Június 21,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Aki nem elég ügyes, az ott sza*ja össze magát, ahol van

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,920,462 forint, még hiányzik 1,079,538 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Madártrottyos szép reggelt! Együtt fekszünk, együtt kelünk… házasodjunk össze, jó? Nem jó. Remélem, tudtatok aludni az éjszakai zenebonától, bár nálunk még most is csörömpöl az ég. Leesett annyi eső, amennyi elég lett volna egész nyárra, ha beosztja szépen az idő. De nem osztotta be. Namindegy.

Akkor nézzem, mi szép történt mostanság. Ez még tegnap, de attól még vicces:

A szocialisták kivéreztették az oktatást – Reagálás Kunhalmi Ágnes (MSZP) nyilatkozatára

Válságot a szocialisták hoztak az oktatásra, amikor százmilliárdokat vontak ki az oktatásból, a településekre hárították az iskolák fenntartási költségeit, a szülőket magukra hagyták a terhekkel, elvettek egy havi bért a pedagógusoktól és megalázóan alacsony fizetésért dolgoztatták őket. Kiüresítették és liberális tereppé tették az oktatást.

A Fidesz 2010 óta pótolja a pénzt az oktatásba. Stabillá tette az iskolák működését, fejleszti az iskolákat, átlagosan 50%-os pedagógusbéremelést hajtott végre, és bevezette az ingyenes gyermekétkeztetési, és ingyenes tankönyvellátási programot. 

 Kiadó: Fidesz-frakció (MTI-OS)

Nem azért hoztam ide ezt a remekbe… szabott közleményt, mintha nem olvashattuk volna már ötvenkétezerszer. Ugyanaz a gagyi stílustalanság, ugyanaz a huszonhárom szóból álló szókincs, ugyanaz a lenézése minden gondolkodó embernek. Hanemhogy. Tétlesen.

a településekre hárították az iskolák fenntartási költségeit

Rosszul tudom, hogy MOST kell az iskolák fenntartási költségeit a településeknek kiizzadni? Miközben elvették tőlük az ingatlanokat is, a döntési, de még a beleszólási jogot is? Rosszul tudom, hogy nem egy esetben több pénzt von el a kormány az iskola fenntartására, mint amennyibe a településnek az előtte belekerült? Mármint akkor, amikor még meg nem védte az oktatási intézményeket is szeretett Fideszünk. Mint a nyugdíjkasszát. És azt jól tudom, hogy jó ütemben játsszák át az egyháznak az ingatlanokat? Nincs több kérdésem.

A mi különlegesen csavaros, valamint agyaros… akarom mondani, magyaros észjárásunk genetikai hulladék. Fenébe, még álmos vagyok! Genetikai örökség, na! Ezt a Kétfarkúak harca a rákosrendezői MÁV állomás úrnőjével tökéletesen bizonyítja. Kezdődött azzal, hogy a hölgy kihívta a rendőröket, nehogy már a Kétfarkúak befejezzék a Szent Befejezetlen Kerékpárutat, felborítva ezzel a természet és a hölgy biológiai, valamint lelki egyensúlyát. A passzivisták úgy megrémültek az események ilyen fordulatától, hogy kevés híján összeszarták magukat. Ezért felkeresték a rákosrendezői vasútállomás megfelelő mellékhelyiségét, de valaki megelőzte őket (illetve valakik, sokan és sokszor), mert az objektum már derekasan össze volt szarva. A passzivisták jelezték a szigorú hölgynek a tényállást, mire ő azt mondta, hogy semennyire nem zavarja a dolog, mert ameddig a bicikliútra rálát az ablakából, az összefosott klotyóra nem. A párt erre csináltatott egy szép nagy plakátot a meggyalázott vécécsészéről és elhelyezte a szigorú néni ablaka alatt, hogy rálásson a problémára. Jól sikerült a dolog, mert két nap múlva a helyiség csillogott-villogott, mint az állomást őrző asszonyság szeme. Hogy ezt a makulátlan állapotot megőrizze az utókornak, be is zárta a klotyót. Kulcsra. De hagyott ott egy kincskereső térképet. Aki azon eligazodik és sikerül időben megszereznie a kulcsot, az bebocsátást nyer a Paradicsomba. Aki nem, az ott szarja össze magát, ahol van. Remélhetőleg nem a kerékpárút soha el nem készülő részén, mert arra rálát a néni az ablakából és bizonyára zavarja.

Miközben biztos, hogy Orbán Viktor most is heroikusan védi az országot (mármint azt a felét, ami már a rokonság, vagy a strómanság nevén van), küzd a kultúra ellen, terjeszti a keresztény gyökerek illiberális eszmerendszerét – remélhetőleg hamarosan erre a gyökérzetre épül fel a fia szektája és akkor kötelezővé is lehet tenni egy lendülettel – a kertvégi stadionhoz vásárolt focifenoméneket tovább üldözi a balszerencse. Már amennyiben szerencse kérdése, ha egy csapat megnyer egy meccset és szerencsétlenség, ha egyet sem. Egész évben. Ezzel a teljesítményével a Felcsút messze kiemelkedik a magyar mezőnyből, mert ők az egyetlen teljesen nyeretlen csapat. Matolcsy agyafúrt logikája szerint tehát ha úgy nézzük, ők a bajnokok. Majd jön hamarosan Kósa Lajos és elmagyarázza a miheztartást, Schmidt Mariska néni pedig visszamenőleg átírja a foci történelmét és a szabályokat is. Szerintem azt kellene, hogy mondjuk Szijjártó és Rogán kötelezően ott lenne minden Felcsút meccsen és ha valahová sikerült lepasszolni a lasztit a drágaminiszterelnökúr kertvégi csapatának, akkor gyorsan odarohannának a labdához a kapuval és rátennék. Pintér miniszterúr pedig bekiabálhatná, hogy góóóóóóóól! Ha a nézők mellett jobbról-balról őrző-védő szakos erősfiúk ülnek, szerintem senki nem vitatná a dolog jogosságát.

Tejóég, most jöttem rá, hogy már most is ez van. Csak még nem a fociban. Megyek, iszom egy kávét.  Addig is: RIADÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.