Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


A víz szalad. Meg a kő is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A NATO döntéshozó szerve, az Észak-atlanti Tanács szerdán úgy határozott, hogy Mark Rutte leköszönő holland miniszterelnököt nevezi ki a NATO következő főtitkárának.

A témáról kiadott hivatalos brüsszeli közlemény szerint Mark Rutte október 1-től tölti be főtitkári tisztségét, amikor Jens Stoltenberg mandátuma a szövetség élén eltöltött tíz év után lejár. (MTI)

Előtte:

Magyarország kész támogatni Mark Rutte távozó holland miniszterelnök jelölését a NATO főtitkári posztjára, Rutte azon a fogadalmának a fényében, hogy teljes mértékben támogatja azt a megállapodást, amely szerint magyar állomány nem vesz részt a NATO ukrajnai tevékenységében, és ezek támogatására sem fordítanak magyar forrásokat – írta az X-en Orbán Viktor miniszterelnök. (2024. 06. 18.)

És ez előtt:

A kormány továbbra sem támogatja Mark Rutte jelöltségét a NATO főtitkári tisztségére, mivel az észak-atlanti szövetségben alapvető fontosságú a százszázalékos bizalom, márpedig a holland miniszterelnök korábban Magyarország „térdre kényszerítéséről” beszélt – jelentette ki a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Marosvásárhelyen.

Orbán Viktor már 2020-ban szokatlan hangnemben támadta Mark Ruttét, azt mondta, ha nem lesz megállapodás az uniós csúcstalálkozón, „a holland fickót okolják”. Rutte akkoriban azt mondta: „örülök, hogy nem hasonlítok arra az emberre”. (2024. 03. 05.)

Jó is az, amikor egy kormány következetes, ragaszkodik az elveihez és a tagjai soha, semmiféle körülmények között nem hazudnak. Ugyanis a nem-támogatás oka nem az volt, hogy Rutte nem támogatta azt a magyar elképzelést, hogy mimagyarok kimaradnak a háborúból, hanem az volt, hogy Rutte térdre akarta kényszeríteni Magyarországot. És ez nem változott, változott azonban Orbán Viktor zsarolási potenciálja. És ilyenkor úgy kell tenni, mintha előtte el sem hangzott volna semmi abból, ami amúgy elhangzott. A nyáj beveszi, más meg nem számít.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.