Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Akkor tessék csak vitatkozni Orbánnal, az eddig is nagyon bejött

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, szépséges napot kívánok, péntek van, mi kell még? Hát ennek a kérdésnek a megválaszolására most inkább nem vállalkozom. Viszont ragadjuk meg onnan a ma reggelt, hogy még tegnap reggel olvastam egy többé és kevésbé korrekt választási elemzést (a politológus természetesen mindig okosabb, mint én), amelyből idézni szeretnék, mert fontos:

Amit április 8-ról el lehet mondani: iszonyúan rosszul volt megszervezve, rengeteg ügyetlenséget láttunk, és semmi kétségem afelől, hogy volt csalás helyi kezdeményezésre azokban a körzetekben, ahol nem voltak ellenzéki szavazatszámlálók. Az ellenzék hibájából ezeken a helyeken a fideszesek lelkiismeretére volt bízva, mennyire lesznek pofátlanok. De ez nem tudott tömeges lenni, így az eredményt érdemben nem befolyásolhatta – igaz, a kétharmadot talán igen.

Hogy tessék, mi van, meg lehetne ismételni? Van ennél fontosabb kérdés? Tényleg azt állítjuk, hogy tökmindegy, hogy kétharmad vagy nem kétharmad? Nekem a pofám leszakad ezektől a politikailag korrekt, bagatellizáló, a választási csalást debilkretének összeesküvéseként definiáló okoskodásoktól. Jó, csaltak, persze, de nem volt rendszerszintű,  legfeljebb a kétharmadot befolyásolta, és akkor mi van?

Az van például, hogy a kétharmados választási győzelemmel a zsebében – ahogy azt már ezerszer leírtuk -, az állampárt valószínűleg befejezi Orbán Viktor illiberális életművét. Az igazságszolgáltatásban. Ahol sajnálatos módon nyolc éves kitartó politikai aknamunka ellenére is még mindig születtek a központi politikai akaratot figyelmen kívül hagyó döntések. Úgyhogy most az lesz – legalábbis sajtóforrások szerint -, hogy megszűnhet az Országos Bírósági Hivatal és tulajdonképpen minisztériumi irányítás alá kerülhet az igazságszolgáltatás. Hogy az OBH megszüntetése és az igazgatási feladatok átszervezése az Igazságügyi Minisztérium mennyire egyértelműen növelné a kormány befolyását a bíróságokon, azt bizonyára nem kell ecsetelni. Remélhetőleg akkor végre a Fidesz vonyító szócsövei is befejezik a rinyálást: a balliberális bíróságok nem hoznak már nekik nem tetsző döntéseket és a helyére kerül az összes maradék kocka is a NER-ben.

Addig is: tegnap a Helsinki Bizottság újabb pert nyert a Fidesz nevű párttal szemben, miután a párt Halász János nevű (hazug) szóvivője tavaly áprilisban egy sajtótájékoztatón azt hazudta egyebek mellett, hogy „a Magyar Helsinki Bizottság összehangoltan megtagadta a Magyar Hírlap közérdekű adatigénylését”, meg hogy „e Soros-szervezetek titkolóznak a vagyonukról és az általuk pénzelt emberekről, ügynökökről”. A közvélemény hergelésére kiválóan alkalmas lamentálás minden elemében hazugságnak bizonyult, az elsőfokú ítélet értelmében az állampártnak bocsánatot kell kérnie, és 400 ezer forint sérelemdíjat is ki kell fizetnie a civilek jó hírnevének megsértéséért. Jó, az is igaz, hogy a bíróság szerint a Halász nevű szóvivő személyesen nem felelős, hiszen csak a munkáját végezte, amikor a Fidesz nevében hazudott. Az viszont legalább ennyire érdekes, hogy a közpénzből fenntartott Magyar Távirati Iroda mekkora ordasat hazudott erről a fejleményről. Pontosan az ellenkezőjét tette közzé annak, ami történt. A hazug szóvivőről igen, a valóságról elfelejtettek beszámolni. És igen, ebben az országban kell élni újabb négy kurva évig.

