Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Ahol a pedagógusok elég bátrak kiállni magukért

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,749,432 forint, még hiányzik 1,250,568 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ezt csak úgy ideteszem a magyar pedagógustársadalom okulására. Hogy igen, lehet eredményt elérni, ha összefognak. Még akkor is, ha éppen kormányváltás küszöbén áll egy ország. Nálunk el sem tudom képzelni, hogy százezrek sztrájkolnának, tízezrek tüntetnének. Mindig van arra ok, hogy miért nem ez a megfelelő időpont. Hideg van, meleg van, nyári szünet van, tanítási idő van, jön a nyuszi, a karácsony, esik, fúj, kapálni kell a telken. Vagy éppen leköszön a kormány. Tudom, a pártpropagandisták viccet csinálnak bezzegromániából, pedig lenne ok példát venni róluk. Még akkor is, ha ott sem ismeretlen fogalom a korrupció, a hatalom és az egyház összejátszása, a hatalommal való visszaélés. Ezeknek többnyire van következménye. Na nem itt, hanem ott. Ott, ahol a pedagógusok elég bátrak kiállni magukért. (link kommentben)

A Nicolae Ciuca miniszterelnök vezette (leköszönő) román kormány év végéig két részletben folyósítandó, 2500 lejes (188 ezer forint) különjuttatást ígért a hétfő óta sztrájkoló pedagógusoknak – közölte csütörtökön Dan Carbunaru kormányszóvivő.

 Hozzátette: erről pénteken sürgősségi rendeletet hoz a leköszönő kabinet, a szakszervezetek által követelt, az országos átlagbér szintjéről induló új pedagógusi bértáblát pedig a közalkalmazotti bértörvény fogja tartalmazni, amelynek elfogadását az új kormány programjába iktatják.
    A bejelentéssel egy időben több mint tízezer pedagógus tüntetett a bukaresti kormány székháza előtt. A szakszervezeti vezetők „sértőnek” nevezték a kormány ajánlatát, és azt mondták: a sztrájk tovább folytatódik. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.