Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az a nyáj kiváltsága, hogy tűrjön

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok! Beütött a hétvége, ha hiszem, ha nem. Ha hiszik, ha nem. Az talán nem olyan nagy baj, hogy sok egyébbel ellentétben a milyen nap van ma? kérdés eldöntése még nem hit/vakhit kérdése. Mondom még egyszer: egyelőre. Mert amúgy már bármit el tudok képzelni ebben a feltartózhatatlan globális felmelegedésben és elbutulásban. Amit csak néha-néha szakít meg valami kevéssé hervasztó történés, amiből arra a következtetésre jutok, hogy még mindig életben vagyok.

Arra gondoltam, hogy ma kizárólag bulvárhíreket fogok csokorba kötni és kommentálni, hogy ne idegesítsem az olvasókat se, magamat se, ha nem muszáj. Azonban a Schobert-Rubint família kalandjait elnézve (Benke László mesterszakács temetésén szelfizett Tahó és Tahóné és miután természetesen Facebook-posztot ért a morbid mutatvány, milliós rajongótábor nem lájkolta osztatlanul, egy emberként a gusztustalanságot), meg a tahó életmód-tanácsadó okosságait olvasva, miszerint az állatok nem egyenrangúak az emberekkel, az állatok táplálékok (Semjén-babérkoszorút neki!), úgy döntöttem, inkább mégis visszatérek a kaptafához.

A tegnapi nap hőse Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője, aki módosító javaslatot nyújtott be a jövő évi költségvetéshez, amelyben szorgalmazta Orbán felcsúti szobrának felállítását. Szerinte ez a nemes gesztus mindössze 100 ezer forintos terhet jelentene a büdzsének, miután

a megvalósításhoz szükséges fennmaradó összeg fedezése érdekében javasoljuk Mészáros Lőrinc, mint Orbán Viktor vagyonkezelője bevonását a projektbe, hogy a pénz ne legyen akadály a beruházásnál várhatóan megjelenő túlárazás esetén se. 

Indoklása szerint minden bukott diktátornak jár a szobor, hogy később legyen mit ledönteni. Sajnos a módosító indítvány nem élte túl a házmesteri savanyújóskaságot, Kövér úgy fúrta meg a szándékot, hogy Orbánt megszoborják Felcsúton, mint Orbán az uniós klímacélokat. A jogalkotásban igen ritkának számító házelnöki eljárásra, vagyis az indítvány ilyetén visszadobására azért szánta rá magát a legnagyobb nemzeti alufóliasisak viselője (Kásler azért versenyben van, bármikor előzhet jobbról), mert szerinte Jakab módosító javaslata sérti az Országgyűlés tekintélyét. A mijét, tessék mondani, a mijét sérti? A boldogkarácsony az nem sértette, a körmönfont buzizás nem sértette, mi? Szemforgató, álszent, humortalan, önérzetes, bigott banda. Mindegy, Jakab Péternek így is  jár a pacsi.

Apropó önérzetes korrupt banda. Emlékszik valaki arra, hogy a nemzet veje tömött sorokban, önként csápolt a nyilvánosság előtt, amikor az Elios-botrány napvilágra került és arról volt szó, hogy Tiborcz István saját lábra állítása milliárdokba került a magyar adófizetőknek? Emlékszik valaki, hogy igyekezett a sajtó rendelkezésére állni és tisztázni magát az igaztalan vádak alól? Nem? Akkor jó, mert én sem. Erre viszont annál tisztábban emlékszem:

