Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Amikor az utcai harc, az állandó háború mestere a hídépítésről és a kompromisszumokról áradozik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok! Nagy a kísértés, nem azzal kezdem, amivel logikus volna a tegnap reggeli poszt után. Mielőtt rátérnék arra, hogy Soros embere hogyan nem bukott meg a tegnapról mára elhalasztott EU-csúcson Orbán Viktor személyes közbenjárásának köszönhetően, egy bizonyára ismerős oktatóvideóra utalnék.

Ezen azt látjuk és halljuk, hogy egy csúnya bácsi, egy brit történész, egy oxfordi professzor másfél percben borzasztó dolgokat mond (nem először) az Orbán-kormányról. Timothy Garton Ash például azt gondolja, hogy Orbán és a hasonszőrű nacionalisták-populisták az európai adófizetők pénzéből rombolják le az Európai Uniót. Meg azt is gondolja, hogy éppen ezért össze kell kapcsolni az európai pénzeket az európai értékekkel, miután Orbán a demokráciát az európai adófizetők pénzéből rombolta le. Jó. Mi történik ilyenkor?

Valamelyik jól szituált szerelmes rajongó és önjelölt anyatigris a szívéhez kap és felháborodik. Az utóbbi időben az ügyeletes felháboródó szerepét Schmidt Mária történelemhamisító Soros-ösztöndíjas történészre osztották. Általában a közpénzből fizetett blogján szeret kivetkőzni magából, hogy igazán ütős legyen. Legutóbb Michael Ignatieffel, a CEU rektorával mosta fel a NER padlóját, most Ash volt a soros. Schmidt Milliárdos Mária Pöffeszkedő brit arrogancia című korszakos alkotásának lényege röviden az, hogy ki a franc az az Ash, és milyen alapon ugat bele a mi dolgainkba, kit érdekel, amit mond, hiszen az Egyesült Királyság éppen elhagyni készül az Uniót, tehát neki semmi köze hozzá, hogy itt mi történik, az EU-ban Továbbá:

Ash azzal a kolonizációs magabiztossággal áll ki a kamerák elé és szól be nekünk, ami szerint őket, a briteket, uralkodásra és észosztásra teremtette az Isten, valamint arra, hogy mindenkinek, minden cselekedetét véleményezzék, megítéljék. Ehhez szoktatta őket az egykori brit világbirodalom, és erről a gyarmatosító attitűdről képtelenek lejönni. (…) És közben nem veszik észre, hogy mekkora lúzerek! A birodalom rég oda, és a szigetüket sem sokáig tudják már tartani. 

Milyen értékek azok, amelyeknek a tiszteletéért pénzt kell fizetni? Nyilván a gyarmatokon volt szokásban, hogy a leigázottaknak tisztelniük kellett a gyarmatosítóikat. Fejet, sőt térdet kellett hajtaniuk előttük, hogy kapjanak pénzt, sarzsit. Mi szabad emberek vagyunk. Pénzért nem tisztelünk semmilyen értéket. Nálunk a pénz csereeszköz. Áruért adjuk és kapjuk. A tisztelet és a főhajtás nálunk annak jár, aki azt kiérdemli, és nem annak, aki azt megveszi.

Elegünk van már a kioktatásból. Főleg, ha az egy olyan szétesőben lévő, kaotikus és egyre szegényedő ország polgárától jön, aki mögött nincs sem erő, sem hatalom, sem képesség. Illendő lenne végre egy kicsit több szerénységet mutatni. Bőven lenne mire.

Schmidt Máriáról azt tudjuk tegnap óta, hogy miközben a gazdáját szerelmes hévvel védelmezi, azért nem ingyér és bérmentve teszi, csak tavaly 5,4 milliárd forint közpénzt tolt a kormány a magyar emberek zsebéből a nevén futó Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványba. Mindeközben főigazgatói juttatásai a duplájára híztak: a tavalyi 47,2 millióról 97 millióra. Helyes. Ő az, aki a magyar adófizetők pénzét nem sajnálva az amerikai új-szélsőjobb két ismert alakját, Steve Bannont és Milo Yiannopoulost Budapesten látta vendégül, hogy nem tudjuk, milyen alapon, de belepofázzanak abba, hogy mi zajlik itt Európában és Magyarországon. Schmidt Máriában is az a jó, hogy kiszámítható és egyszerű, mint a faék. Ash professzor véleménye alapján az egész nemzetéről kiállította a bizonyítványt. Korábban Angela Merkel és a német politikusok viselt dolgaiból következtetett a német nép jellemrajzára és azt sem szégyellte leírni:

A németek ugyanis végtelenül szentimentálisak és romantikusak, amit súlyos arroganciával és cinizmussal álcáznak. Semmifajta középutat nem ismernek. Ha egyszer irányba állítják és elindítják őket, történjék bármi, a »bunkerig« meg sem állnak. (…) A németeknek teljesen elgurult a gyógyszerük? Mégis mit gondolnak magukról? Védelmi képességük nincs, ezért biztonságot nem képesek az Uniónak nyújtani. A kiszámíthatóságról és a megállapodások betartatásáról nem tudnak, vagy nem akarnak gondoskodni. Szoft politikájuk nincs. Önzésük és filléreskedésük rég felzabálta az Európai Unió minden magasztos eszméjét. A geopolitikát nem értik, stratégiai gondolkodásuk megszűnt. (…) A németek szíve helyén már jó ideje pénztárgép kattog, de újabban minden jel szerint az agyuk helyén is. Milyen demokráciafelfogás ez?

