Június 14,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amikor a cinikus népirtó arról beszél, hogy nem szabad semmi olyat tenni, ami ellentétes más nemzetek érdekeivel

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,516,732 forint, még hiányzik 1,483,268 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miután mindenki láthatta éles, színes, hangos, félreérthetetlen mozgó felvételeken, hogy miképpen reagáltak ahányan annyifélét az orbáni állampárt Kötcsén összesereglett potentátjai Bencsik Gábor propagandistától Rákay Fülöp Kálmán közpénzripacson vagy Fónagy János kapálásügyi államtitkáron keresztül Orbán Balázs politikai igazgatóig (és Kubatov Gábor verőember felelős még csak nem is hallott az esetről) arra az egyszerű kérdésre, hogy a mindig harcias magyar külügy miért nem kérette be az orosz nagykövetet az ’56-os forradalmat gyalázó orosz történelemtankönyv ügyében (így: „nem is az van benne”, bezzeg Havas Szófia, különben is „más diplomáciai módszerekkel is lehet jelezni”, „nem esik jól, de mit csináljunk, zárjuk el a gázcsapot?”), a magyar állami hírügynökség is leírta, hogy de, az van benne.

Az MTI azt írta, hogy az 1956-os magyarországi események oroszországi értékelése idén szeptemberben ismét a közfigyelem középpontjába került a 11. osztály számára kiadott új tankönyv miatt, amelyben egy tematikus blokkban, a ledöntött budapesti Sztálin-szobor fejét ábrázoló fotó alatt a következő aláírás szerepel:

a fellázadt radikálisok, akik között nem kevesen voltak még a fasiszta Magyarország fegyveres alakulatainak egykori harcosai közül, a felkelés során nemcsak a szovjet emlékművek és szimbólumok elleni vandalizmussal, hanem a Magyar Dolgozók Pártja képviselői, a rendfenntartók és családtagjaik nagy számban történt meggyilkolásával is +kitüntették magukat+. Még a különlegesen védett létesítményeket őrző sorkatonák is vadállati mészárlás áldozatai lettek.

Az MTI annak kapcsán hozta szóba ezt a dolgot, amit a Fidesz nehézsúlyú propagandagyára Szijjártó gyáva magyarázkodását megtámasztva próbált elmaszatolni, hogy Vlagyimir Vlagyimirovics ma Vlagyivosztokban, a Keleti Gazdasági Fórum plenáris ülésén állítólag arról lamentált, hogy

hibás politika volt tankokat küldeni 1956-ban Magyarországra és 1968-ban Csehszlovákiába. Régóta elismertük, hogy a Szovjetunió politikájának ez a része helytelen volt, és csak feszültséghez vezetett. A külpolitikában nem szabad semmi olyat tenni, ami egyértelműen ellentétes más nemzetek érdekeivel. De éppen ez az a gereblye, ezek azok a gereblyék, amelyekre a vezető nyugati országok, elsősorban az Egyesült Államok ma rálépnek.

Az orosz államfő ezzel a kijelentésével a moderátornak arra a megjegyzésére reagált, hogy több ország, köztük Magyarország és Csehország szerint Oroszország a szovjet korszakban gyarmatosítóként viselkedett, amikor csapatokat vezényelt ezen országok fővárosába. Azt hangoztatta, hogy az Egyesült Államok „nyomást gyakorol a szövetségeseire, a partnereire.” „Nekik nincsenek barátaik, csak érdekeik vannak. Ez az ismert brit képlet folytatása”. (via MTI)

Akkor én most nem egy jegeskávét kérek a Mészáros-Várkonyi házaspár luxusjachtos hűtőjéből, hát hiszen arról természetesen Putyin elvtárs egy szót nem ejtett, hogy ha ez így van, akkor mikor fogják visszavonni azt a bizonyos hazug, aljas, történelemhamisító tankönyvet, hanem. Látva, hogy milyen szépen rímel ez a sokadik nyugatellenes, USA-ellenes putyini kirohanás az orbánizmus keleti irányba hajlongó külpolitikai narratívájára (gondolom, idő kérdése az is, ameddig valamelyik Orbán Balázs levonja ebből a következtetést, hogy ugye milyen jó, hogy nem hívatta be Szijjártó az orosz nagykövetet és milyen jó, hogy nem tette szóvá a magyar történelem meggyalázását), én nem tudom nem szóvá tenni, mennyire gáz, amikor egy népirtó azzal mosakszik, hogy

NEM SZABAD SEMMI OLYASMIT TENNI, AMI EGYÉRTELMŰEN ELLENTÉTES MÁS NEMZETEK ÉRDEKEIVEL.

Az az ember mondja ezeket a szájával, aki soha nem csinált titkot abból, hogy a Szovjetunió felbomlását a legnagyobb történelmi tragédiák egyikének tartja, aki nyíltan ügyködött az orosz birodalmi érdekszféra megtartásán/visszaszerzésén, aki 2008-ban Georgia, 2014-ben Ukrajna ellen indított háborút, aki a 2022-ben Ukrajnában kirobbantott népirtó háborúja előtt a NATO 1997-es határai mögé való visszavonulását követelte, aki világossá tette, hogy nem tekinti Ukrajnát valódi államnak, az ukránokat valódi népnek, aki az orosz állami médiából naponta ömlő gyilkos uszítással, a bucsai tömeggyilkosok és nemi erőszakolók kitüntetésével üzeni mai napig, hogy az orosz nép fennmaradása tulajdonképpen az ukrán nép felszámolásának függvénye.

Nincsenek szavak, amelyek leírhatnák, mekkora szégyen, hogy egy ilyen embert menteget, egy ilyen ember előtt hunyászkodik meg a magát egyébként marha szuverénnek, a kontinens legszuverénebbnek tartó kormánya. Mert mi lesz, ha elzárja a gázcsapot.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.