Június 20,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


A szolgák hajbókolnak, hagyják magukat megalázni, és közben foggal-körömmel védik azt, aki beléjük törli a lábát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,873,430 forint, még hiányzik 1,126,570 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hejhó! Itt a hétvége, üdvözlök mindenkit! Kék az ég, süt a nap, a fokok még nem sokan vannak, de a következő órákban ez változni fog, sőt. Tüntetéshez ideális, tavasznyári idő körvonalazódik, úgyhogy. Miközben a kormány és csatolt szervei szaknévsorokat és listákat készítenek, valamint végigkamerázzák a budapesti felvonulás útvonalát (bizonyos Kiszelly nevű tenyérjós házi politológus szerint ez csak biztonsági óvintézkedés, a szétkamerázás a Soros-hálózat várható „szokásos” provokációinak rögzítését, és az esetleges provokatőrök jobb azonosítását szolgálja, höhh) lehet bátran felvonulni, egyelőre még nincs betiltva. Bár abban van azért némi ingerültségre okot adó pofátlanság, hogy nem bírnak lejönni Sorosról, hogy mindenki sorosista, aki nem ért velük egyet, és szokásos (!) provokációt emlegetnek, pedig legnagyobb bánatukra semmiféle provokáció nem volt soha, amikor szerették volna. Nem mondom, hogy nem undorító, de ez van, ezek vannak.

Undorító, mint ez itt alant:

Nem, ebben nem az a mélységesen kiábrándítóan szánalmas, hogy viccesnek szánták, de nem vicces. Najó, lehet, hogy Felcsúton ez vicces, de nekem nem sikerült vinnyognom rajta. Mivel pontosan ismerem az Orbán-céget, az sem hírértékű, hogy az ember frontálisan alázza meg élőben akármelyik alattvalóját és beszél úgy róla, mintha ott sem lenne. Nem az a gáz ebben, hogy mindenki röfög, amikor Patyival felmossa a főnök a padlót. A gáz ebben az, hogy az alattvaló elnézést kér, sajnálkozik, amiért kivételesen a kötelességét teljesítette, a munkáját végezte és a törvényi előírásoknak megfelelően járt el. Tudniillik megbírságolta a politikai pedofíliát a kampányban csúcsra járató zavarostekintetű miniszterelnököt, amiért szülők engedélye nélkül gyerekek között nyomult. És állítólag ebben az országban a törvények mindenkire vonatkoznak, még Soros Györgyre is. Nos, a a Patyi nevű ember nagyon sajnálja. És ebben az országban ez a legszörnyűbb, itt ezen a felvételen is rajta van. Ilyen csicska-szolgák hajbókolnak, hagyják magukat megalázni, és közben védik foggal-körömmel azt, aki beléjük törli a lábát.

Mondjuk, ahhoz képest, hogy éppen ezekben a pillanatokban feszül egymásnak az Egyesült Államok és Oroszország Szíria ügyében (Trump bejelentette, hogy katonai csapást mért szíriai létesmítményekre), jelentéktelennek tűnhet, hogy már az amerikai nagykövetségig jutott Schmidt Máriáék pofátlan listázása. Ez az az Egyesült Államok, amelyik már a barátunk, ugye, amelyik leszámolt a politikai korrektséggel, meg minden. A nagykövetség Twitter-bejegyzésében azt írja, hogy az Egyesült Államok elítéli a Figyelő kísérletét, hogy megfélemlítse az állampolgárokat. Emlékeztet arra, hogy a civil társadalom olyan embereket jelent, akik azért dolgoznak, hogy országuk jobb legyen. Itt jegyezném meg még egyszer, hogy mennyire gyalázatos az, amikor agyatlan végrehajtók kivetkőznek magukból a pusztító eszme szolgálatában. Pedig megint sokasodik azoknak a száma, akik elítélik ezt a rosszemlékű, gyalázatos akciót; az ELTE alkotmányjogi tanszékétől a Corvinus Egyetem Összehasonlító és Intézményi Gazdaságtan Tanszékéig. Tudom, a végeken ez mit sem számít, de szerintem akkor is páratlanul súlyos.

Szánalmas, hogy a nagy igyekezetben a Soros-zsoldosok listájára olyan embereket is felpakoltak, akik korábban maguk is a Fidesz szekerét tolták, vagy olyan, a világban ismert és elismert szakemberek, akikről normális embernek bármi eszébe jut, a legkevésbé az, hogy valaha is ilyen méltatlan, politikai megbélyegzési kísérletek áldozatává válhat. Így került fel a listára például a Prima Primissima díjas székelyföldi hálózatkutató, Barabási Albert László. A Bostonban és a Harvardon is dolgozó szakember Facebook bejegyzésében azzal magyarázza a kétes dicsőséget, hogy a CEU elleni támadás kezdetén kiállt az akadémiai szabadság mellett. Vagy mondjuk a vajdasági születésű  Várady Tibor nemzetközi hírű jogászprofesszor, aki évtizedeket fordított arra, hogy magyar nyelvű egyetemi oktatást teremtsen Vajdaságban. Nyilván a határon túli nemzettestvérek közül is csak azok számítanak valamit, ha a Fidesz érdekeit szolgálják. Gyalázat ez az egész, komolyan, nincs rá szó.

Érthető ez valahol, hiszen a Fidesznek nem barátja a szakmai tudás, a szürkeállomány, a nemzetközi elismertség. Itt a mocsokkal és a gyűlölettel haknizni a menő, és van is miért döngessék az elvtársak a horpadt mellüket. Nincs egyetlen nemzet sem Európában, amelyik jobban gyűlölködne a magyaroknál. Ha semmi másra nem is, erre biztosan büszkék lehetünk. Vagyis mi nem vagyunk rá büszkék, de gyanítom, hogy az elvtársak csapdossák a térdüket a röhögéstől, hogy működik a lassú méreg, amit évek óta fecskendeznek a nép bőre alá. Példának okáért kiválóan működik a szájbakúrt migránspánik: „néger migránsnak” nézték a hazatérő venezuelai magyarokat, úgyhogy kitört a hisztéria Balatonőszödön. Ezt akartuk? Szerintem nem ezt akartuk, de ez van. A legutolsó, legnyomorultabb zsákfaluban is rettegnek az emberek.

Hát ez van. Közben dübörög az ország: a gödöllői tüdőgondozó intézet hiába kért kormányzati segítséget, le se szarták. Az intézet röntgengépe több mint 40 éves, cseréjére nincs pénz. Ezért aztán nem maradt más hátra, mint előre: saját forrásból próbálják működőképessé tenni az érintett önkormányzatok a 100 ezer embert ellátó gödöllői tüdőgondozó intézet röntgengépét. Szép siker! De hogy valami jó hír is legyen (ja, nem): kilátástalan helyzetbe került a miskolci rákbeteg-kezelés. A gyógyításhoz szükséges orvosi gépek tulajdonosa megtiltotta azok használatát, miután a kórház már fél éve nem fizet az eszközökért. A kifizetéseket a kórház tavaly kinevezett és nemrég menesztett igazgatója állíttatta le, a tartozás miatt azonban a magáncég nem tudta fizetni a gépekre felvett kölcsönt, így azok banki zálog alá kerültek.

Mivel kicsit túlléptem megint az időkeretet, elbúcsúzom átmenetileg. Ebből a sok jóból ennyi pont elég. Szép napot mindenkinek!

Ez még fontos:

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.