Július 22,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


A vendéglátósok és a taxisok jelentkezzenek a Fidesz pártirodáiban a pénzért

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,728,616 forint, még hiányzik 1,271,384 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szokásom szerint napsugaras szép reggelt kívánok. Megmaradok ennél a szokásomnál mindaddig, ameddig remény van rá, hogy látjuk a napfényt.

Szijjártó Pétertől ma (is) megtudhattuk, hogy a családjával és a barátaival eltöltött időt ő a magánélete részének tekinti. Ezt Liam Fox, brit parlamenti képviselővel közös sajtótájékoztató végén énekelte el, amikor az RTL Klub rákérdezett a jachtos kalandra. És mennyire igaza van a mi drága külügyminiszterünknek! Tényleg a magánélete része, teljesen magánügy. Senkinek semmi köze hozzá. Sőt, nem is érdekel senkit. Ami mindenkit érdekel – mégpedig teljes joggal -, az ilyen alakú: ha fizetett a luxusjacht használatáért Szijjártó Péter, azt milyen pénzből tette? Ez persze csak csali kérdés, ugyanis mindannyian tudjuk, hogy a.) a legális jövedelme és a nyilvános vagyonnyilatkozata alapján semmiképpen nem telt egy ilyen bérlésre, b.) azt a jachtot nem lehet bérbe venni – jogszabály tiltja -, azon csak a tulajdonos és az általa meghívott barátai csónakázhatnak. Tehát a valódi kérdés így fest: külügyminiszterként elfogadhat-e egy ilyen drága ajándékot Szijjártó Péter (NEM fogadhat el), és mit kért a drága ajándékért cserébe a jacht tulajdonosa, aki állami megbízások révén lett milliárdos? Miközben maximálisan és elkötelezetten vallom, hogy Szijjártó Péter családi nyaralása magánügy, azt azért elárulom, hogy a kérdésemre egyetlen hihető válasz létezik. Ezt egészen pontosan korrupciónak nevezik. Akkor is, ha Magyarországon a jelenlegi körülmények között esély sincs arra, hogy a legfőbb ügyész vizsgálatot indítson ebben az ügyben. A kérdés éppen ennyire aktuális lesz akkor is, amikor nem Polt Péternek fogják hívni a legfőbb ügyészt. Sajnálom, de erre kell készülni.

Jöjjön a slágertéma:

50 milliárd forinttal segítené a budapesti vendéglátósokat, taxisokat a Fidesz

Ez az Origo vezető hírének a címe. Erre én csak azt tudom mondani: nagyon helyes! A vendéglátósok és a taxisok jelentkezzenek a Fidesz pártirodáiban a pénzért. Végre egy párt, amelyik példát mutat, a közpénzből kapott támogatást nem saját megélhetésére, nem is kampányra költi, hanem visszaadja azoknak, akiktől kapta. Ilyet eddig csak a Kétfarkútól láttam. Jó, én is gyanítom, hogy nem pontosan arról szól a dolog, hogy a párt felajánlja ezt az összeget. Gyanítom, hogy megint a más pénzét – akár van, akár nincs – igyekeznek úgy osztani nagyvonalúan, hogy az úgy tűnjön, mintha részükről lett volna valami elképesztően nagyvonalú lépés, de csak a címet olvastam, az pedig erről szól. A Fidesz adna pénzt a vendéglátósoknak és a taxisoknak. Tehát tessenek szépen befáradni a pártirodába, és kérni a beígért segítséget.

