Április 13,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


A szabadság harcosai

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,181,494 forint, még hiányzik 818,506 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sok olyan csoport van a társadalmunkban, amelyek marginalizálódtak, akikről nem szívesen beszélünk, próbálunk nem gondolni rájuk, elfelejteni, hogy ők is léteznek. Nem szívtelenségből tesszük valószínűleg, hanem önvédelemből. Mert nem tudjuk, hogyan lehetne segíteni rajtuk. Ha esetleg van is ötletünk, mit lehetne tenni, az olyan nagy munka és olyan sok pénz befektetését igényelné, amire jelen helyzetben nem is látszik semmilyen akarat.

Pedig a hajléktalanok, fogyatékkal élők, szegénységben élők, romák, állami gondozottak, kábítószer- és alkoholfüggők, prostituáltak, pszichés betegek nagyon fontos szerepet játszanak abban, hogy a társadalmunk felemelkedhessen abból a szörnyű állapotból, amibe került. Ha elkezdenénk közösen, velük együtt megbeszélni a miérteket, megtervezni a hogyanokat, rájönnénk, az ő problémájuk mindannyiunk problémája, bármikor kerülhetünk mi is közéjük. És ha megoldási utat keresünk együtt, akkor az számunkra is megoldási út lesz majd. Nem csak őket mentjük meg, hanem jobbá tesszük a társadalmunkat, és közben jobb emberré válunk mi magunk is.

A bicskei fiatalok most példát mutattak mindannyiunknak bátorságból, kitartásból, a társaikért való kiállásból, vagyis emberségből. Most nekünk kell megmutatnunk, hogy felérünk hozzájuk, és nem hagyjuk, hogy még egyszer ilyen szörnyűségek megtörténhessenek.

Nem lehet büszke magára az az ország, aki nem védi meg, nem segíti az elesettjeit. És sosem lehet nyugodt az az állampolgár, aki olyan országban él, ahol csak addig fontos, amíg egészséges gyereket tud szülni, és csendben tűri a rá “mért ütéseket”. Magyarország ma még ilyen hely. De lehet, hogy már holnap, a jövő héten, vagy 2025-re minden más lesz. Csak rajtunk múlik, mikor jön el a változás. Csak rajtunk múlik.

Rubicon

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.