Nos, a nemzet apósának veje előmászott a kövek alól a saját lábával, és benyomta a durcát. Azt állítja, hogy mivel őérinthetetlensége nem közszereplő, ezért nem köteles eltűrni, hogy adót nevezzenek el róla. Történt ez azután, hogy Karácsony Gergely az elmúlt napokban többször elmondta, főpolgármester-jelölti programja részeként olyan adót vezetne be, amelyet az 500 millió forintnál drágább budapesti ingatlanok után kellene fizetni. Az ebből befolyó összeget szociális bérlakásépítésre költené. És igen, az új adót több mint szimbolikusan, Tiborcz-adónak nevezte el. (Csak zárójelben: mindeközben az önelégült, de legalább faragatlan suttyó Tarlós pályaalkalmassági orvosi vizsgálatot javasolt az ellenzéki jelölteknek, mert mindenki kretén, ő egyedül a fakocka, úgyhogy annyira eredeti volt, hogy a Hír Tv-ben elszavalta ugyanazt a mesét, amit két napja a Magyar Hírlapnak elmondott. Előtte azonban egy pillanatra leereszkedett a sajtóhoz, és előadta ezt az előorvosi vizsgálatos sztorit, de valamiért arra már nem futotta a nagy arcából, hogy a programjáról beszéljen. Vagy arról, hogy egyáltalán van neki vagy nincs neki. Sarkon fordult és elhúzott.)

Szóval. Az önérzetes, felkapaszkodott NER-vej rövid távú kampánytémának tartja, hogy Karácsony adójavaslatot nevezett el róla, de mint az Indexnek elmondta: mivel ezt nem köteles eltűrni, személyiségi jogi pert kezdeményez ellene. Mert neki vannak személyiségi jogai, amiket megsértettek. Mert ezeknek a közpénzből tehetséges figuráknak csak jogaik vannak és kibebaszott önérzetük. Arra nagyon érzékenyek. Ők nem kötelesek tűrni, az a birkanyáj kiváltsága, hogy tűrjön. A tíz éve tartó folyamatos szabadrablás ténye meg rövid távú kampánytéma. Aha.

Örömmel látom, hogy Karácsony Gergely pedig végre politikusként viselkedik, a válaszából ítélve nem hiszem, hogy túlságosan megilletődött attól, hogy a nemzeti zsarolási potenciál veje rázza az öklét és toppantgat is mellé, hogy őt báncsák. Így legalább remélhetőleg ki kell teregetni a lapokat az asztalra, és arról beszélni, hogy mi a megsértődés tárgya. Nem annyira nagyon véletlen, hogy pont róla nevezné el Karácsony Gergely ezt az adót. Bár persze Orbántól Mészárosig bárkiről is elnevezhetné. Milyen szép lenne, ha akkor toporzékolnának ilyen önérzetesen ezek az értékes emberek, amikor éppen az ölükbe hullik valami csilliárdos közbeszerzés és tiltakoznak, hogy nekik nem kell, isten ments.

De hát ugye ez nem fordulhat elő, após is mutatja bőszen az utat, aki tegnap megint szép produkcióval készült a híveinek. Rögtön miután többedmagával (arcpirító kisebbségbe szorulva) megfúrta, meghekkelte, keresztülhúzta az uniós klímacélt. Igaz, legalább azt nem mondta, hogy faszért kell most eldönteni, hogy mi legyen 2050-ben, mint hasonszőrű vérkorrupt haverja, a Babis nevű. Az még hagyján, hogy előkerült megint a rezsipropganda című, egyszer már sikerrel bevetett átverés, miszerint jójó, hogy mindmeghalunk, de előtte legalább védjük meg a rezsicsökkentést. Még szerencse, hogy a ventillátorokat és a klímaberendezéseket a hazaszeretet hajtja, nem kell a villanyszámla miatt aggódni. De az a megfogalmazás, öcsém:

A céllal egyetértünk, de amíg nem látjuk, hol van erre a pénz, addig nem vállaljuk. Úgyhogy kezdjünk tárgyalni a pénzről.

Szóval lehet, hogy a kedves onokák majd egymást tapossák le 60 év múlva, hogy életben maradjanak a Magyarország nevű szellemi sivatagra rátelepedett sivatagban vizet keresgélve, szép dolog a klímavédelem (pont annyira, mint az emberi jogi handabandák), de majd akkor kezdünk el foglalkozni vele, ha lesz lovetta. Addig coki. Különben is majd megint hét tenger mossa a parjainkat, ha Szijjártó Triesztben megcsinálja a csudálatos magyar tengeri kikötőt. Nagyjából ingyér lesz, 60-100 millió euróba még senki nem sántult bele. Azt hiszem, nem tolmácsot, borogatást kérek.