Hoppá! Egy pillanatra elbambultam, máris megváltozott a cikk címe. Konkrétan ugyanannak a cikknek a címe. Most ez van:

Budapest nem segít a vendéglátósoknak, leszavazták az 50 milliárdos támogatást

Egyszóval jól tippeltem. Megint a máséból osztogattak volna a fiúk. De azért van bizonyítékom, hogy mi volt az eredeti cím:

Sajnálom. Mármint azt, hogy a kormány ennyire leszarja az emberek nyomorát, sőt, kampánycélra használja fel a más baját. Szánalmas társaság, ez semmit nem változott. Más országok kormányai rengeteg pénzt adnak az önkormányzatoknak a bevételkiesés kompenzálására, plusz a bajba került vállalkozásoknak, de a családoknak és az embereknek úgy általában is segítő kezet nyújtanak. Az Orbán-kormány eddig csak elvett az önkormányzatoktól, az emberek pedig ott vannak leszarva, ahol vannak. Oldják meg a problémájukat ahogy tudják. Vagy forduljanak fel. Sokkal fontosabb az uszítás, lehetőleg Karácsony – de az összes ellenzéki polgármester – kicsinálása, a felelősség hárítása, és a választási győzelem, pontosabban a hatalom és a pénz megtartása.

Közben beszállt Matolcsy is a buliba.

Budapest főváros önkormányzata 134,98 milliárd forintnyi értékű állampapírral rendelkezik, nettó készpénzállományának összege pedig több mint 27,8 milliárd forint – közölte a Magyar Államkincstár az MTI-vel. 

Ez elolvassa a hívő fideszes és felsikolt. Lám, mennyi pénze van a fővárosnak, Karácsony mégsem osztja szét a rászorulók között! Hiszen ott a pénz! Aha. Akkor gondoljon bele a drága fideszes szavazó, hogy hó elején megjön a fizetés vagy a nyugdíj. Ő azt lemarkolja a számláról, és vesz belőle egy nercbundát, mert megtetszett a kirakatban? Fenét. Számol. Bevétel X forint. Víz, gáz, villany, fűtés, internet, tévé, telefon, buszbérlet, kaja, gyógyszerek, mosószer, sampon, fogkrém, szemétszállítás, hiteltörlesztés, egyéb fix kiadások valamennyi. Ami a végén marad, az lehet megtakarítás. Ha csak nem kell hirtelen másra, mert mondjuk elromlott a hűtő, kilyukadt a cipő. A nercbunda pedig marad a kirakatban. Az önkormányzat költségvetése is hasonló, csak ott nem havi bevétel van, hanem általában éves. Azt kell beosztani a település működési költségeire. Amiért ott van, még nem szabadon elkölthető. Orbánék gyakorlatilag most azt követelik, hogy a főváros élje fel azt a pénzt, ami a működéséhez kell. Az van, hogy ami állami feladat lenne – a járvány elleni védekezés, a gazdasági válság kezelése kurvára állami feladat – azt megpróbálja áttolni az önkormányzatokra és a lakosságra. Bele akarják kényszeríteni Karácsonyt abba, hogy a város éves működéséhez szükséges pénzt vegye el és költse másra. Ha ezt megteszi, akkor nem fog működni a város, a főpolgármester megbukik. Ha nem veszi le a pénzt és nem osztja szét, akkor azzal próbálják megbuktatni, hogy lejáratják, mert lám, ül a pénzen és nem segít. Ki van ez találva. De csak akkor működik, ha mindenki olyan idióta, hogy beszopja a fideszes hazugságokat. Ha ez nem történik meg, Orbán kénytelen lesz kevesebbet szétszórni a rokonságban, visszavenni a luxusköltekezésből – templomépítések itthon és külföldön, sportesemények, stadionok, kikötővásárlás, vadászati kiállítás, fegyverkezés, és hosszan lehetne folytatni – és többet költeni arra, amire mi azt a pénzt eredetileg is befizettük. Nem mondom, hogy fejezze be a főváros visszaszerzésének ilyen mocskos módszerekkel történő megkísérlését, mert nem fogja befejezni. De azt mondom, hogy ha így folytatja, bele fog bukni a bosszúszomjba, a beteges hatalomvágyba, a féktelen mohóságba, a kényszeres hazudozásba és az ország kifosztásába. Már tegnap is késő lett volna.

Kellemes ébredezést mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.