Igen, azoknak akik nem tudnak bármikor megpattanni, és nem is erre a jövőre szavaztak, azoknak következik a legszarabb négy év. Mindeközben Soros György alapítványa most unta meg a dicsőséget, bezárják a budapesti irodát és Bécsben folytatják.  Hát mi ez, ha nem siker? Akkor most már békén hagynak minket Sorossal? A büdös francot. Morvai Krisztinával vállvetve zsibbasztanak ameddig lehet. Mert hogy kormányozni nem fognak, arra mérget vehetünk.

Éééééééééés megérkezett a nap olvasmánya, idézem a címet, alcímet: Nem lesz bojkott, nem félek Orbántól – Interjú Szél Bernadettel, az LMP társelnökével. Na, kérem tisztelettel, ez az interjú azokra a kérdésekre is válaszol, amelyeket még fel se tettünk magunkban. Rögtön eszembe is jutott, egy március végi interjú az LMP akkori miniszterelnök-jelöltjével, akit szintén Szél Bernadettnek hívtak, az így szólt: Orbán Viktor börtönbe zár, ha ő győz. Több mint érdemes összevetni a két eszmefuttatást, amelyek között mindössze egy hónap telt el. Orbán győzött, miniszterelnök lesz, Szél Bernadett pedig onnan folytatja, ahonnan számítani lehetett rá. Igaz, annyi változás történt, hogy másfajta parlamenti munkát javasol az LMP-nek, de a bojkottot nem tartja a legjobb módszernek. Szerinte nem kell félni Orbántól, vitatkozni kell vele. Mert az eddig is milyen jól bejött, ugye, drága Bernadett? Vitatkozni? Orbánnal? Mikor fordult elő olyan utoljára? Ennek pontosan annyi a realitása, mint annak a szépreményű kampányígéretnek volt, miszerint egy 6-7%-os párt egyedül fog kormányt alakítani. De mivel az ellenzéket nem szabad bírálni, mert akkor jön az okosok hada, hogy mi is megérjük a pénzünket, inkább nem kommentálom ezt az egészet.

Helyette Ungváry Krisztián történész tanulságos írásából teszek ide egy tökéletesen passzoló gondolatfoszlányt:

Nyilván illúzió azt várni, hogy az ellenzéki képviselők (…) egyszerre visszalépjenek a mandátum átvételétől. Az igazi ellenzék, azaz a felháborodott állampolgárok azonban segíthetnek nekik ezen döntés meghozatalában – és abban hogy elváljon az ocsú a tiszta búzától. Amennyiben van valamilyen értelme annak, hogy rendszeressé váljanak az Országház előtti tüntetések, akkor az csak az lehet, hogy egy normálisabb ellenzék jöjjön létre. Olyan formáció, amely nem kollaboránsokból áll, és amely képes arra, hogy bizonyos ügyekben közösen lépjen fel akkor is, ha világnézetileg sok minden elválasztja tagjait egymástól.

Ez a lényeg, ne ragozzuk. Az igazi ellenzéket a felháborodott polgárok képezik és nem azok, akik még mindig ott tartanak, hogy vitatkozni akarnak Orbánnal, aki már számtalanszor világossá tette, hogy nem hogy vitapartnernek nem tartja őket, de emberszámba se nagyon veszi őket. Hát jó étvágyat, további kellemes önámítást kívánok az érintetteknek.

És végül, a csupa jó hírek szellemében elmesélem, hogy olvastam a Blikk nevű tudományos-fantasztikus lapban, hogy márpedig az új kormány nőügyekkel is foglalkozik majd, ezért Novák Katalinból akár még miniszter is lehet, akárki meglássa. Ezzel a lendülettel be is rekesztem a ma reggelt, később meg később lesz, jövünk vissza!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.