Pedig az ordas néphülyítés másik részéről nem is beszéltünk, miszerint én, Orbán Viktor, az 53%-os támogatottságommal meg tudom akadályozni, hogy az Európai Bizottságnak bevándorláspárti elnöke legyen, továbbá én elintézem, hogy ne legyen olyan vezetője az uniónak, aki ne adná meg a tiszteletet Magyarországnak. Én, Orbán Viktor „ezt a két vállalást a tegnapi napig” sikeresen teljesítette, mert „a Spitzenkandidatok, Weber úr és Timmermans úr elestek”, a két követelmény közül egyiknek sem feleltek meg, „távozásuk jó hír Magyarország számára”. Tök vicces, mert egyetlen másik uniós politikus sem nyilatkozott még hasonlót sem, viszont pont az ellenkezőjét ennek a hablatynak. Minden név benne van a kalapban, rajta van az asztalon, az egyetlen biztos pont az, hogy egyetlen jelöltnek sincs meg a többsége. Pont. Ami ennél is fontosabb, hogy az Európai Bizottság elnökének kiválasztásáról az Európai Tanács dönt, azaz 28 tagállam állam- és kormányfője (akikből tudomásom szerint 8 darab néppárti, a többi valami egyéb elfajzás), és mindenkinek 1 darab szavazata van, akkor is ha 53%, akkor is, ha 28 vagy 34% áll az illető mögött. A lőtéri kutyát nem érdekli, nem súlyozzák az 1 szavazatot aszerint, hogy kétharmad vagy négyötöd. Tehát Orbán Viktor állításával ellentétben semmiről nem dönt, ő a keresztben fekvésben, a rombolásban és a bosszúban jó. Jelen esetben pedig 1 szavazatnyi beleszólása lesz abba, hogy kik legyenek a befutók.

Ez akkor is így van, ha különféle fideszes tudományos bugyrok, intézetek és  közpénzmosó gittegyletek ez idő tájt keményen megdolgoznak a pénzükért és hajlítják a valóságot. Hogy miszerint – ez a kedvencem, ennél jobb nemigen lesz – az uniós patthelyzet is igazolja, hogy Orbán Viktornak ismét igaza volt. Ezt Törcsi Péter nevezetű figura, a fideszes Alapjogokért Központ kutatási igazgatója préselte ki magából, Freud mester pedig ismét csapkodja a térdét a röhögéstől. Azt állítja a NER alattvalója, hogy az EP-választások előtt a haladók a mainstream sajtóval karöltve támadták Orbán Viktort és a magyar kormányt, ami miatt kihátrált Weber mögül, mostanra azonban bebizonyosodott, hogy ismét a magyar miniszterelnöknek lett igaza. Még egyszer:

A magyar miniszterelnök régi motoros az európai politikában, meg voltak a megfelelő megérzései és információi ahhoz, hogy előre lássa, Weber nem lesz befutó. Az a helyzet, hogy Orbán Viktornak ismét igaza volt. 

Jaaaaaaaaa, hogy így? Én azt hittem, hogy azért szúrta hátba a derék bajort, mert megsértette mimagyarokat. Ehhez képest most kiderül, hogy azért fordult ellene, mert a megérzései és a hangok megmondták, hogy Weber nem lesz befutó. Egyszerűen zseniális. Tökmindegy, mi történik, Orbánnak igaza van.

Mindeközben Magyarországon, a való világban:

Tízezer lakosra jutó működő kórházi ágy: 69,8.

Tízezer lakosra jutó új szék a már átadott vagy még készülő stadionokban: 237,8.

Akkor hát győztünk! Minden jót!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.