Július 22,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Adakozik, jótékonykodik, ott segít, ahol tud

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,728,616 forint, még hiányzik 1,271,384 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mindig örömteli, amikor Mészáros Lőrinc Forbes-listás milliárdos, szerelmes és tehetséges gáz- és disznószerelő, valamint az ő közpénzek csilliárdjaiból saját lábra állított cégcsoportja beverekszi magát az állami hírügynökség érdeklődésének homlokterébe. Mármint annyira, hogy le is írják a nevét. Ez jellemzően igen ritkán fordul elő, főleg olyankor, amikor valami egészen áttetsző, a törvényes korrupcióval határos közbeszerzés útjából nem tud félreállni, vagy amikor a nevére kerül egy komplett iparág vagy annak egy combos része (legutóbb annak örülhettünk mi, a mindig hálás és büszke magyar nép, hogy az unortodox jegybank, a jóisten, a jószerencse és a gazdája segedelmével Kelet-Magyarország gázkirályává avanzsált).

Amikor a koronavírus-járvány gazdasági következményei családok és cégek tucatjainak, százainak életét törték derékba, ámde a szállodalánc-tulajdonos közel 18 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott, hogy aztán mindennek a tetejébe több száz dolgozót szélnek eresszen, akkor az MTI nem érdeklődött Mészáros iránt. De akkor sem vele voltak tele a pártállami szolgamédia egyencímoldalai, amikor a Budapest-Belgrád soha meg nem térülő vasút felújításán kaszált csilliárdokat, miközben a kéményen csodálkozó kisembert éppen árokba rugdosta a fideszes gondoskodó állam.

És bár még Mészáros Lőrinctől sem vitatom el, hogy tényleg valami nemeset és jót cselekedett azzal, hogy az izomsorvadásban szenvedő Zente 700 millió forintos kezelésének utolsó, még hiányzó 100 millió forintját méltóztatott kifizetni (vagyonának 2018-as gyarapodási adatai alapján ekkora vagyonhízáshoz pontosan 3 órára és 10 percre volt szüksége), az összes biztosítékomat kiverte, amikor tavaly decemberben a korábban a Hunguest Hotels szállodáiban használt, leselejtezett fürdőszobai eszközökkel (törülköző- és vécépapírtartóból, illetve szemetesből és kozmetikai tükörből álló szetteket) állt neki jótékonykodni és megalázni a félárva gyerekeket és családjaikat (oppardon, az egyszülős családokat nem is tekinti családnak a fennálló keresztény kurzus). Ráadásul úgy, hogy a könyöradományra pályázni kellett az Egyszülős Központon keresztül, akik a felhívásukban azt is közölték, hogy „csak azok jelentkezzenek, akik érte tudnak majd menni”.

Anélkül, hogy további arcpirító példákkal támasztanám alá a mondanivalómat, annyit akartam jelezni, hogy ma megint nagyvonalú adakozóként került be az MTI hírfolyamába Mészáros Lőrinc közszereplő, amennyiben a Mészáros Csoport 15 millió forinttal támogatja a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítványt, valamint a Csontvelő-Transzplantáció Alapítványt.

Nem az a kérdés, hogy ha 100 millió forintos vagyongyarapodáshoz 3 óra 10 percre van szüksége, akkor 15 millió forintot mennyi idő alatt vág zsebre ez a reneszánsz ember, hanem az, hogy mennyire kell aljasnak, pitiánernek, szereptévesztett seggfejnek lenni ahhoz, hogy miután bizonyíthatóan a neveden van (jó, tudom, Mészáros = Orbán) a fél, de inkább a háromnegyed ország, melldöngető közleményekben tudatod, hogy kiszórtál 15 millió forintot egy rákbeteg gyerekekkel foglalkozó alapítványnak? Hogy egyáltalán ezt nagydobra vered, ebből reklámot csinálsz, közleményeket küldözgetsz innen oda, miközben ez az összeg szerényebb  Várkonyi Andrea eljegyzési gyűrűjénél annál az összegnél is, amennyivel egyetlen óra alatt zsírosodsz. És miután korábban azért mentél a bíróságra pereskedni, mert te kikéred magadnak, hogy közszereplő vagy.

Nem tudom, valami nagyon rosszul van összerakva ebben a világban, ha egy ország szétlopásában aktívan szerepet vállaló, szellemi-erkölcsi értelemben alultáplált strómannak – akinek a jótékonykodása semmilyen módon nem mérhető a közbeszerzéseken elért sikereihez – kvázi kezet kell csókolni és ünnepelni kell azért, mert a természetesen teljesen törvényesen ellopott vagyona nullegésznullanullanullaX százalékát kivételesen valami nemes célra fordítja. Ja, és mindeközben állítólag negyedmillióval nőtt a Fidesz tábora. Akkor már megint én kérek elnézést.

Az összegből rákban szenvedő gyermekek és fiatalok részére alakítanak ki rekreációs pihenőházat, valamint a csontvelő-átültetésen átesett gyermekek gyógyszeres kezeléséhez és ápolásuk otthoni körülményeinek javításához járulnak hozzá – közölte a Mészáros Csoport.

A Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány a rákban megbetegedett, valamint tartósan beteg és fogyatékkal élő gyermekek és fiatalok, valamint családjaik beilleszkedését segíti gyógyszerellátás, gyógyító tevékenységek, külföldi kezelések támogatásával, a beteg gyermekek elhelyezési körülményeinek elősegítésével, táborok szervezésével.

Az alapítvány rekreációs pihenőházat hoz létre a Zemplén megyei Sárazsadányban, ahol a bajba jutott családok visszailleszkedését és rehabilitációját segítik a üdültetéssel, hiszen hosszú hónapokat, vannak, akik éveket töltenek a kórházban. A húszmillió forintos beruházás költségeinek feléhez járul hozzá a Mészáros Csoport – írják a keddi közleményben.

A Csontvelő-Transzplantáció Alapítvány a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben csontvelő-transzplantáción átesett gyermekeket és családjukat támogatja oly módon, hogy  hozzájárul az otthoni steril szoba kialakításához, a speciális gyógyszerek és különleges étrend költségeihez. „Az állandó kórházba járás és felügyelet miatt valamelyik szülő kénytelen feladni munkahelyét, ugyanakkor a gyógyszeres kezelés, az étrendi diéta, valamint a higiéniai előírások óriási anyagi terhet rónak a családokra. A Mészáros Csoport által biztosított ötmillió forint a megváltozott életkörülmények miatt bajba jutott családoknak segít” – olvasható a tájékoztatóban.

Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója a támogatásról szólva elmondta: mindkét alapítvány a legelesettebbeket támogatja, beteg és fogyatékkal élő fiatalokat és azok szüleit. „Cégcsoportunk működésének egyik vezérelve az értékteremtés, megtiszteltetésnek tartjuk az olyan szervezetekkel való együttműködést, amelyek az értékteremtés egyik legnemesebb és egyben legnehezebb módját választják: beteg, segítségre szoruló gyermekek felépülésén fáradoznak”.

A közlemény szerint a rekreációs pihenőházat a járványügyi intézkedések függvényében várhatóan már a nyáron igénybe tudják venni a rászoruló családok, a csontvelő-átültetésen átesett gyermekek támogatása folyamatos. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.