Így megy ez a történelmet politikai utasításra átíró áltörténészeknél, akik közpénzen dőzsölnek, és maguknak alanyi jogon tiszteletet követelve az utolcsó csepp vérükig védik a korrupt gazdát, miközben fröcsögve vagdalkoznak és kollektív üzemmódban sértegetnek egész nemzeteket. Csak nekik ne szólogasson be senki jogállamról, korrupcióról, összeharácsolt médiáról, mert akkor meg vannak sértődve. Schmidt Mária pusztító munkássága valóban történelemkönyvek lapjaira kívánkozik. Pont úgy, mint a főnöke egész életműve és az aktuálisan előadott brüsszeli mutatvány.

Miután Donald Tusk ma délelőtt 11 óráig elnapolta az EU-csúcsot, és miután a szivárgó hírek alapján nem egészen Orbán kottája szerint alakulnak a dolgok (a konkrét neveket illetően), a habonyista álhírügynökség (V4NA) megszólaltatta a felcsúti üstököst. Már nagyon ideje volt egy kis alternatív, háborús valóságot szállítani a híveknek, és rendet rakni a fejekben.

Orbán krimiszerűnek nevezte a rendkívüli EU-csúcs történéseit. A küzdelem arról szól, hogy néhány európai vezető – köztük Frans Timmermans és Manfred Weber (az Európai Néppárt csúcsjelöltje) – elhatározta, hogy a következő öt évben az Európai Bizottságot (EB) olyan embernek kell vezetnie, aki a Soros-féle NGO-hálózat és a liberális demokrácia megingathatatlan képviselője. Erre találtak egy igazi harcost, Timmermans egy jó harcos – ellenfélnek sem megvetendő, én respektálom ezért -, aki ideológiai harcos, aki semmilyen másságot nem fogad el, a sajátjától és a liberális demokráciától eltérő semmilyen nézetet nem tolerál, és rá akarja erőszakolni a saját felfogását minden uniós tagállamra. 

Soros, NGO, liberális. Azért ez szép, nem? Már a saját jelöltedet is sorosistázni, miközben eddig állítólag az volt a baj vele, hogy gyenge és sértegeti a magyarokat. De ami a legszebb, hogy a Liberális Internacionálé egykori alelnöke 2019-ben az uniós vezetők kiválasztása során azzal próbál világpolitikai tényezőnek tűnni, hogy azzal riogatja a szektáját, mi lesz velünk, ha a liberális demokrácia híve lesz az EB elnöke. Lefordítom: Timmermansszal az a baj, hogy világossá tette, a jogállamiság az EU-ban alapvetés, és a bírálatok elől a magyar nép háta mögé bújni, gyávaság. Ezzel a hozzáállásával a sokat isiászosozott Junckerrel is szembement olykor, ő nem egy ide-oda hajlongó nádszál az egyébként ide-oda hajlongó nádszálak által sűrűn lakott brüsszeli politikában. Valóban nagy szívás lenne a NER-maffiára nézve az ő bizottsági elnöksége, úgyhogy most az a duma, hogy helyette egy olyan jelöltet szeretnének,

aki a kelet-nyugat együttműködés, a hídépítés és a kompromisszumépítés mestere.

Igen, a konfliktus, a háború nagymestere, a Brüsszelnek 10 éve plakátokon üzengető, Moszkvának gazsuláló utcai harcos a hídépítésről és a kompromisszumok szükségességéről áradozik. Van ebben valami penetráns. Remélhetőleg, Finnország tegnap elstartolt soros EU-elnöksége sem a kesztyűs kéz és az eltartott kisujj politikájáról marad emlékezetes. A finn elnökség honlapján mindenesetre van egy ilyen:

Lépéseket kell tenni annak érdekében, hogy a jogállamisági elvek tiszteletben tartásához kössék a jövőben az uniós támogatásokat.

Ebből csak az következik, hogy Soros, liberális, mindmeghalunk. Őszintén érdekel, meddig sikerül még Orbánnak eredményesen kibújni a jogállamisági viták alól az öblös sorosozással meg azzal, hogy a hanyatló nyugat nem tiszteli a balkáni, kelet-európai korrupt vezetőket.

Ha az ember belenéz a tegnap esti Sajtóklubba (bármelyikbe belenézhetne különben), akkor megértheti, miért vagyunk annyira távol Európától.

Ha a VOLT fesztivál főszervezőjének Orbánt védelmező ömlengésébe beleolvas, szintén rájöhet, hogy 30 év alatt semmit nem közeledtünk Európához, de legalább öles léptekkel távolodunk.

Ha meglesi annak a 33 országnak a közös közleményét, amelyben ezek az országok kiállnak a Budapest Pride mellett és elismerik az LMBTQ civil szervezetek fontos jogvédő munkáját, és mellérakják a rezsim szekértolóinak mindennapi öblös buzizásait, akkor már nem csak Ausztria van elérhetetlen messzeségben, de lassan már Ciprus vagy Ecuador is.

Ez a helyzet, és akkor Kövér László kultúremberről még egy szót sem ejtettem. Nem is fogok. Minden jót!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.