit tudnak elmondani, hogy százmilliárdos károkat okoznak az országnak azzal, hogy Moszkvához dörgölőznek. A gyermekvédelmi rendszer szétcseszése, a gyermekek cserben hagyása mellett szerintem ez a második soha el nem évülő bűn, amit az ország ellen elkövettek.

A fentiek okán meglehetősen hiányos putyinista jajveszékelés amúgy így hangzott:

Európa továbbra is háborús pszichózisban szenved, utalt Szijjártó Emmanuel Macron francia elnök azon kijelentésére, miszerint nem zárható ki, hogy a Nyugat csapatokat küld a háborúban álló Ukrajnába.

Az elmúlt két évben az történik, amit Magyarország a háború elejétől mondott, azaz az Oroszország elleni szankciók nem működnek, és a csatatéren nem lesz megoldása a háborúnak. Minél tovább tart az orosz-ukrán háború, annál közelebb kerülhet hozzánk „az a rémisztő veszély, amelyet harmadik világháborúnak lehet nevezni”. A nyugat-európaiak először csak sisakokat, majd lőszereket, kézifegyvereket, harckocsikat, rakétákat küldtek Ukrajnának, ezek után nem csoda, hogy egyes nyugati politikusok már szárazföldi csapatok küldéséről beszélnek. Ez teljesen szembemegy az eddigi közös döntésekkel.

A NATO-tagországok két éve hoztak egy döntést, amely szerint a NATO nem hadviselő fél, és mindent meg kell tenni a NATO és Oroszország közötti konfliktus elkerüléséért. Azok a nyugati politikusok, akik csapatok küldéséről beszélnek, ezt a NATO-döntést sértik meg. Magyarország álláspontja az, hogy sem fegyvert, sem katonákat nem küld Ukrajnába, az emberéleteket csak tűzszünettel és béketárgyalásokkal lehet megmenteni. A NATO védelmi szövetség, és nem dolga megtámadni senkit. Felelőtlenek és veszélyesek egyes nyugat-európai politikusok kijelentései, „mert egy ilyen pattanásig feszült helyzetben egy felelőtlen mondat világszintű tragédiává, biztonsági kihívássá alakulhat”. A legfontosabb, hogy mindenki térjen vissza a józan ész talajára, és tartózkodjon az olyan nyilatkozatoktól, amelyek eszkalálhatják a háborút.

Minél tovább tart a háború, annál többen halnak meg, és annál rosszabb lesz Ukrajnának. „Hónapok óta hallom, hogy a csatatéren az ukránok kivívnak egy olyan pozíciót, amelyből jobb helyzetből kezdhetnek tárgyalásokat. Az elmúlt hetekben világossá vált, hogy ez a forgatókönyv megbukott, az idő Oroszország oldalán áll”.

Megnyugtató, hogy az európai politikusok többsége Macron nyilatkozata után világossá tette, nem fognak katonákat küldeni Ukrajnába. A balti államok harcias álláspontja nem újdonság, de megnyugtató, hogy az amerikai elnök sem a csapatok küldése mellett foglalt állást.

A visegrádi négyek keddi találkozóján mind a négy ország miniszterelnöke világossá tette: nem kívánnak szárazföldi csapatokat küldeni Ukrajnába. Igaz, hogy a béke kérdését másként ítélik meg, de mind a négy ország és kormány számára világos, hogy a nemzeti érdekek érvényesítése miatt előnyös a visegrádi együttműködés. Az illegális migrációval, az energiaellátás szuverenitásával, a mezőgazdaság fejlődésével kapcsolatban az érdekek egybeesnek, és azokat közösen eredményesebben tudják megvédeni. (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.